Kişisel

Okuma Hızım

Beğeniyle takip ettiğim bloglar dan bir tanesi olan  Kitap Cumhuriyetim de gezinirken kitap hızınızı ölçmek ister misiniz başlıklı makaleyi gördüm ve merak edip bir bakayım dedim siteye girdim ve bir makale seçtim ve okumaya başladım , bitirdikten sonra bana sorulan soruyu doğru olarak cevapladım ve sonucu gördüğümde çok düşük olduğumu anladım. 

 
 1 dakika da 198 kelime okudum evet sonuç çok iyi olmasa da , çok iyi de değil  Ama bu sonuç şimdilik böyle ilerleyen zamanlarda bu inşallah daha fazla olacak sonuç aşağıdaki resimde.
 
Okuma Hızım
 

 

Eğer siz de kendinizi test etmek istiyorsanız Buraya tıklayarak başlayabilirsiniz

 

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Her kelimeyi içten sesli gibi, yani genizden, okuyorsan 198 kelime çıkması normal. bir insanın konuşma hızı olduğundan yola çıktım :) Bi de her kelimeyi tek tek okumaya gerek yok. Göz açısını genişletilerek bütün olarak görme sağlanabiliyor. Her kelimeyi birer saniyede okuduğunu varsayarsak 4'er 5'er görmeye başladığında otomatik olarak kabaca 4-5 katına çıkar okuma hızı. Onun dışında cümleden önemsiz kelimeleri atarak okuyabilirsin. Göz açısı da genişledikçe bunu yapmak daha kolaylaşır.

    1. Öncelikle güzel ve bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim , evet göz açısını genişletmek çok faydalı yıllar önce hızlı okuma tekniklerini okurken görmüştüm göz açısının faydalı olduğunu okumuştum , bilgisayarımda hızlı okuma eğitim seti var artık vaktim oldukça oradaki teknikleri uygulamaya çalışacağım.

  2. İyi bir okuyucu hızlı olan değil okuduğunu en iyi şekilde sentezleyip kendince yorum üretebilendir abi. Takma kafana böyle ayrıntıları.

    1. Aslında çok haklısın ufuk , Çok hızlı okuyup okuduğunu anlamamak yerine bir kaç kelime az okuyup okuduğunu daha iyi anlamak daha iyidir.

    2. Evet bir çok insan böyle düşünüyor oysa hızlı okuduğumuzda daha iyi anlayabiliyoruz en azından ben hızlı okuduğumda daha iyi anlıyorum

    3. "Hızlı okuyunca anlamazsın!" klişesini demek istemedim ben, her insanın okuma hızı farklıdır. Geliştirilebilir fakat bu bir yarış değil sonuçta. Önemli olan sentez yapabilmek.

  3. Ben de 500 okumuştum:)Biraz çalışmak gerek aslında ama ben memnunum bu hızdan.Yani yavaş yavaş okumak nedense daha çok hoşuma gidiyor:)

    1. Evet abi görmüştüm 500 kelime olduğunu zaten sizin blogunuzdan girerek test ettim bende benimki biraz düşük ama biliyorum ki kitap okudukça bu sayı yükselecektir.

  4. dakikada 173 kelime okumuşum. :) güzel testti. ama hiç kafaya takmıyorum. hızlı okumanın gerekliliğine de inanmıyorum. hem, acele şeytandandır diye bir tabir var. acele işe şeytan karışır diye bir başka söz de. bence hızlı okumaktan ziyade kaliteli yayın okumak daha önemli. insana birşeyler katan kitaplardan bahsediyorum.

    1. Kesinlikle öyle fakat bazen hızlı okumamız gerekebiliyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre insan hızlı okuduğu zaman daha iyi anlayabiliyormuş

    2. insan hızlı okuduğunu değil üzerinde düşünerek okuduğunu daha iyi anlar. şahsen üzerinde düşündüğüm zaman okuduğum birşeyi hem daha iyi hatırlıyorum hem de kolay kavrayabiliyorum. yani bu hızlı okuduğunu anlamak-anlamamak meselesi kişisel birşey.

  5. Ben Mehmet Akif Ben Hızlı Okuma Eğitimi Almış Biriyim.
    Metni Anında Bitirdim.
    Ve Bu Kadar Sürede Okumanız İmkansız Dedi :)
    Ve 10000 Kelime Gösterdi Soruyu Doğru Yanıtladım.

    1. Doğrudur benim de okuma hızı eğitimi almış bir arkadaşım var o da mesela kitap sayfalarını hızlı hızlı çeviriyor. ona da fotokobi çekmek deniliyor muş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu