GenelKişisel

Eğitimsizlik

Ne olmuş okuyamadıysanız?

Üniversite diploması almak sizi başarının zirvesine çıkarmaya yetecekmiydi?  Diploma aldıysanız şimdi zirvedemisniz ?  Binlerce genç , üniversite mezunudur ama karın tokluğuna bir iş bulsalar çalışacaklar. Onlarca ortaokul mezunu sanatçı vardır. Pekçok buluşçu ilkokul mezunu bile değildi. Pek çok dünyaca tanınmış yazar resmi eğitim kurumlarında okuyamamıştır. Yaşar kemal veya Bülent Ecevit gibi niceler üniversite okuyamadılar , başka bir örnek ise şu anda dünyanın hemen hemen bütün insanlarının kullandığı ve vazgeçilmez olan Facebook' u kuran kişi Mark Zuckerberg üniversite okumayı bırakıp ve şu anda dünya da en popüler olan  Facebook'u kurdu belki de üniversite okumaya devam etseydi bunu başaramayacaktı.
 
   Üniversite kapısında milyonlarca öğrenci var hepsi süper eğitim'li de olsa bunların % 90 ' ı kontenjan yetmediği için üniversiteeye giremeyecek.  Eğer üniversiteye girmek herşeyi kaybetmekse gençlerimizin çoğunu kaybetmiş mi oluyorz?  Ülkemizdeki inkamlar sınırlıysa ve imkanınız varsa başka ülkelerde eğitim imkanları ararsınız.
 
   Ancak başarı için resmi kağıtlara da mahkum değilsiniz. Öğrenmek deha geliştirmek ve adını tarihe yazdırmak herkes için heryer de ve her zaman mümkündür yeterki biz insanlar gerçekten yapacağımız her neyse isteyerek ve severek yapalım , hayat ta bir okul değilmidir aslında öğrenmek istiyorsanız eğer binlerce fırsat karşınıza çıkacaktır. Sanatınızın resmi okuluna gitmek zorunda değilsiniz eğitiminiz yoksa niçin duruyorsunuz ? eğer gerçekten öğrenmeyi istiyorsanız sizen engel olan nedir neden şu anda başlamıyorsunuz , neden erteliyorsunuz, sadece gözlerinizi çoşkulu bir dikkatle açıp , insanların neyi nasıl yaptıklarını seyrederek de öğrenebilirsiniz , eğer çevrenizdeki insanlara hava atmak veya sırf aileniz istiyor diye üniversite okumak istiyorsanız  bence hiç vakit kaybetmeyin bir an önce yapabileceğiniz bir iş bulmaya çalışın , zaten sırf başkası istedi diye veya çevrenizdeki insalara hava atmak için üniversite okuyorsanız bunun adı eğitim değil , vicdanı küçültmektir
 
Son sözler : bu yazımda üniversite okuyamayanların dahi hayatta başarılı olabileceğini anlatmak istedim , herşey üniversite okumak değildir.  Evet ülkemizde ne yazık ki birçok üniversiteli insan var ve birçoğuda işsiz , bazen üniversite okumak yerine yani üniversite okuduğumuz zaman okuduğumuz bölüme göre iş bulamayacağımızı biliyorsak eğer üniversite okumak yerine  yapabileceğimiz bir meslek bulup çalışmak bence daha iyi diye düşünüyorum en azından hayatta zaman kaybınız olmayacak.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. artık okuyan okumayan değil arkası sağlam olan ve olmayan var :) torpil işliyor artık heryerde yada şirket içlerinde yalakalık yada başka yollardan geçiyor terfiler ;)

  2. Evet ne yazık ki Ülkemizde öyle işliyor her şey , Fakat İnsanın kendi çabasıyla bir yerlere gelmesi kadar güzel bir şey yoktur bence yani insan torpil ile bir yerlere gelebilir, Üniversite sınavını kazanabilir yada bir şirkette müdür olabilir ama eğer o insanda birazcık olsun vicdan varsa zaten rahatsız olur böyle bir şeyden insanların haklarını yediği için , Bence en güzeli torpil ile değil de İnsanın kendi çabasıyla bir şeyleri başarmasıdır.

  3. Başarının sırrı üniversite değil, insanın kendini yetiştirmesindedir, o eğitimi kütüphaneye giderek ya da genç yaşta bir iş koluna girip çalışarak (alaylı dediğimiz şekilde)o işte 'pişerek' de alabilir. Ha, tabii istisnaları vardır yani doktor olacaksanız mecbursunuzdur üniversite eğitimini almaya. Ama pekçok insan da hiç üniversite okumadan çok başarılı yerlere gelmiştir. Mesela Spielberg, lise mezunu, Frank Sinatra dünyanın en ünlü sesiydi lise terk..ABBA'nın dört üyesi de üniversite okumadılar ama efsane oldular çok çalışarak, yetenekleri ve sebatları ile…
    Kalemine sağlık…

    1. Kesinlikle..
      Bir çok ünlü iş adamı dahi üniversiteyi bırakmışlar, örneğin Facebook'un kurucusu, microsoft'un kurucusu

      Ayrıca bir çok insan biliyorum üniversite okumamış ama genel kültür seviyesi üniversite okuyan bir kişiden kat kat daha fazla olan insanlar var.

      Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu