Tanıtım

Personel Taşımacılığı Artık Lüks Değil

Büyük şehirlerin en büyük problemi ulaşımdaki aksaklıklar diyebiliriz. Gün geçtikçe nüfusun artmasına orantılı olarak araç sayısının da artışı bir çok mağduriyeti beraberinde getiriyor. Yaşanılan bu aksalıktan en çok firmalar etkileniyor diyebiliriz. Çünkü çalışanların düzensiz saatlerde işe gelmesi pek çok maddi kayıpları beraberinde getirmesi kaçınılmaz oluyor. Bu anlamda artık şirketler için “personel taşımacılığı” lüks değil, mecburi bir ihtiyaç halini aldı.
Bu yazımızda sizlere hangi firmadan düzgün personel servis taşımacılığı hizmeti alınır ve bu hizmetin alımında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bahsedeceğim. Öncelikle bu sektörde araştırma yaptığımda en fazla müşteri yorumu alan ve aldığı yorumların neredeyse hepsi mutlu müşteri statüsünde olan Meva Turizm firmasından ve hizmetlerinden bahsedeceğim. Ayrıca firmanın müşteri yorumlarını görmek için tıklayabilirsiniz.

Meva Turizm Kimdir?

2009 yılında İstanbul’da kurulmuş, tüm faaliyetleri taşımacılık üzerine olan firmanın personel taşımacılığı , öğrenci taşımacılığı, araç kiralama ve diğer organizasyon hizmetleri olmak üzere pek çok kara taşıma faaliyetleri vardır. Diğer tüm faaliyetleri hakkında detaylı bilgilere www.mevaturizm.com.tr/sitemap adresinden ulaşabilirsiniz.

Personel Taşımacılığı Neden Gerekli?

Yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi firmaların / şirketlerin çalışma saatlerine düzen getirebilmesi, personelin rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi, kötü hava koşullarında bile ulaşımda olumsuz etkilenmeyi minimum seviyeye düşürebilmek adına böyle bir hizmet almak artık kaçınılmaz oldu.
Özellikle İstanbul’da her gün sabah ve akşam vakitlerinde metro, metrobüs ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında ki yoğunluğa baktığımızda insanların ne zorluklar çektiğini görmek çokta zor değil. Bu sebeple her şirketin personel taşımacılığı hizmeti alması gerekiyor diye düşünüyorum.

Personel Taşımacılığı Hizmetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her sektörde olduğu gibi personel taşımacılığı sektöründe de merdiven altı diye tabir edilen bir çok firma bulunmakta. Bunların içerisinden düzgün çalışan firmayı belirleyebilmeniz için;
* Şirketin sektörde ki deneyiminin uzun yıllara dayanması,
* Yeni çıkan yönetmeliğe göre kalite belgelerine sahip olması gerekiyor. (İSO9001-14001 Ohsas18001 ve TSE)
* İstanbul Büyük Şehir Belediyesi onaylı servis taşımacılığı belgesi olması,
* Firmanın öz malı araç sayısının yeterli sayıda olması,
* Hizmet verilecek kurumun bağlı olduğu bölge sorumlusunun firma bünyesinde çalışması,
* Personel Taşımacılığı servis yönetmeliğine uygun araçlarla hizmet vermesi,
* Referanslarının güçlü olup, büyük kurumlara taşımacılık yapması,

Diğer personel taşımacılığı yapan firmalar içerisinde tüm bu şartları yerine getiren meva turizm ’den hizmet alımı yapmak için daha bir çok sebep bulunuyor. Kısaca bunları özetlemek gerekirse;

Personel Taşımacılığı Artık Lüks Değil

Güvenlik Tedbirleri

Personel Taşımacılığı dikkat ve özen gerektiren bir iştir. Çünkü araç içerisinde insan taşınıyor olması konunun en hassas noktasıdır. Bunun gereği olarak, çalışan tüm araçların eski model değil, yeni nesil araçlarla taşıma işleminin gerçekleştirilmesi ve araçların bakım ve muayenelerinin düzenli olarak gün geçirilmeden yaptırılması önemli bir konudur.
Aynı zamanda yönetmeliğe uygun olarak araçların dizayn edilmiş olması ve çalışan şoför personelin nitelikleri de önemli konular arasında yer alıyor. Meva Turizm şoför seçiminde oldukça hassas davranıyor ve aşağıda ki kriterleri göz önüne alarak seçim yapıyor.

Tüm Şoförlerin Nitelikleri

* Sektörde en az 5 yıl deneyimli kişiler arasından seçim yapılıyor.
* Psikoteknik ve SRC2 belgesine sahip olan,
* İleri sürüş ve Güvenli sürüş tekniklerine haiz aynı zamanda sertifikalı,
* Adli sicil kaydı bulunmayan,
* Tam teşekküllü hastanelerden şoförlüğe elverişli raporu bulunan,
* Kişisel temizliğine ve dış görünümüne önem gösteren,
* İş ahlakı kurallarında çalışma yaparak profesyonel çözümler üreten,
* Yaş ortalaması 25-55 yaş arası olan,
* İletişimi düzgün kurup, araç içerisindeki personeller ile diyalogunu düzgün kurabilen,
Kişilerle hizmet vermesi, personel taşımacılığı ‘nı tam anlamıyla kusursuzlaştırabiliyor diyebilirim. Çünkü aracın kendisi dışında şoförün düzgün bir kişi olması yolculuğu oldukça keyifli bir hale getirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Araçlarda Alınan Tedbirler

Araç içerisinde ki güvenlik diğer önemli konular arasında yer almaktadır. Meva Turizm bunu sağlama alabilmek adına tüm çalışanları servis aracındayken kasko sigortası haricinde, ferdi kaza koltuk sigortası yaptırarak güvence altına almayı ihmal etmiyor. Diğer taraftan S.O.S özel ambulans hizmetleri ve bazı büyük hastaneler ile yaptığı anlaşmalar sayesinde olabilecek tüm hafif ve ağır yaralanmalara anında müdahaleyi sağlayabiliyor.
Yeni nesil birçok araç fabrika çıkışında genellikle konfor göz önüne alınmayarak üretilmektedir. Meva Turizm bu konuda tüm çalışanların rahatını düşünmüş ve araçların daha sonradan dizayn firmaları tarafından dizayn ettirilerek kişilerin rahatı sağlanmaktadır. Bunun sağlanmasıyla araç içerisindeki güvenlik önemlerinin uygulanabilmesi de kolaylaştırılmıştır.
Araçların içerisinde emniyet kemerinin kullanımına yönelik uyarı levhalarının olması, yangın tüpü, ilk yardım çantası  ve diğer acil önlem amaçlı gereçlerin eksiksiz olarak bulundurulması ve tarihlerinin sürekli kontrol altında tutularak yenilenmesi firmanın prensibi haline gelmiş.
Bakımlarının yetkili servisler tarafından yapılarak hiçbir konunun göz ardı edilmeyişi, bakım sürelerinin sürekli kontrol altında tutulması, sorunun ufak veya büyük olduğuna bakılmaksızın hemen önlem alınması en büyük güvenlik önemi içerisinde yer alıyor. İhtiyacınız olan aracı belirleyebilmek için mevaturizm.com.tr adresinde araç filomuz kısmından tümünü görebilirsiniz.

Meva Turizm Personel Taşımacılığı Fiyatlarını Nasıl Belirliyor?

Özellikle büyük firmalar bu konuda marka değerini de göz önüne alarak astronomik yüksek fiyatlar vermekte. Aslında yukarıda saydığımız özellikler genel olarak personel taşımacılığı hizmetinde olmazsa olmaz denilecek konumdadır. Fakat bunları sağlayamayan diğer personel taşımacılığı firmaları içerisinde meva turizm ayrıcalıklarıyla ön plana çıkmaktadır.
Fiyatlandırma yapılırken pek çok kriter göz önüne alınmaktadır. Firmanın olduğu bölge, çalışanların ikamet ettiği bölgeler, talep edilen araç kapasitesi, çalışma günleri ve çalışma saatleri göz önüne alınarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Fiyat belirleme hususunda en önemli nokta aracın güzergahıdır. Çünkü güzergahın kaç kilometre olduğu doğrudan fiyatlandırma konusuna etki etmektedir.

Güzergah Optimizasyonu Personel Taşımacılığı İşinde Büyük Önem Taşıyor

Bu konuda profesyonel yaklaşım gösteren meva turizm, tüm çalışanların ikamet adresini alarak kullandığı özel rotasyon programları sayesinde hem yolu kısaltmayı hem de yolculuk süresini kontrol altında tutabilmeyi başarabiliyor. Burada önemli olan sadece personelin servis aracıyla ulaşım sağlaması değil aynı zamanda, servis aracına yürüme mesafesi ve biniş – iniş saati de önemli bir konudur.
Birçok firmada servis aracı kullanan personelin en büyük sorunu ulaşım için servis aracını tercih eden kişilerin sabah çok erken saatlerde uyanıp araca yürüme mesafesinin uzun olması, aynı keza akşamda aynı sorunu yaşaması. Tüm bunların üzerine kötü hava koşullarının da eklenmesi servis kullanımını hiç cazip hale getirmiyor.
Diğer bir sorun ilk binen personelin araç içerisinde çok fazla zaman geçirmesi! Yanlış yapılan güzergah çalışması ilk binen personelin saatlerce araçta zaman geçirmesine neden oluyor. Hatta bazı kişilerin toplu ulaşım aracıyla 1 saatte gidebilip, servis kullanımı ile 2.5 saatte gidemeyen kişiler olduğunu biliyorum. Bu anlamda güzergahların düzgün yapılandırılması büyük önem taşımaktadır.

Meva Turizm İletişim Bilgileri

Şirketin merkezi İstanbul Avrupa Yakası, Küçük çekmece ilçesindedir. İstanbul’un hemen her bölgesinde araçlarını görebileceğiniz, geniş bir portföye sahip olan meva turizm ‘den personel taşımacılığı hizmeti almak istiyorsanız, 0212 424 12 12 numaralı telefondan arayabilir ya da www.mevaturizm.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ülkemizde artık en çok gördüğümüz taşıtların başında servis aracı geliyor :)

  2. Yazılan detaylar gerçekten altın değerinde. Bizim şirkette personel taşımacılığı hizmetini uzun zamandır başka bir firmadan alıyor ama niyeyse bu yeniliklerden bir haber çalışıyor….

  3. Bizim şirkette uzun yıllardır başka bir şirketten personel taşımacılığı hizmeti alıyor ama niyeyse bu konulardan bi haber çalışıyorlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu