Tanıtım

En İyi Kapadokya Otelleri

Kapadokya bölgesi doğal güzellikleri ile meşhur olan bölgemizdir. Yüzyıllar önce doğal yollarla oluşan ve değişmeye devam eden yer şekillerinin görüntüsü gerçekten inanılmaz bir güzelliktedir. Özellikle uzak doğu insanlarının ilgisini çok çekmekte ve akın akın turist almaktadır. İstatistiklere göre Türkiye’de İstanbul’dan sonra en çok turist alan yer Kapadokya bölgesi. Nüfusuna ve bilinirliğine göre bile baktığımızda çok fazla bir ilgi olduğu aşikâr.

Gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer. Peki Kapadokya nerede? Kapadokya bölgesinin gezilen ve en yoğun güzelliklerin olduğu yer Nevşehir ilinde toplanmaktadır. Diğer illerde de bazı güzelliklere rastlanmaktadır fakat Kapadokya Bölgesi dediğimiz zaman en çok doğal oluşmuş şekil Nevşehir’dedir.

kapadokya-otelleri-2

Kapadokya Tarihi

Kapadokya’nın tarihi milattan önceki yıllara belki binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Doğal afetlerle ya da yağmur, rüzgâr gibi doğa olaylarının yüzyıllarca aşındırması yoluyla oluşmuş yapılar yoğunluktadır. Yeraltı şehirleri de insan eli değen yapılardır. Fakat onlar da doğal güzellikler kadar eşsiz güzelliklerdir. Çünkü el yordamıyla yapılabilecek en dikkat çekici ve neredeyse kusursuz işçilikle dizayn edilmiş ve yapmışlar. Gelip görmeden anlamak pek mümkün değil fakat gelen kişiler sözlerime hak verirler. Makine ile bile yapmanın mümkün olmayacağı kadar geniş ve derin yapılar.

Kapadokya Butik Otelleri

 Kapadokya’nın güzide mekanlarından birisi olan Uçhisar kasabasında bulunan Dream Of Kapadokya Otel gerçekten konaklamak ve tatil yapmak için mükemmel bir yer. Manzarası ve doğal güzelliklerinin yanında gün doğumu ve balonların kalkışını seyretmek bile harika bir duygu.

kapadokya

Kapadokya’ya gelip balona binmemek olur mu? Balonla Kapadokya’yı yukarıdan seyretmenin keyfine inanamazsınız. Sabahın erken saatleri ve güneşin doğuşunu seyretmek, hafif bir soğuk hava ile birlikte manzaranın keyfi inanılmazdır. Gerçekten denemenizi tavsiye ederim.

Dream Of Kapadokya Otel’in iç mimarisi de gerçekten muhteşem Doğal güzellikleri bozmadan aynı ahenkle dizayn edilmiş. Mükemmel bir görünüme ve retro tasarıma sahip mağara odalar ve süitler sizi başka bir dünyaya götürüyor. Tarihi eşyalar kullanılması da ayrıca bir güzellik katmış. Gerçekten güzel bir otel. Konaklamak için tavsiye ederim. Akşam ve sabah manzarası da çok güzel. Aynı zamanda hizmetler ve ağırlama şekilleri de çok güzel.

kapadokya

Kapadokya’yı gezin, doğal güzellikleri görün. Birkaç gün konaklayın. Pişman olmayacağınızdan eminim. Tarih ve doğallık kokan bu mekan sizi cezbedecektir.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Merhaba Gökhan abi
    Bu bilgileri öğrendiğim gerçekten çok iyi oldu.
    Nevşehire daha önce gitmiştim. Sabahın erken saatlerinde büyük balon ile gökyüzüne çıkıp güneşin doğuşunu izlemiştim.

    Eğer kısmet olursa tekrar gitmeyi düşünüyorum. Bu bilgileri öğrendiğim benim için gerçekten çok iyi oldu. Bilgilendirici bu yazın için çok teşekkür ederim Gökhan abi.

  2. Geçen gün eşimle konuşma arasında geçmişti Kapadokya gezisi ..Denk geldi :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu