Blog İpuçlarıGenelKişisel

Blog, Ben ve Yazılarım – #mim içerir

Çok değerli blog arkadaşlarım  Ayna Hikayesi ve Hikaye Kalpli Kadın , blog ben ve yazılarım ile ilgili  yaptıkları mimde beni de mimlemişler. Kendilerine teşekkür ediyorum

Kendimi Nasıl Bir Blogger Olarak Görüyorum.

 Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, kendini dev aynasında gören, bloğuna yapılan yorumlara cevap vermeyen ve kendini dev aynasında gören blogger olarak görmüyorum.  Çünkü bazı blog yazarları var, nedendir bilmiyorum ama bloğuna yapılan yoruma tenezzül edip cevap vermeyen blog yazarları var ve ben o tür blog yazarlarını pek sevmiyorum. Kendimi blog yazmayı ve okumayı seven bir blogger olarak görüyorum.

Bloggerda Yapacaklarımın Ne Kadarını Yaptım. Aklımda Neler Var?

Bloggerda yapmak istediklerim sınırsız fakat blogger buna pek izin vermiyor yani nasıl anlatayım. Örneğin wordpress’te bir çok özellik var fakat blogspotta çok fazla seçenek yok, Örneğin yazıdaki resimlerin üzerine otomatik olarak logo eklemek istiyorum  fakat blogspotta böyle bir şey yok, oysa wordpress’te küçük bir eklenti ile bu işlemi otomatik olarak yapabiliyorsunuz. Umarım bu tür özellikler blogger’a da gelir. Aklımda olanlar ise, hayatımın sonuna kadar blog yazmak ve ileride blogger ile ilgili küçükte olsa bir kitap çıkarmak.

Yazılarımın Arasında En Başarılı Gördüğüm İki Yazı

Her yazdığım yazı olmasa da bazı yazılarımın insanlara gerçekten faydası olduğunu biliyorum. Nereden biliyorsun derseniz, aldığım teşekkür mesajları sayesinde biliyorum. Fakat burada sadece iki tanesini yazacağım.

Tek Maddede Blog Yedeği Almanın Önemi

Belki bu yazım çok başarılı değil ama bu yazımı mutlaka blog yazarlarının okumasını tavsiye ediyorum. Neden yedek almalıyız, yedek almak neden önemlidir.Bir yazı için bile saatlerce uğraştığımız bloğumuzun yedeğini almazsak neler olabileceğini yazdığım bir yazı bu yazımı merak ediyor ve okumak istiyorsanız buyrun Tek Maddede Blog Yedeği Almanın Önemi  

Yazılarımı Kimse Okumuyor Neler Yapabilirim?

 İnsanlar blog yazıyor daha bir kaç tane yazı yazdıktan sonra benim yazılarım neden okunmuyor diyerek blog yazmayı bırakıyor. Bu konuda,Yazılarınızın okunması için neler yapıyorsunuz mesajları almıştım. Herkese ayrı ayrı cevap vermektense bu konuyla ilgili bir yazı yazmanın daha iyi olacağını düşünmüştüm ve Yazılarımı Kimse Okumuyor Neler Yapabilirim? başlıklı yazıyı yazmıştım. Eğer sizde yazılarınızın okunmamasından şikayetçiyseniz bu yazımı okumanızı tavsiye ederim. Faydası olacağını düşünüyorum.
Blog ben ve yazılarım konusunda beni mimleyen blogger arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

İlgili Makaleler

34 Yorum

  1. Öncelikle teşekkür ederim. Davetimi geri çevirmediğiniz için. Çok doğru tespitler gerçekten. Ben de aynı fikirdeyim. Bloğuna yorum yaptığımız bloggerlar cevap vermeye tenezzül etmiyor. Kendilerinden hızla uzaklaşmayı tercih ediyorum :) Cevaplarınızı çok beğendim. En beğendiğiniz iki yazınızı paylaşmışsınız. Birincisini okumuştum, ikincisi gözümden kaçmış. Şimdi ona göz atmaya gidiyorum :)

    1. Rica ederim.
      Aynen bende o tür bloglara bir daha girmiyorum, girsem de yorum yapmak pek içimden gelmiyor açıkçası, belki blog yazarının vakti yoktur yorumlara cevap yazmaya ama bunu da belirtmesi gerek bence.

  2. Gökhancım çok teşekkürler cevapların için.Hiçbir zaman eksik etmediğin desteğin ve paylaştığın bilgilerle, ayrıca kitaplarla olan dostluğunla, kardeşliğinle iyi ki varsın.

  3. Gerçekten ne güzel istekler bunlar, inşallah bu konu hakkında bir kitap çıkarırsanız bize de haber vermeyi unutmayın; hemen alalım :)

  4. Gökhan abi blogger'ın çok eksiği varya wordpressten geçen biri olarak bloggera alışmam zaman aldı.Bir sürü eksik var çeşitlilik sağlayamıyorsun ne temalarda ne eklentilerde hep standart :)

    1. Aynen kardeşim, blogger'ın çok eksiği var wordpress'e göre
      Ama yakınlarda bir güncelleme gelecektir diye umut ediyorum. Bakalım hayırlısı

  5. Kötü gün dostu, tertemiz kalpli ve değerli oğlum. Çok yardım ettin bana, bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum. Ben de mimlemiştim seni. Sadece bilgin olsun diye yazıyorum. Sakın yanlış anlama. bi' blog İlknur ve Aytül Örçün kızlarım, onları çok seviyorum.
    Yazdıklarında çok haklısın. Hele sen bunca yolu tek başına ve destek almadan, her ayrıntıyı kendin başarmış biri olarak kendinle gurur duymalısın.Benim ise bu mecradaki üzüntülerim artık geçmez. Ama bundan sonra dilerim olmaz, zira sağlığım iyiden iyiye bozulmaya başladı. O günlerdeki desteğin için tekrar teşekkür eder, gözlerinden öperim oğlum.Başarılarının yükselerek artması dileklerim ve sevgilerimle :)

    1. Ben görmemiştim Ece abla beni mimlediğini teşekkür ederim. mim için ve güzel dileklerin için.

  6. Aslında WordPress gibi Blogger'da da her şey sınırsız. Yalnız farklı yollarla ve bilgi ile yapılması gerekiyor. Yani Blogger altyapılı bir siteye web geliştirme bilginiz olmadan hiçbir şey ekleyemiyorsunuz. Örneğin ben de içerik altına oy verme ile ilgili bir şeyler yapmak istedim, yaptım ama Google okumayınca vazgeçtim. Ayrıca şu MİM olayı güzel ama vakit yok ki. 🙂

    1. Evet blogger kod bilgisi gerektiren bir sistem.
      Dediğiniz gibi belki her şey yapılabilir blogger ile ama kod bilgisi olması gerekiyor işte :)

  7. Ellerine sağlık Gökhan'cım, çabaların ve yardımların gözden kaçacak gibi değil yüreğine sağlık,Benim başladığım yıllardan beri blogger ve bloglarla ilgili yazıları okurum hep ama son yıllar da çok fazla değişiklik yapıldı. yayınlarınla bilgilerin güncellenmesini yenilerin nasıl uygulanması konusun da katkılarını takdir ediyorum. sevgiler başarılar canım.

  8. Slmlar gokhan kardesim oncelikle şunu belirtmek isterim ben yazı yazmayi birakmistim fakat dedigin gibi yazmanin onemi insanlara faydali olmak gercekten muazzam bir duygu yine aktif bir yazar olma kararı aldım. Yazmaya basliyorum kardesim basarilar diliyorum tüm blogger bunyesindeki yazar arkadaslarima…

    1. Aleykümselam.
      Tekrar hoş geldiniz diyelim o zaman ve inşallah bu düşünceniz, devamlı yazma düşünceniz hep böyle devam eder.

  9. Ben bilgi yazilarindan faydalaniyorum. Ayrica anlatiminin basit ve anlasilir olmasi da güzel.

  10. Böyle maviler içinde görünce bayıldım. Hemen yorum yapmak istedim. Ne güzel bir renk mavi ve bu bloga cok yakışmış :) :)

    1. Aslında uzun süredir renk değişimi yapmak istiyordum ve aklımda bir kaç tane renk vardı fakat bir türlü karar veremiyordum. En sonunda maviyi çok sevdiğim için böyle yapmak istedim.

      Teşekkür ederim :)

  11. Geç keşfedilen bloglar arasına alıyorum :) Yazıların gerçekten iyiymiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu