GenelTanıtım

İnşaat Hesabı Nedir? Maliyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Son yıllarda ülkemizde inşaat sektörü oldukça gelişmiş durumda, inşaat sektörü o kadar gelişti ki artık nereye baksak bir inşaat görebiliyoruz. Böyle olunca bankalarda konut kredilerinde oldukça avantajlı krediler veriyor. Bu yazımda inşaat hesabı nedir? gibi konularda bilgilendirici bir içerik paylaşmak istiyorum.

İnşaat hesabı

İnşaat sektörü o kadar gelişmiş ki artık her şey özel yazılımlar sayesinde yapılıyor. Konuda inşaat hesaplama yazılımı altında özel bir yazılım yapılmış ve yazılım sayesinde bir çok şeyi kolayca hesaplayabiliyorsunuz örneğin yapacağınız inşaat için ne kadar proje gideri olacak gibi her konuyu detaylı olarak hesaplamanız için özel olarak yazılmış bir yazılım. İnşaat hesabı nasıl çalışır

İnşaat Hesabı Nedir?

  • İnşaat maliyetini hesaplayan bir yazılımdır.
  • Hesap doğruluğu %98’dir.
  • Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine özel hesap yapar.
  • Kullandığı verileri sahadan alır.
  • Müteahhit, mimar, mühendis, taşeron ve tedarikçilerle ortak çalışarak verileri anlık toplar.
  • Sistemdeki tüm veriler kendini anlık olarak günceller, bu sayede doğru hesap yapabilir.
  • Şantiyedeki tüm giderleri yönetmek için gider yönetimi modülü vardır.
  • Kullanımı çok basittir, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde yapılmıştır.
  • 60 sayfalık detaylı rapor verir. Bu sayede inşaatınızdaki tüm harcamaları tek tek görebilir, kontrol edebilirsiniz.
  • Projesi çizilmiş veya çizilmemiş tüm inşaatların maliyetlerini hesaplayabilir.

İnşaat Maliyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Her yıl başında, resmi gazetede yayınlanan Bakanlar kurulu tarafından, o sene için ön görülen yaklaşık yapı malzeme ve işçilik fiyatlandırmasına göre inşaat maliyeti hesaplanır. Bu ön görülen fiyatlandırmalar metrekare bazında verilir. İnşaat hesabı yazılımını 7 günlük ücretsiz olarak kullanabilme şansınız var. Yazılımı yapan firma, % 98 doğrulukla, çok detaylı bir şekilde inşaat maliyet hesaplama yaparak 60 sayfa inşaat maliyet raporu sunuyor. Üstelik satın aldığınız yazılımı akıllı telefonlarda da kullanabilirsiniz. Böylece her an bilgisayar başında oturmanıza gerek kalmadan inşaat hesabı hakkında istediğiniz hesaplamaları yapabilirsiniz.

İnşaat hesabı yazılım ücretleri

2019 Yılında Ne Kadarlık Bir Maliyet Artışı Olmuştur?

2019 yılında, 2018 yılına kıyasla inşaat maliyetlerinde ortalama %23’lük bir artış gözlemlenmiştir. Ne yazık ki, bu maliyet artışını müteahhitler daire satışlarına bırakın yansıtmayı, sabit tutmalarına rağmen satış yapamamaktadırlar.

Piyasada, sadece inşaat değil genel anlamda, kurdaki artıştan, ekonominin sabit dengede güven sağlayamaması, bir çok hammadenin ithal ediliyor olmasından, piyasada dönmesi gereken nakdin mevduat hesaplarında cazip faizlerle bloke olmasından ve bunun gibi sayabileceğimiz bir çok zincir sebepten dolayı kararsızlıklar, endişeler hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımcılarını beklemeye zorlamaktadır. Dolayısıyla, piyasa nakit döngüsünü kırmaktadır.

Açıkçası, bugünün şartlarında nakit sahibi kişilerin uygun fiyata alabilecekleri daireler, piyasa açıldığında (2022-2023 olarak ön görmekteyim) inşaat maliyetlerindeki artışların dairelere yansıtılacağını göz önünde bulundurursak, piyasa açıldığında mevduat faizlerinin kendilerine getireceği kârdan daha fazla gelir elde edeceklerdir.

İnşaat hesabı yazılımı; Eminim ki bu yazılım bir çok kişinin işine yarayacaktır. Özellikle de devamlı inşaat sektöründe olan müteahhitler için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tür veya buna benzer yazılımlar yaparak insanlara faydalı olan kişileri de gönülden tebrik ediyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bu hesaplama normal
    fakat;
    özellikle daire satışlarında aracılar özellikle EMLAKÇILAR çok fark alıyorlar.
    Mesela evin exepertiz(gerçek fiyatı) 3 tl olsun,Emlakçılar 7 tl yazıyor.Expertiz üzerinden kredi hesaplandığında ve yuzde 80 i kredi verdiğinden banka ,bu durumda alıcı ciddi morali bozuluyor.
    Bence bu işte bir tavan veya taban olmalı.
    İnşaat yapana sözüm yok bu arada haklılar her şey demir- çelik -beton her şey ithal.TRAP konuşuyor dolar fırlıyor şöyle böyle derken fiyatlar aldı başını gidiyor.
    Gökhancım,emek veren ile vermeyen ayrılmalı bence, özellikle bu emlakçılığın üniversitesi fakültesi okunmadan bu iş yapılmamalı önüne gelen ETİK yoksunu emlakçılar insanları insanları sömürüyor.

    1. Evet abla bu konuda kesinlikle haklısın, belki vardır bilmiyorum ama varsa da yeterli değil sanırım. Devlet tarafından yapılan denetlemeler daha fazla olursa ve etik ve kurallara uygun olmayan şekilde işlemler yapıldığında cezası fazla olursa hiç kimse yaptığı işte farklılıklar yapamaz, yani kanun ve yasa neyse ona göre işlem yapılır.

      1. Bu guzel aydinlaci bilgilerden sonra mutlaka daire ve insaat konusunda okuyucular birkez daha düşunecektir karar almakta ..bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler..iyi yayinlar..

    2. Merhaba öncelikle bu kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Evet dediğiniz gibi sektörde gerçekten, çok büyük bir denetimsizlik mevcut Emlak sektörü Aslında Türkiye’nin bir çok sektörüne göre daha çok para kazandıran bir sektör fakat diğer sektörler gibi hak ettiği, değeri görmeyen de bir sektör dünyanın bir çok yerinde çok Saygın çok iyi ve güzel bir iş olarak kabul gören emlakçılık sektörü.
      Türkiye’de ayakçılık gibi bir sektöre dönüştü, demişsiniz ki emlakçılık ortadan kalksa daha iyi olur. Burada çok büyük bir yanılgı içerisine girmişsiniz.
      Hiç Kimse demez ki marketler ortadan kalksa biz gidip direkt toptancıdan alsak veya toptancı da ortadan kalksa Biz Direkt gidip tarladan üreticiden alsak çünkü neden gitmezler? daha maliyetli o kadar zamanları yok kendilerini çok fazla yormak istemiyorlar, emlak sektörü de aynen bu şekilde bir kişi kendine daire bulmak için sabahın köründe çıkıp gece yarılarına kadar sağda solda daire aramak veya resminden gördüğü bir daireye gidip bakmak için dünya kadar yol gelip sonra hayal kırıklığına uğrayıp geri dönmek veya Türkiye’de birçok daire sahibi kendi dairesi hakkında bile tam olarak bilgi sahibi olmadığı için karşındaki alıcıya tam olarak bir bilgi veremeyeceği için ve birçok alışverişte sıkıntı yaşandığı, eksik bilgi sahibi olduğu için bu tip sıkıntıların bu tip Bilgi eksikliklerinin yaşanmaması ayrıca birçok dolandırıcılığın önüne geçilmesi için aynı bir market gibi, bir toptancı gibi, bir Galeri gibi veya bir servis gibi emlakçılıkta bir aracı kurum daire,arsa,tarla vesaire Bunları almak isteyen insanlara daha detaylı bilgi vermek daha iyi bilgi sahibi yapmak ve istek odaklı nasıl bir şey aradıklarını nasıl bir mutfak aradıklarını kaç metrekare aradıklarını günlerce veya haftalarca veya aylarca aramadan direk onlara bir seçenek olarak sunum bu seçenekler arasında tercih edilen yerleri göstererek.
      İnsanları daha az zaman kaybına ve işlerinden daha fazla feragat etme verilen daha fazla mazot yakma mallarına daha fazla telefon görüşmesi araştırma yapmalarına engel olmak için kolaylık sağlamak için kurulan bir sektör. Ayrıca şu an emlakçıdan daire arsa alınacak diye bir kanun zorunluluğu yok şuan, herkes ister mal sahibinden ister emlakçıdan ister bankadan ister icradan istediği gibi mal sahibi olabiliyor.Evet size Burada şu konuda katılıyorum ciddi bir denetimsizlik var devlet eliyle de denetlenmeli ama burada en çok iş kime düşüyor alıcı ve satıcıya alıcı Emlakçıya komisyon vermemek için bakkala kırtasiyeye kapıcıya vesaire yerlere benim Daire mi sat diye bildirilmeyecek. çünkü bildirdiği zaman O bakkalı o kapıcıyı bırak emlakçı yapmış oluyor. Alıcılar da gidip emlakçıdan yer baktıktan sonra daha sonra gidip oraya sahibini bulabilmek için markete bakkala kapıcıya bu ev sahibini bize bul sana şu kadar para verelim yani Emlakçıya 3000 lira verecek veya 5000 lira verecekse o adama bin lira 2000 lira gibi teklif edip emlakçı yapmayacaklar. veya Emlakçıya gidip dairesine 300.000 liraya bir Emlakçıya gidip emlakçı tanıdık diye 280 bin liraya bir arkadaşına 290 bin liraya başka bir arkadaşına 320 bin liraya başka bir Emlakçıya gittiği zaman da 340 bin liraya aynı daireyi bırakmayacak. Çünkü birkaç tane emlakçı gezen müşteri satan kişinin emlakçılara farklı farklı fiyat söylemesinden dolayı çok söyleyenlere üç kağıtçı gözüyle bakmasına neden oluyor. Artı emlakçının daha önce getirip gezdirdiği müşteriye, tanıdığı halde daha sonradan yalnız geldiği zaman Emlak Komisyonu vermemek için Emlakçıya haber vermeden satışını yapıp emlakçıyı devre dışı bırakmaya çalışmayacak. Yani alıcı da satıcı da gerçekten dürüst olursa emlakçılık sektörünün ben biraz daha düzeleceğine inanıyorum.

  2. Ne güzel bir yazılımmış :) özellikle inşaat sektöründe bu işi yapanlar için kolaylık sağlayacaktır eminim ki, bilgilendirmeler için teşekkürler..

  3. İnşaat sektörü ve emlak sektörü son dönemlerde baya sıkıntılı ve sıkıntılardan geçmeye devam ediyor. Bende emlak işi yapan biri olarak inşaat hesaplamalarının ne denli zor olduğunu fakat kolaylık sağlayan bir çok proğram olduğunu bilenlerdenim ve sizin bilgilendirmeleriniz içinde teşekkür ederim. Yukarı da emlakçılarla ilgili bir konu yazılmış ona istaneden kendi blogumda bu tarz bir yazıya vediğim cevabı da buraya yazmak istiyorum izninizle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu