GenelKişisel

Bir Toplumun Gelişmesinde Aile’nin Önemi

 Aile toplumun en küçük birimi olmasının yanında , onun en önemli parçası ve çekirdeğidir. Anne , baba ve çocukların bir araya geldiği ve maddi manevi pek çok değerin paylaşıldığı mukaddes bir topluluktur aile. 
Aile  karşılıksız sevgi saygı ve fedakarlığın ilk kez tadıldığı yuvamızdır. Saygının , şefkatin ve sevginin öğretildiği ilk yerdir. bir toplumda aile kurumu ne kadar sağlıklı olursa , toplumsal yapıda o kadar sağlam olur yani bir aile çocuklarını ne kadar iyi huylu ve güzel ahlaklı olarak yetiştirse  çocuklar büyüdüğünde aile bireyleri ve toplumdaki insanlar o kadar çok mutlu olur ayrıca toplumsal olarak o toplum daha çabuk gelişir.
 
 

Bu konuya şöyle bir örnek vererek konuyu pekiştirmek istiyorum diyelim ki bir aile var ve çocuklarını iyi şekilde yetiştirmedi , çocuklarına iyiyi ve kötüyü anlatmadı o çocuk büyüdüğünde kötü işlere bulaşır , tabi burada şunu da belirmek istiyorum her ailesi iyi olmayan çocuk büyüdüğü zaman kötü olacak diye bir şey söz konusu değil çünkü bakıyorsunuz etrafınıza bazı insanlar annesiz ve babasız olarak büyüyor ama büyüdüğünde toplumda çok saygın bir iş adamı ve topluma çok faydalı bir insan olabiliyor.

 

Konuyu fazla uzatmak istemiyorum. eğer iyi bir toplum olmak istiyorsak ve bizden sonraki nesillere daha iyi bir dünya bırakmak istiyorsak öncelikle insanlara karşı saygıyı ve sevgiyi öğrenelim ve çocuklarımıza öğretelim çocuklarımız büyüdüğü zaman da onlarla arkadaş gibi olmaya çalışalım her zaman olmasa dahi arada sırada en azından haftada bir defa halını hatırını soralım bir sıkıntısı veya bir derdi olup olmadığını soralım  aile demek sadece çocuğu doğurup büyütmek ve okula göndermek değildir evladı ile her zaman gerektiğinde aile , gerektiğinde bir dost olmayı bilmektir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhabalar Gökhan Kardeşim.

    Bir toplumun gelişmesinde ailenin önemi çok büyüktür. Her şey ailede başlıyor. Güneş çarığı sıkar, çarık da ayağı sıkar.

    Evlenecek çiftleri bu konuda bilinçlendirmek ve eğitmek gerekiyor. Adam gibi adam, adam gibi ailede yetişir.

    Selam ve dualarımla.

    1. Merhaba Recep bey, evet kesinlikle toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek gerekiyor. Bu tür konularda çok geriyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu