Blog İpuçları

Kurumsal İmaj İçin En İyi 5 Tavsiye

Kurumsal imaj günümüzde işletmelerin geleceklerini planlamaları noktasında en önemli enstrümanların başında gelir. Kurumsal kimlik araçlarını verimli biçimde kullanan işletmeleri rakiplerinin ciddi ölçekte önüne geçer ki, kimi işletmeler için bu araçları efektif biçimde kullanmak bir seçenek değildir. Kurumsal düzeyde bir firmanın bir internet sitesine sahip olması, bu siteyi kullanıcılara verimi şekilde ulaştırması gerekir. Aksi halde kurumsal bilinirlik ve güvenilirlik geriler ve işletmenin düşük profilli bir işletme olduğu izlenimi ortaya çıkar. Dijital Pazarlama araçları günümüzde en etkili kurumsal kimlik araçları olarak tanımlanır ve işletmelerin bu alanda yoğun çalışmaları söz konusudur. Pekiyi dijital medyada kullanabileceğiniz en etkili kurumsal kimlik, yani imaj araçları nelerdir?

1 – Sizi Anlatan Domain (alan adı) alın

Kurumsal kimliğin ilk aracının bir internet sitesi olduğunu artık biliyoruz. Bunun için elbette sitenizin bir adresi ve ismi olmalı. Web sitelerine erişim için kullanılan adrese domain, Türkçe karşılığı ile alan adı denir. Alan adları, Turhost, Godaddy, Natro gibi güvenilir firmalardan temin edilir. Global servis sağlayıcının aracılık hizmetlerinin yanı sıra com.tr gibi yerel uzantıları da firma üzerinden satın alabilirsiniz. Tabi yerel domainleri satın alabilmeniz için domain metnindeki ismin hak sahibi olmanız gerekir.

Marka tescil belgesi ya da firma tescil belgesini domain servisini kullanabilmek için beyan etmeniz gerekir. Avukatlar ve diğer serbest meslek mensupları için ise kimlik belgesi yeterli olmaktadır. Uluslar arası domainleri satın almak için sadece uygunluk olması yeterlidir. Bu noktada satın alacağınız domainin sizi ve işinizi tam anlamıyla ifade ettiğinden emin olmalısınız. Gelişi güzel bir domain değil,tam olarak sizin kurumsal kimliğinizi yansıtan domaini tercih etmelisiniz.

2 – Web Sitenizi Kurun

Web sitesi elbette bir domain aldıktan sonra ilk adımdır. Bu aşamada dilerseniz web geliştirici firmalardan destek alabilir ya da Turhost tarafından sunulan web site kurma aracı ile şık bir site yapabilirsiniz. Amatörlerin dahi kolaylıkla bir web sitesi yapabileceği araç, barındırma hizmeti ile birlikte sunulur ve son derece efektiftir. 200’den fazla tema ile sunulan paketler, kullanıcı sayısı ve sayfa sayısı sınırlarına bağlı olarak farklı fiyatlara sahip olsalar da, mevcut şartlar altında en etkili veekonomik seçenektir.

Web sitenizin tasarımında, kurumsal kimliğinizin yansıtılmasına ve tasarımın imajınızı desteklemesine özen göstermelisiniz. Elbette herhangi bir web sitesi değil; şık, kullanışlı ve arama motoru dostu bir site kurmalısınız. Bunun için gelişmiş bir site tasarımı da tercih edebilirsiniz. Örneğin bir e-ticaret platformu sahibi olmak istiyorsanız, profesyonellerden destek almanız gerekir. Alışveriş sitelerinin birçok özelliği söz konusudur ve bunu yazılım bilgisine sahip olmadan yapamazsınız. Bu ve benzeri uygulama içeren sitelerin geliştirilmesi için web tasarım firmalarına ulaşmalı ve ihtiyaçlarınızı belirterek uygun çözümü aramalısınız.

3 – Nitelikli barındırma hesapları kullanın

Bir domain ve web sitesi tasarımı yaptırdıktan sonra en önemli adım, bu sitenin nitelikli bir sunucuda barındırılması ve kullanıcılara kesintisiz şekilde erişmesidir. Yavaş yüklenen ve bağlantı kesintileri yaşanan siteler kurumsal kimliğiniz açısından faydalı değil, bilakis zararlıdır. Kaldı ki bu tür barındırm alanlarından yayın yapan siteler arama motorları tarafından da hedeflediği keywordlerde iyi bir sıralamada yer almaz. Bu durumda sitenize ulaşacak potansiyel müşterileri kaybedebilirsiniz. Ayrıca niteliksiz hosting servisleri sitenizde kullanacağınız bazı özelliklere izin de vermez.

Turhost; sunduğu farklı hosting standartları ve sunucu çözümleri ile web sitelerinizi ve web tabanlı uygulamalarınızı en efektif şekilde barındırmanızı sağlar. Şimdi ihtiyaçlarınızı belirleyin ve hemen kullanmaya başlayın.

4 – Kurumsal E-posta sahibi olun

Firmanızın alan adı ile posta alıp vermek etkili bir kurumsal kimlik aracıdır. Ücretsiz posta sağlayıcıların servislerini kullanmak ger ne kadar iletişim kurabilmek bakımından yeterli görünse de, kurumsal kimlik bakımından etkili bir çözüm değildir ve imaja zarar verir. Ücretsiz servisler kurumsal olmayanlar,genellikle iş dışındaki kullanımlar için uygundur. Bu nedenle firma domain adınızı taşıyan eposta servisleri üzerinden iletişim kurmanız son derece önemlidir. Hemen her barındırma hesabında posta alışverişi için bir servis sunulur. Elbette çok büyük çapta firmalar ve anlık posta trafiği çok fazla olan kurumsal yapılar kendi mail hosting servislerine sahip olmalıdır. Bu sayede yönetimi ve içeriği tamamen size ait olan hizmetlere sahip olur ve sınırsız şekilde kullanırsınız.

5 – Dijitalleşin

İşletme fonksiyonlarınızın tamamını web ortamına taşıyabilirsiniz. Satış, pazarlama, üretim ve İky gibi tüm işletme fonksiyonlarını web tabanlı uygulamalara taşıyabilirsiniz. Günümüzde veri güvenliği ve erişilebilirlik tüm kurumsal imaj firmalar için son derece önemlidir. Bunu sağlayabilecek web tabanlı yazılımları tercih ederek, her yerden işletme verilerine ulaşabilir, müşterilerinize dünyanın her yerinden servis verebilirsiniz. Özellikle müşteri deneyimini iyileştirmek bakımından web tabanlı CRM sistemleri günümüzde bir sektör standardıdır. Bunun için tek yapmanız gereken ilgili çözümleri sisteminize entegre etmek ve size bu sistemlerin efektif şekilde çalıştırılabilmesini sağlayacak bir hosting firmasına ulaşmaktır. Turhost size bu alanda nitelikli veri barındırma hizmetler sunuyor. Şimdi siz de dijitalleşin, yeni çağda kurumsal kimliğinizi en iyi seviyeye taşıyın.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Dijital dünyaya sıfırdan başlayan ve hiç bilgisi olmayan kişiler için başlangıç olarak çok güzel bir rehber olmuş Gökhan abi. Ancak bu yazıda 6. bir madde olarak sosyal medya ile ilgili şeyler görmek isterdim. Nedeni ise organik takipçili ve aktif, kullanıcıya hitap eden sosyal medya yönetimi kurumsallaşmak ve yükselmek adına çok önemli. Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz.

    1. Teşekkür ederim kardeşim. Evet haklısın sosyal medya özellikle de günümüzde kurumlar için vazgeçilmez hale geldi.

  2. Gerçekten çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuş Gökhan Bey, kaleminize sağlık :)

  3. Şirketlerin artık bir internet sitesi olmalı ancak ondan daha elzemi sosyal medya hesapları ve bu hesapların doğru bir şekilde yönetilmesidir bence…

  4. Merhaba kurumsal imaj ile ilgili verdiğiniz bütün bilgilere katılıyorum. Gerçekten çok başarılı ve detaylı olmuş kaleminize sağlık.Bu faydalı yazı için teşekkür ederim Gökhan.

  5. Merhaba Gökhan bey yazınız çok detaylı ve çok faydalı olmuş gerçekten bütün kalbimle teşekkür ederim. Bu tür yazıların devamını bekleriz.

  6. Nitelikli barındırma hesapları konusuna eğileceğim. Veridyenden pek memnun kalmadım açıkçası, turhost gündemimde. Teşekkürler faydalı bilgiler için.

  7. Oldukça faydalı bir yazı oldu benim için. Kendi kişisel blogumun da eksiklerini görmüş oldum. Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu