Kişisel

2018 Yılından Neler Bekliyorum?

Her yılın aralık ayının 31. günü eski yılı geride bırakıp yeni bir yıla girmenin heyecanı içerisinde oluruz. Çünkü her insanın yeni yıldan beklentileri vardır. Bu beklentiler kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Bu yazımda 2018 yılından beklentilerimi paylaşmak istiyorum.

2018 Yılından Öncelikle Sağlık Diliyorum

Öncelikle yeni yıldan bütün insanlar için sağlık bekliyorum, herkesin sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmasını temenni ediyorum. Herhangi bir hastalığı olanların, bir an önce iyileşmelerini, eski sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.

Mutluluk

Yeni yılda öncelikle mutsuz olanların ve diğer bütün insanların mutlu olmasını diliyorum. Umarım herkes istediği mutluluğa ulaşır, Aşıklar kavuşur, evlenmek isteyenler evlenir. İnşallah yeni yılda ve sonraki yıllarda bütün insanlar mutlu olarak yaşarlar.

Savaşların Olmadığı Bir Dünya

2018 yılında ve sonraki yıllarda savaşların olmamasını, insanların haksız yere öldürülmesinin, insanların kendi çıkarları için, silah satmak için savaş çıkarmalarının son bulmasını istiyorum. Küçücük çocukların öldürülmesini istemiyorum. Petrol için, para için veya herhangi bir neden için insanların savaşmasını istemiyorum. Yeni yılda savaşların olmadığı bir yıl olmasını diliyorum.

Kadına Şiddetin Durmasını İstiyorum

Gerek ülkemizde gerekse dünyada her gün yüzlerce kadına şiddet uygulanıyor gerek sözlü şiddet gerekse fiziki şiddet bunların bir çoğu ölümle sonuçlanıyor veya tecavüz  ile sonuçlanıyor. Öncelikle buradan kadınlara şiddet uygulayan herkesi kınıyorum ve yeni yılda ve sonraki yıllarda kadınlara yönelik şiddetlerin ve tecavüz olaylarının bitmesini, henüz okul çağındaki küçücük kızların evlendirilmesini istemiyorum. Kadınların her alanda söz sahibi olmasını istiyorum, kadınları dışlayan, kadınları bir obje olarak gören insanları kınıyorum.

İlginizi Çekebilir : Kadınlarımıza Gereken Değeri Veriyor muyuz?

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar her alanda söz sahibi olmalıdır, toplumların refah seviyelerinin yükselmeleri için, toplumların ilerlemesinde de temel aktör durumundadırlar. Bu açıdan eğer toplum olarak ekonomik refah seviyesine ulaşmak için kadınlarımıza her alanda öncelikler tanınmalıdır diye düşünüyorum.

Blogum İçin Daha Çok Zaman

2017 yılında bloğuma fazla vakit ayıramadım. 2018 yılında bloğuma daha fazla vakit ayırıp daha kaliteli yazılar yazmak istiyorum. Gerek güncel konularda kişisel düşüncelerimi paylaştığım, gerekse blog ipuçları kategorisinde daha çok yazılar hazırlamak, bilgilerimi paylaşmak istiyorum. 2018 yılında daha fazla kitap okumak istiyorum. Umarım 2018 yılı benim için ve bütün insanlar için daha iyi bir yıl olur. 2018 yılından istediklerim bu kadar, yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Ne güzel kategorilemişsiniz. Umarım dilediğiniz her şey olur. Blog sayfanıza daha çok zaman ayırırsınız da daha çok okurum sizin yazılarınızı. Bu sayfa beni sakinleştiriyor nedense. Yazılarınız da hep iyi dilekler, iyi şeyler keşke herkes sizin gibi olsa. Bu yıl çok mutlu olursunuz umarım. Mutlu yıllar :)

    1. Çok teşekkür ederim Zeynep hanım. İnşallah yeni yılda daha fazla yazı yazmaya çalışacağım. Güzel dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. :)

  2. Umarım kendi adınıza ve herkes adına dile getirdikleriniz gerçekleşir Gökhan Bey.
    Hepimize iyi yıllar. :)

    1. Çok teşekkür ederim Zafer bey. İnşallah yeni yılda her şey ülkemiz için ve dünya için daha iyi olur. Mutlu yıllar.

  3. Hepimizin dileklerini en güzel şekilde kategorilendirmişsiniz. Şu an yepyeni bir yıla ve onun sabahına uyanmış bulunmaktayım… Her şey gönlümüzce olsun diliyorum; hepimiz için :)
    İyi yıllar, Gökhan Bey :)

  4. Ne kadar güzel dilekler, hepsi sizinle olsun inşallah :) Gerçi ben hala 2000 doğumluların reşit olduğuna inanamıyor 2018’i kabullenemiyorum ama :)

  5. Hepsi çok güzel dilekler, böyle güzel dileklerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim Gökhan abi.

    Ayrıca kadınlar için yazdığınız dilekler gerçekten çok önemli. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim Gökhan abi.

    Yazılarını severek okuyorum. Yazılarını okurken bazen bende diyorum acaba bende blog yazsam mı diye.

    İnan bana Gökhan abi yazılardan feyz alıyorum.

    1. Rica ederim kardeşim.
      Bende bunları duyduğum için çok mutlu oldum.
      Bende çok teşekkür ederim kardeşim.

  6. Bütün güzel dileklerine aminnnn diyorum…Ve insanlık için,hepimiz için hayırlısını diliyorum ben de :) Güzel yıllaraaa….

  7. Bunların hepsini bende istiyorum. Daha bugün 2 çocuğunu sırf anneleri boşanmak istediği için takıntı haline getirmiş bir babanın katliamını gördüm. O çocuklara içim acıdı. Türkiye ağladı. Dursun bu şiddet.

    1. İnşallah 2018 yılında ve sonraki yıllarda bu tür olaylar yaşamayız.
      Ülkemizdeki eğitim sistemi ne kadar artarsa bu olaylarında azalma oranı o derece azalacaktır. Çünkü eğitim sistemi iyi olan ülkelere baktığımızda bu tür olaylar çok nadir görürüz.

  8. Eğitim, kadına şiddet. Bunlar yara kardeşim yara. Yeni yıl yeni umutlar. Hiç olmazsa azıcık bir düzelme olur bunlarda.

  9. 2018 yılından para, itibar, mutluluk ve en önemlisi de; avrupa birliği ülkeleri, norveç, isveç, finlandiya, ingiltere, ABD ya da en çok istediğim Yeni Zelanda vatandaşı olmak ve temelli bu ülkelerden birine yerleşmek istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu