GenelKişisel

Cumhuriyet, Özgürlük ve Bağımsızlığın Simgesidir.

Sıcak bir yaz akşamıydı ülkemizin topraklarına göz diken hainler kurtuluş savaşında alamadıkları topraklarımızı haince planlar yaparak, ülkemizi bölmek, parçalamak ve hainlere hizmet etmek için çeşitli planlar yaptılar, baktılar ki yaptıkları her şey kendilerine geri dönüyor bu defa kaleyi içeriden fethetmek istediler kendileri için yeni bir örgüt kurdular bu örgüt çeşitli ülkelerde okullar açarak kendilerini sanki İslamiyeti yayıyormuş gibi göstererek insanların gözlerinde kendilerini yüceltmeye çalıştılar.

Çokta başarılı oldular, insanlarımız inanarak gerek para konusunda gerek diğer konularda her zaman yardımcı oldular çünkü insanlarımız İslamiyete hizmet ettiklerini sanıyorlardı.

Hainler Amaçlarına Ulaşamadı

Bir gece ansızın ortaya çıktılar. Akılları sıra ülkemizi bölerek topraklarımızı paylaşacaklardı veya başka şeyler olacaktı bilemiyorum. Ama milletimiz onlara öyle bir ders verdi ki milli ruhumuz yeniden şahlandı ve atalarımızın yıllar önce kurtuluş savaşında yaptıklarını milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde hainlere fırsat vermedi.

Türk milletine bir kez daha yenildiler. Milletimiz ( Türk, Kürt, Çerkez, Alevi ) hep birlikte olarak hainlerin planlarını altüst etti. Milletimiz yeni işgal girişimlerine karşıda İstiklal savaşındaki kararlılıkla mücadele edeceğini dünyaya göstermiştir.

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi  saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti‘nin 93. kuruluş yıldönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti‘ni kurduk.

İlginizi  Çekebilir :  Ben Anadoluyum Şiiri

Cumhuriyet”in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

 

Mustafa Kemal ve arkadaşları mecslise giderken
Mustafa Kemal Atatürk Arkadaşları İle Meclise Giderken

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Çok güzel bir Cumhuriyet yazısı yazmışsın Gökhan ellerine sağlık ablacım. Fotoğraflar da çok güzel 😊. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun 😊

  2. Hainlerin heveslerinin her an kursaklarında kalması dileğiyle bayramımız kutlu, milletimiz mutlu olsun.

  3. Cumhuriyet Bayramınız kutlu ve mutlu olsun… Ne mutlu Türk'üm diyene! Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu