GenelTanıtım

Taşınma Öncesinde ve Sonrasında Yapmanız Gerekenler İle İlgili Öneriler

Yaklaşık altı hafta öncesinden hazırlıklarına başladığınız takdirde taşınmanız çok rahat gelişebilir. Öncelikle dijital bir taşınma klasörü ve plan listesi oluşturun. Taşımayla ilgili basılı makbuzlarınızı ve faturalarınızı buraya ekleyin.

Taşınma sırasında yanınızda götüreceğiniz eşyaları belirleyin. Taşınma sırasında size yardımcı olacak şirketi belirleyin. Eğer hangi firmadan profesyonel evden eve nakliyat hizmeti almak konusunda kararsızsanız, hem maddi hasar riskine karşı garanti sağlayan hem de nakliyat alanında deneyim sahibi olan ve daha önce sunduğu hizmetlerle memnuniyet kazanmış nakliyat firmalarına ulaşabileceğiniz Rahat Taşın size yardımcı olabilir. Rahat Taşın size sağladığı sabit fiyat hesaplatma yöntemi ile taşınma bütçenizi önceden oluşturmanızda da destek olacaktır.

Taşınma günü için işten önceden izin isteyin. Fazla eşyalarınızı kullanılabilir durumdaysalar bağışlayın veya satın. Çevredeki restoranlardan, marketlerden, kırtasiyelerden veya yerel kitapçılardan ücretsiz kutu toplayın. Taşınma gününü kolaylaştırmak için paketleme tüyolarını araştırın. Taşınma kutularını odalara göre farklı renk bantlar ile işaretleyin. Kırılgan veya olağan dışı eşyaları nasıl taşıyacağınızı planlayın ve ayrıca işaretleyin. Mobilyaların montajının kolay olması için etiketli torbalara koyun. Her gün biraz taşınma için toplanın. Tüm mobilyalarınızın sığacağından emin olmak için kapıları, merdivenleri ve asansörleri ölçün.

Bir apartman dairesine taşınıyorsanız, herhangi bir taşınma günü şartı olup olmadığını öğrenin. Taşınma kamyonu için park yeri ayarlayın. Taşınma sırasında tüm eşyalarınızı kapsayacak şekilde taşıma sigortası satın alın.

Tüm mali, yasal ve tıbbi kayıtları, kimlik belgelerini ve pasaportları ayrıca toplayın. Gerekli ilaçlarınızı eczaneden yedekleyin. Çocuklar için o gün size yardımcı olacak bir bakıcı ayarlayın. Evcil hayvanlarınızın veteriner ile kimlik kayıtlarını güncelleyin ve gerekli evcil hayvan ilaçlarını alın.

Taşınma gününden sonraki gün geçerli olmak üzere, elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri iptal ettirin ve taşınma gününden önceki gün geçerli olmak üzere yeni evinizde bunları açtırın. Adres değişikliğini gerekli resmi kurum ve kuruluşlar ile, postanızın size gelmesi için akraba ve arkadaşlarınıza iletin. Taşınma günü için hava şartlarını öğrenin. Yeni bölgenizi tanımak için orada dolaşın.

Taşınma Günü

Raflarda veya dolap köşelerinde hiçbir şeyin kalmadığından emin olun. Yeni evinizdeki ilk 24 saatiniz için ihtiyacınız olan her şeyi içeren bir temel eşya kutusu hazırlayın. Nasıl teslim ettiğinizi kanıtlamak için boş evin fotoğraflarını çekin. Nakliyeciler gelmeden hazırlanın. Taşınma sırasında zeminleri korumak için koruyucu katman kullanın. Değerli eşyalarınız ile önemli belgelerinizi kendiniz götürün.

Taşınma Sonrası

Nakliyecilerin gitmesi ile birlikte ilk gün kutunuzu açın, yatağınızı hazırlayın ve banyo malzemelerinizi çıkarın. Komşularınız ile tanışın. İlk market alışverişinizi yapın. Mümkünse perdelerinizi kurun. Yıksa pencereleri mahremiyet için çarşaf ile örtün.

Taşınma şirketinizle ilgili deneyiminizin yorumlarını bırakın. Taşınma sonrası kutuları eğer aşınan bir başkası varsa onlara verin. Yeni halılarınızı temizleyin. Yeni bir ev güvenlik sistemi kurun. Yeni mahallenizi tekrar keşfedin. Taşınmanıza yardımcı olan arkadaşlarınıza ve ailenize teşekkür notları gönderin.

Taşındıktan sonraki iki hafta içinde tüm eşyalarınızı açmayı hedefleyin. Şehir dışına taşındıysanız yeni mahallenizde yeni bir doktor, dişçi ve veteriner bulun. Seçmen kaydınızı güncelleyin!

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu