İzlediğim Filmler

Kara Kitap Filmi İle İlgili Düşüncelerim

Savaş ve dram türü filmleri izlemeyi çok seviyorum. Özellikle 2. Dünya savaşını anlatan filmler daha çok ilgimi çekiyor. Dün gece Kara Kitap isimli filmi izledim ve çok hoşuma gitti hatta izlediğim savaş dram filmleri içinde en çok beğendiğim filmlerden bir tanesiydi diyebilirim. Film ile ilgili düşüncelerimi paylamak istedim. Kara kitap filmi Hollanda yapımı bir filmi aslında savaş filmi olarak geçse de savaş görüntüleri çok fazla görünmüyor. Daha çok, güzel bir kadının yaptığı casusluklar anlatılıyor.

Kara Kitap Film Oyuncuları.

Dolf de Vries
Waldemar Kobus
Halina Reijn
Thom Hoffman
Carice van Houten
Sebastian Koch
Christian Berkel
Derek Lint
Peter Blok
Frank Lammers

Kara Kitap Filminin Konusu

Hava bombardımanı sırasında saklandığı ev yıkılan güzel Yahudi şarkıcı Rachel Steinn, başka yahudi grupları ile birlikte Biesboch’u geçip, çoktan özgürlüğüne kavuşmuş olan Hollanda’nın güneyine sığınmaya karar verir. Fakat tekneleri bir Alman devriyesi tarafından durdurulur ve bütün mülteciler katledilir. Yalnızca Rachel hayatta kalır. Ellis de Vries takma ismiyle direnişe katılan Rachel, bir alman SD subayı olan Müntze ile dost olmaya çalışır. Rachel’den çok etkilenen Müntze ona bir iş teklif eder. Bu arada, direniş güçleri Ellis’in yardımı hapsedilmiş olan bazı arkadaşlarını kurtarmak için bir plan hazırlarlar. Plan ortaya çıkar ve sefil derecede başarısız olur. Hem Direniş hem de Almanlar Rachel’i suçlarlar. Rachel, yanında Müntze ile birlikte tekrar saklanmak zorunda kalır.

kara-kitap-3

İlginizi Çekebilir : İzlemekten Bıkmadığım Film; The Pianist

Filmin ana karakteri alımlı, hoş bir bayan. Filmde kendisini Rachel Stein (Carice van Houten) ki biraz film izleyenlerin soyadından anlayabileceği gibi bir yahudi kızımız olarak tanıyacağız. Savaştan önce geçimini şarkıcılık yaparak sağlıyor. Tabi Alman orduları Hollanda’ya girince kaçmak durumunda kalıyor ve hristiyan bir aileyle birlikte yaşıyor. Ancak güneşli bir bahar günü ailesiin kaldığı ev bombalanınca tesadüf üzeri oradan geçen gemici genç ile kaçıyor ve hikaye başlıyor. Rachel bundan sonra çeşitli badireler atlatıyor. Ülkeden kaçmaya çalışıyor, direnişe yardımcı oluyor, hain ilan ediliyor ve daha birçok şey.

Ülkeden kaçma girişimi esanısında ailesini kaybediyor ardından ”kaybedecek neyim var ki?” diyerek başlıyor direnişe. Ancak filmin devamında onu Rachel Stein olarak değil Ellis de Vries olarak tanıyoruz.

İlginizi Çekebilir : Kapıdaki Düşman Filmi ile İlgili Düşüncelerim

Nazi subaylarıyla çalışmaya başlıyor, ”Bir Nazi subayıyla ne kadar ileri gidebilirsin?” gibi sorulara cevaplar veriyor. Bir yandan da izleyici hafiften şüphe içerisine düşürülüyor, casusuluk sahneleriyle heyecanlı bir hava yaratılıyor. Tabi Ellis ile Nazi subayı Müntze (Sebastian Koch) arasındaki ilişkide ilerlemeden edemiyor. Yani romantizm ve hafiften bir erotizm ile karşılaşıyoruz.

kara-kitap-2

Kara Kitap Filmini İzlerken Sıkıldım mı?

Kesinlikle hayır hiç sıkılmadım. Eğer bu tür filmleri seviyorsanız sizinde sıkılacağınızı düşünmüyorum. Film çok hızlı ilerliyor, olaylar hızlı bir şekilde gelişiyor o yüzden sıkılacağınızı düşünmüyorum. Eğer bu filmi izlemediyseniz ve bu tür filmleri seviyorsanız izlemeniz gereken filmlerden bir tanesi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Daha önce izlediğim savaş ve dram konulu film yorumlarımı okumak isterseniz İzlediğim Filmler kategorisine göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Ben de izledim bunu ve hiç sıkılmadım dediğin gibi Gökhan’cığım, ayrıca 2. Dünya Savaşı ile ilgili filmleri çok seviyorum:) Er Ryan’ı Kurtarmak’ı da izledin mi? O bundan 2 misli heyecanlı. Netflix’te Auschwitz’e de bakayım dedim (belgesel) ama dayanamadım çok üzülüyorum:(

    1. Abla bahsettiğin filmi izlemeyi çok istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. İnşallah en kısa zamanda seyredeceğim.

    1. Evet hocam o filmi çok tavsiye eden oldu. İnşallah yakın zamanda onu da izleyeceğim.

  2. Bu film gerçekten çok güzel en azından benim için öyleydi. 2. Dünya savaşını anlatan filmlerin genelde hepsi çok başarılı oluyor. Bu filmi herkese tavsiye ederim.

  3. 2. Dünya savaşını anlatan harika filmlerden bir tanesidir. Filmi çok güzel yorumlamışsınız. Teşekkür ederim.

  4. 2. Dünya savaşını anlatan filmleri çok seviyorum. Pianist filmi kadar olmasa da bu filmde çok güzeldi. Filmi çok güzel özetlemişsiniz hocam elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu