GenelKişisel

Tabu: Kitap ve Yazarlar Üzerine

Çok değerli büyüğüm, ağabeyim Çağrı abi bana mim paslamış , kendisine teşekkür ediyorum. Mim'in konusu Kitap ve yazarlar üzerine tabu
 
No:1
Öncelikle sizin için tabu olan, asla okuyamam dediğiniz -ki önceden beğenmediğiniz kitaplar oluyor-, bana uzak Allah’a yakın sıfatına sahip kitap.
 
Ben düzenli olarak kitap okumaya 2015 yılında başladım. Açık söylemek gerekirse de bundan önce bazen yılda bir kaç tane anca kitap okuyan biriydin henüz kitap okuma zevkini yaşamamıştım. Bu zevki 2015 yılında yaşamaya başladım. Bugüne kadar pek fazla beğenmediğim kitap olmadı. Zaten alacağım kitapları sipariş etmeden önce alacağım kitap hakkında yorumlara bakıyorum eğer yorumlar güzelse alıyorum. Bu yüzden beğenmeme konusunda pek sıkıntı olmuyor. 
 
No:2
Sizin için tabu olan yazar (yine okuyup dilini, kurgusunu, tarzını beğenmemiş ya da ezelden kıl olduğunuz biri olabilir)
 
Ahmet Batman – Sabah Uykum adlı kitabını zorla bitirdim sırf  kitabı bitirmiş olayım diye bitirdim , bilmiyorum belki de bana öyle geldi ama  konular çok karışık gibi geldi bana , yazar konuları çok uzatmış sanki sırf  kitap daha zengin görünsün diye yapmış gibi , dediğim gibi belki bir çok kişi farklı olumlu yönde düşünüyordur ama bana çok karışık gelmişti bu kitap , fakat son sayfalara doğru kitabı sevmeye başladım biraz ama ilk başta bende kötü bir izlenim bırakmıştı kitap
 
No:3
Sizin için tabu olan, evlerden ırak kitap türünüz?
 
Sırf para uğruna yazılan kitaplar vardır ya hani , okuduğunuz zaman bir şey anlamazsınız , kapak tasarımı çok kötü olan kitap türlerini pek sevmiyorum. Eğer aldığım kitaplar böyle çıkarsa 10- 15 sayfada bir şey anlamadıysam devam etmem hemen bırakırım. Bir de günümüz siyasetçilerinin hayatlarını anlatan kitaplar oluyor bu tür kitapları eve bile sokmam. 
 
No:4
Asla yazmam dediğiniz tabu konunuz?
 
Asla yazmam dediğim tek konu siyaset , siyaset gerçekten insanların birbirini kırmalarına neden oluyor. Fakat bazen gerçekten bazı olaylara tepkisiz kalamıyorum siyaset konusunda da yazıyorum. Bunun dışında bilmediğim bir konuda yazı yazmam sırf insanlar benim bloguma gelsin diye yazı yazmam. Örneğin Epilepsi konularında bazen yazılar yazıyorum evet yazıyorum çünkü bu konuda uzman olmasam da bilgim, yaşadıklarım ve tecrübelerim var. 

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. İlginç bir mimmiş, (ben sobe demeyi tercih ediyorum bu arada:) ne güzel hiç okumam dediğiniz yazar vs. yok, benim tam tersine tabu ve evlerden uzak dediğim konular, yazarlar bolca var:) En başta evlerden uzak olsun yazılarında ensesti açık açık, utanmadan, sıkılmadan savunduğu, avukatlığını yaptığı için Ahmet Altan denen iblis sapık…ve bu tür konuları okumayı da sevmem (ha eğer birisi kurban ise başına gelenleri anlatmışsa o ayrı ama savunanların kitaplarını almam) bir de çok korkunç, böyle kesip doğramalı, Hannibal gibi yamyam seri katilli zombili vs. şeyleri ne okurum, ne filmini izlerim…kısaca içimi açan, sapıklık savunmayan şeyleri tercih ediyorum.

  2. A, valla çok acele yazdım, dil bilgisi kurallarına noktalamaya pek dikkat etmemiş olabilirim:))))

    1. Dil bilgisi kuralları çok önemli değil ya insan söylemek istediğini söyledikten sonra dil bilgisinin çok önemi yoktur bence :))

  3. Ahmet Batmanı çok kere gördüm, hep alsam mı dedim dedim bıraktım kitabı. iyiki almamışım dedim yani :)) zaten popüler olup bi nada patlayan, reklamı çok iyi yapılan kitaplar genelde iyi çıkmıyor.. Dostlarınızla siyaset konuşmayın, sizin aranız bozulur siyasetçiler yollarına devam eder, derler ya.. aynen katılıyorum

    1. Kesinlikle öyle çok reklamı yapılan kitaplar genelde boş çıkıyor. Siyaset konusunda da söylediğiniz çok doğru iki arkadaş siyaset konusunda tartıştığı zaman birbirini kırarlar bu olaydan siyasetçilerin hiç haberi bile olmaz.

  4. Selam,
    Bir yazar için "asla yazmam" demek bana pek doğru gelmiyor. Blog yazarları her şeyi yazabilmeli, düşünebilmeli. Kitap konusuna gelince ben de az önce yayına aldığım bir yazıda çok kısa olarak para için yazılan ruhsuz hatta kopya kitaplara değindim. Kitaplar insandan ve insanın evrene olan bağından; düşünce dünyasından uzaklaşınca okunmaz oluyor.

    1. Aleykümselam
      Aslında dediğin gibi her konuda yazmak gerekiyor. Fakat bazen insanlar bizleri yanlış anlayabiliyor o yüzden her konuda yazmak istemiyorum bazen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu