Blog İpuçları

Blogger İçin Şık Görünümlü Bir Menü

Blogger için  daha doğrusu blogspot alt yapısını kullanan siteler için  siteleriniz de kullanabileceğiniz çok şık bir eklenti paylaşmak istiyorum sizlerle resimden de göründüğü gibi menüyü sitenize eklediğiniz zaman bu şekilde görünecek yani renk olarak tabi isterseniz rengini değiştirebilirsiniz kendi sitenize göre artık size kalmış , hemen eklentinin kodlarını paylaşmak istiyorum.
Blogger için aşağıdaki  1. kodları sitenizin şablon kısmına gelip Css bölümüne ekleyeceksiniz  , 2. kodları ise menü’nün nerede olmasını istiyorsanız oraya ekleyeceksiniz bunu gadget ekle yardımı ile yapabilirsiniz.  Daha önceki bir yazımda sosyal medya profil butonları eklentisini paylaşmıştım. Eğer ilginizi çekerse o eklentiye de bakmanızı tavsiye ederim.

Blogger İçin Css Kodları

 

Blogger İçin Html Kodları

 

 

İlgili Makaleler

40 Yorum

  1. paylaşım için teşekkürler..Bu arada uzun süredir girmiyordum blogunuzun tasarımına hayran kaldım güzel olmuş.. ;)

    1. Teşekkür ederim mehmet bey , sonunda istediğim gibi bir tasarıma sahip oldum fakat henüz düzenlememe gereken yerler var temada onları da yaptığım zaman çok daha güzel olacağını umut ediyorum

  2. Gökhan bey ben bu barı ve renklerini düzenledim kendi blogum içim ama blogumda hali hazırda sekmeler var o sekmelerin başlıklarını hdml kodundaki bölümlere girsem sekmelere tıkladığımda gittiği adreste sıkıntı olur mu bozulur mu
    teşekkürler

    1. Merhaba , 2 kodlardaki kare ( # ) işareti olan yere gitmek istediğiniz sayfanın linkini ekleyeceksiniz

  3. Gökhan bey yardımcı olduğunuz için teşekkürler fakat sekmelerde bulunan yazıların hepsi büyük harfi oluyor. Bunu değiştirme şansımız var mı ? Bir de şeçtiğimiz sekme açılıyor ama aktif kalmıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Sekmelerde bulunan yazıların büyük olması muhtemelen tema kodlarından kaynaklanıyordur yani temanızdan kaynaklanıyordur , diğer sorunun nasıl olduğunu anlamadım açıkçası , bende diğer sitelerimden bir tanesine eklemiştim hiçbir sorun çıkmamıştı

  4. Merhabalar
    Bu menüyü nasıl etkinleştirebilirim. Yayınladığım yazıları menü'ye ekleyebilirim.

    1. Merhaba Css kodlarını ve Html kodlarını ekledikten sonra 2.kodlardaki yani HTML kodlarındaki # işareti olan yere linkinizi yazacaksınız
      Örnek; Kişisel menüsü yapmak istiyorsanız aşağıdaki gibi yapacaksınız
      siteadresiniz.com/search/label/Kişisel

  5. Benden sana tavsiye böyle şeyler paylaştığında. codepen veya jsfiddle adreslerinden iframe kodları ile önizleme eklemek ya da önizleme linki sunmak olacaktır. Her ne kadar resim olsa da canlı test etmek daha etkili olur ;) Başarılar.

  6. merhaba. Kategorileri bloga ekledim ancak yayınlayacağım yazıları kategorilere nasıl ekleyeceğim hakkında bir fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirim.

  7. Gökhan Bey Benim Websitem Bu Kodları Çalıştırmıyor fakat Html Kodlarını Çalıştırıyor Yardımcı Olabilir misiniz ?

    1. Css kodlarını belirttiğim yere ekliyor musunuz? az önce tekrar denedim bende çalışıyor sanırım yanlış bir şey yaptınız

  8. Ben Easy Builder Kolay Tasarım Motoru Kullanıyorum Websitemde Birkaç Hazır Kod Kullandım Fakat Onlar Çalışır Durumda Bu Kodları Olduğu Gibi Okumuyor Maalesef
    Zaten Fazla Anlayan Biri Değilim En Fazla Hazır Kodlar Üzerinden Ufak Tefek Oynamalar Yapabiliyorum ( Yazı Değiştirme , Renk Değiştirme vs. ) Küçük Düzenlemeler Yapabiliyorum Sadece Yardımcı Olur musunuz Bana ?

    1. Merhaba
      Bu kodlar Blogger için uyumlu kodlar, sizin siteniz sanırım Blogger alt tabanlı değil, büyük bir ihtimal ile o yüzden çalışmıyordur.

    1. Merhaba
      1.kodların, css kodlarının içindeki ctrl+f tuşlarını kullanarak ff304e kodunu bulun ve istediğiniz renk kodu ile değiştirin.

  9. Hocam merhabalar siyaharaba.blogspot.com.tr isminde bir blog sitesi kuruyorum menü oluşturdum fakat bir yazı paylaşacağım zaman hangi menude çıkmasını nasıl seçeceğim? ne paylaşırsam ana menüde çıkıyor. Çok teşekkür ederim…

    1. Merhabalar
      Öncelikle bloğunuz hayırlı olsun. Blogger'da malesef bütün yazılar anasayfada çıkar katerogilendirmeyi şöyle yapıyoruz

      Örnek veriyorum: yazınızın A kategorisinde görünmesini istiyorsanız blogger panelinde yazınızı yazdıktan sonra etiketler bölümünde A etiketini giriyorsunuz istediğiniz kategorilerde görünmesi için o kategorinin etiketini giriyorsunuz yani aşağıdaki gibi

      https://www.bloggokhantekin.com/search/label/Blogger

      Yukarıdaki linkte ben, bu yazının Blogger kategorisinde görünmesi için etiketlere Blogger etiketi yazdım. Etiketleri yazarkende (,) virgül işareti ile ayırıyorsunuz.

      Tabi şunu da yapmanız gerekiyor. Örneğin bir yazı yazdınız o yazınızın Bakım kategorinizde görünmesi için Blogger panelinizde Şablon düzenleye gireceksiniz

      http:/buradasizinsitenizinadresiolacak/search/label/bakim
      yazacaksınız yani.com'dan sonra /search/label/BURAYADA KATEGORİNİN adı gelecek siz direk Bakim yazmışsınız, yani bakim'dan önce ( /search/label/ ) parantez içindekileri de yazacaksınız.

  10. Merhaba,

    HTML ye düzenlede 1. kodu yazacağım ama neyin üzerine?
    2. kod ise gadget a mı? detaylı bilgi verirmisiniz?

    1. Merhaba,
      1.kodu temanızda css bölümüne yapıştıracaksınız, ctrl+f tuşlarını kullanarak ]]> burayı bulun ve 1. kodları hemen ]]> bu kodun üzerine ekleyin.

      2. kodları ise sitenizde eklemek istediğiniz yere gadget olarak ekleyebilirsiniz.

  11. Gökhan bey yardımcı olurmusunuz. muhendisol.com blogger sitem var mobilden girince menü butonuna bastığımda alt sekmede ki menülerde açık oluyor buna bir çare bulabılirmiyiz.

  12. Hocam bunu ben bunu gadget ile capraz sutun olan yere koyunca alt menuler acılmıyor ama gadget i baslık kısmına tasırsam acılıyor.Neden acaba?

  13. Merhabalar. Teşekkür ederim konu için yalnız dediğiniz gibi CSS görmedi.
    Aşağıdaki gibi düz yazı olarak sadece link görüyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Home
    Category
    The World
    Top News
    Videos

    1. Merhaba, o şekilde görünmesinin nedeni büyük ihtimalle CSS kodlarını yanlış eklemiş olabilirsiniz. Yukarıdaki CSS kodlarını aşağıda belirttiğim şekilde ekleyip deneyin lütfen.

      CSS kodlarını

      Bu şekilde yaptığınız CSS kodlarını daha sonra temanız da
      ile kodları arasına da ekleyin sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

  14. Merhaba Gökhan hocan yeni açtığım bloğumdaki temada iki menu var. Alttaki menuyu nasıl kaldırabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba blog panelinizde yerleşim bölümünde Menü kodları gadgeti vardır oradan kaldırabilirsiniz veya tema kodlarının içinde kaldıracağınız menü’nün kodlarını
      CTRL + F kombinasyonu ile bularak kaldırabilirsiniz.

  15. Hocam merhaba;
    Blogger menülerinde Örneğin Ana Sayfadayken Ana Sayfo butonunun İletişim sayfasındayken iletişim butonunun aktif gözükmesini nasıl sağlayabilirim. Sizin temanızdaki gibi mesela Kişisel menüsüne tıkladığımda o sayfaya gidiyor menünün background’u turuncu oluyor.

    1. Merhabalar.
      Bahsettiğiniz şey CSS kodları ile ilgili bir şey. Tam bilmiyorum ama biraz uğraşılırsa CSS kodları ile bu dediğinizi yapmak mümkün olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu