İzlediğim Filmler

Kesişme: İyi ki Varsın Eren Film Yorumu

Özer Feyzioğlu’nun yönetmenliğini, yapımcılığını ise TRT ve Dijital Sanatlar’ın üstlendiği İyi ki Varsın adlı film 1 Ocak 2022 tarihinde sinemalarda vizyona girdi. Filmin müziklerini de Fahir Atak oğlu üstlenerek katkıda bulundu. Yapımcı da birçok filmden aşina olduğumuz Mustafa Uslu oldu. En merak edilen konu ise Eren Bülbül’ü kimin oynadığı olmuş, gündem uzun süre bunu araştırmıştı. Eren Bülbül’ü Rahman Beşel ve Ahmet Eren’in oynamasına karar verildi.

Kesişme: İyi ki Varsın Eren Oyuncu Kadrosu

Kesişme: İyi ki Varsın Eren filminin oyuncu kadrosunda da tanıdık isimler görmek mümkün. Kısaca oyunculardan bahsetmek istiyorum. İsmail Hacıoğlu, Rahman Beşel, Alayça Öztürk, Emir Çiçek, Mutlunur Lafçı yer alıyor.

İyi ki Varsın Eren Filminin Konusu

Kesişme: İyi ki Varsın Eren aslında bizim ülkemiz için önemli bir film çünkü bu film bir kurgu, hikaye ya da senaryoya bağlı oynatımdan ziyade yaşanmış gerçeği direkt olarak beyaz perdeye aktarma gayesinden doğmuştur.

11 Ağustos 2017 günü Trabzon’un Maçka ilçesine gelen teröristler gözlerine kestirdikleri bir eve girerek erzak toplamaya başlar. Bunu gören Eren Bülbül ise durumu jandarma ve polis ekiplerine bildirir. Olay yerine iştigal eden ekiplere evi göstermek üzerine yanlarında olan Eren Bülbül bu esnada çıkan çatışma sırasında hayatını kaybetmiştir. Eren’in vurulması üzerine onu korumak ve mermilerin hedefinden uzaklaştırmak isteyen Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik’te ne yazık ki bu bölgede hayatını kaybetmiştir.

İlginizi Çekebilir : Kaplumbağalarda Uçar Filmini İzledim

Eren Bülbül’ün vefatının tüm haberlerde büyük bir üzüntüyle duyurulması üzerine yürek burkan bir başka durum ise kendisinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım oldu. Bahsi geçen paylaşımda ‘’biri de çıkıp iyi ki varsın Eren demiyor ☹ ‘’ ifadesi yer alıyordu. Bunun üzerine iyi ki varsın Eren sözü bir anma, hatırlama, tanımlama kalıbı haline geldi.

Henüz hayatının baharında gencecik bir çocuktu Eren Bülbül. 15 yaşında, hayalleri olan. Ancak hain bir çatışmanın kurbanı oldu. İnsanlarda derin izler bırakıldı, uzun süre gündemden hiç düşmedi. Herkes buruk, üzgün ve en önemlisi minnettar kalarak hatırladı hep Eren Bülbül’ü. Ve ‘’Kesişme – İyi ki Varsın Eren’’ filmi de tam olarak bu üzücü olayın ardından doğdu.

İyi ki Varsın Eren Film Yorumu

Öncelikle filmle ilgili olumsuz bir yorum yapmanın çok etik olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu film yaşanmış bir hikayeyi birebir canlandıran ayrıca sonuna da gerçek görüntüleri ekleyen bir gerçek aslında. Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadele ve bu zamana kadar yaşadığı acı kayıplar gibi Eren Bülbül’de ülkenin, insanların, bölgenin zarar görmemesi adına küçük yaşta farkındalık sahibi olmasından dolayı üstüne düşeni yapmış ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmayı kendine görev bilmiştir.

Oyuncu kadrosu oldukça başarılıydı. Çok sakin, olay örgüsü şeklinde ilerleyen bir film olmuştu. İnsanların çoğunun da en çok etkilendiği sahne şüphesiz filmin sonunda verilen gerçek görüntülerdi. Her ne kadar izlenen filmin gerçek konu olsa dahi film olduğunu biliyor olsanız da ardından sizi direkt olarak birinci elden görüntülerle yüz yüze getirdiğinde insanın etkilenmemesi, nutkunun tutulmaması elde değil.
O yüzden ülkemiz ve mücadelemiz açısından önemli, dokunaklı bir film olduğunu belirtmek gerekir.

Bir diğer husus ise filmin müzik seçimlerinin gerçekten çok başarılı olması. Sahnelere uygun müziklerin yerleştirilmesi ve efektlerin uygulanması filme can katmış ve bütünlüğü sağlamış aslında. Filmdeki müzik ne kadar kötü olabilir dememek lazım bazen muhteşem bir filmi çok sığ bir konuma getirmesi mümkün olabiliyor ne yazık ki.

İlginizi Çekebilir : Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Değerlere sahip çıkan yapıt olması konusunda son olarak eklemek istediğim bir diğer husus da Fethi Seki ayrıntısı oldu. O kısım gerçekten insanın vatan ve millet sevgisini kabartmaya yetiyordu. Eren’in vurulmasını önlemeye çalışan Ferhat komutanın işlenişi de gerçekten çok duygu yüklü ve güzeldi. Biz onu Ferhat komutan olarak biliyoruz belki ama o da bir evlattı, arkadaştı, eşti, dosttu… İzlerken bunu bir kez daha düşündürüyor size film.

Filmde genel olarak beklentilerin olduğu ortak noktalardan birisi şehit edilen Eren ve Ferhat komutanın şehit haberlerinin ailelere bildirildiği bölümün çekilmesiydi sanırım. Ancak film ölümleriyle birlikte son buluyor ve ekrana gerçek görüntüler gelmeye başlıyor. Ancak yine de eksiklik hissi veriyor mu diyecek olursanız, asla.

Filmle ilgili çok beğendiğim bir diğer hususu da belirtmek istiyorum; oynatılan iki oyuncunun da Eren Bülbül benzerliğinin gerçekten çok fazla olması. İki oyuncu deme sebebim de şudur ki hem çocukluğu hem de öldüğü yaşı canlandıran iki ayrı karakter hayat veriyor role. Ve sonuç çok tatmin edici.
Filmi izlemek isteyen olursa eğer canı gönülden tavsiye ederim.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Gerçek bir hikaye olması iyi ki varsın Eren filminin en önemli özelliği sanırım. Gerçek hikayelerle ilgili filmleri seviyorum 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu