GenelKişisel

Kendinizi Küçümsemeyin , Kimse Kimseden Üstün Değildir.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; kimse kimseden üstün değildir. Irk , renk , dil , din , mezhep ve cinsiyet her ne olursa olsun kimse kimseden üstün değildir. Bir insanın kendisini küçük görmesi , kendisine yapabileceği büyük en büyük kötülüktür. Küçük görmesinin sebebi ırkı veya cinsiyeti midir?  Bizden büyük olan insansa , biz de insanız. Cinsiyetimizden çekiniyorsak, insanların yarısıyla aynı cinsiyetteniz. Bilgisizliğimizden dolayı mı kendimizi küçümsüyoruz?  Kitaplar önümüzde ve beynimiz omuzlarımızın üzerinde bekliyor. Bilmiyorsak öğrenebiliriz. Kendilerini küçümseyenler , yıllarca küçümsendiler. Yetiştiklerinde (Büyüdüklerinde) onlar da başkalarını küçümseyecekler. Küçümsemek iki taraflı bir hastalıktır. Küçümseyebilen her zaman küçümseyecek birini bulacaktır.
 
   Bazıları çocukları adam yerine koymazlar. Başkalarını küçük görenler , aslında kendilerini küçük görenlerdir. Bir insanın zihninde ''Kendini küçük görme'' anlayışı varsa , beyninde yer alan kalıp birilerini küçük görmesine yol açar. Tek yüksek ve yüce olan yaratıcıdır. Her şey yaratıcısına yakınlığı ile yükselir. Hiçbir ırk , hiçbir tür , doğası nedeniyle üstün değildir. Doğuştan getirdiklerimizle değil , çabalarımızla , geliştirdiklerimizle ve eserlerimizle yükseleriz. Yine de bir kritere göre üstün olmak , diğer kritere göre de üstünlük anlamına gelmeyebilir. Varlıkları , ulaştıkları özellikler kadar , ulaşabilecekleri özellikleriyle de  değerlendirmelisiniz. Baktığınız gözler bebeğin değil , geleceğin büyük aliminin gözleridir. Ayaklarınızın altına aldıklarınızın , mezarınızın üstünde yeşereceği günleri unutmayın.
 

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Evet çok rica ediyorum, çocuklara evcil hayvan muamelesi yapmayın, boyutlarının küçük olması her çocuğu öpüp, sıkıştırabilirsiniz, yanaklarını sıkabilirsiniz anlamına gelmiyor. Ayrıca ''adın ne, kardeşin var mı, okula gidiyor musun'' gibi her türlü sorunuza cevap vermek zorunda değil çocuklar. Onlar bir birey, aynı sizin gibi, yabancılarla samimi olmak istemiyorlar.

  2. Ayaklarınızın altına aldıklarınızın , mezarınızın üstünde yeşereceği günleri unutmayın….Bu söze gerçekten cok anlamlı…Cok haklısınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu