Blog İpuçlarıTanıtım

Dijital Çağın En Yeni Stratejisi: Programatik Reklamcılık

Dijital pazarlama, içinde bulunduğumuz dijital çağ ile paralel şekilde gelişimini sürdürüyor. Eskiden süregelen reklamcılık faaliyetlerindeki düşüş yerini yeni yeni gelişen birçok farklı alana bırakmış durumda. Bunlardan biri olan programatik reklamcılık ise son zamanların en tercih edileni. Neden mi? Gelin nedenlerine ve nasıl bir işlevi olduğuna yakından göz atalım…

Dijital Reklam Ekosisteminde Yeni Bir Habitat!

Teknoloji çağını yaşadığımız bu günlerde, çevrimdışı mecralardaki reklam modellerinin yanı sıra markalar dijital platformlara daha fazla yönelmiş durumda. Hedef kitleye en kestirme yoldan ulaşmak için dijital pazarları tercih ediyor. Programatik reklamcılık da markalar ile hedef kitlenin tanışıp kaynaşmasını en verimli hale getirmek için en iyi duraklardan. Etkileşimin en verimli olduğu ortam. Görünürlük ve bilinirlik açısından da en tercih edileni.

Neden Programatik Reklam?

Çünkü günümüz insanının vakti kıymetli her şey milisaniyeler içinde olmak zorunda. Ürün alırken de bu böyle ürün incelerken de. Bu yüzden programatik reklamcılık en çok tercih edilen yöntemlerden. Milisaniyede verimli satın almayı gerçekleştiren bu yöntem aslında uzun zamandır medya satın alma alanında programatik satın alma (programmatic buying) adıyla tercih ediliyor. Gelişen yeni dijital reklam sektörlerinde en yeni araçlarla da yepyeni bir dönemin habercisi olmuş durumda. Reklam veren, yayıncı ve hedef kitlenin buluşma mekanı. En verimli satın alma işlemlerinin en kısa yoldan yapılmasına olanak veriyor.

Neden Programatik Satın Alma?

Çünkü reklam veren bu iş için ayırdığı bütçenin daha etkili olmasını istiyor. Bu nedenle de geleneksel satın alma modellerinden farklı olarak gelişen teknolojiyi de işin içine katarak medya alımını daha etkili bir hale sokuyor. Programatik reklam satın alma yöntemiyle hem reklam verenin yatırımı daha verimli olurken, alıcı da zamandan tasarruf ediyor. Peki sistem nasıl işliyor?

Basitçe açıklamak gerekirse; SSP (Supply Side Platform) denilen platformlar ile reklam yayınlamak isteyen yayıncılar belirledikleri reklam alanlarını programatiğe ayırırlar. Reklam vermek isteyen markalar bu alanlara DSP (Demand Side Platform) denilen talep yönlü platformlar sayesinde reklamlarını yayınlayarak istedikleri web sitelerine veya hedef kitlelerine en kolay yoldan erişmiş olurlar. Hem yayıncı hem marka hem de alıcı programatik sayesinde etkileşimini arttırmış olur.

Programatik Reklamcılık Neden Revaçta?

Programatik reklamcılığın yayıncılar ve reklam verenler için birçok olumlu tarafı var. Reklam verenler programatik sayesinde tek bir platform ile SSP’lere bağlı birçok yayına açılmış alanı satın alırlar. En doğru mecralara en doğru hedef kitleye ulaşmayı da veri kullanımı sayesinde başarmış olurlar. Reklam verenler, yatırımlarını en doğru şekilde kullanmış olup amaçlarını en kısa yoldan gerçekleştirebilirler.

programatik reklamcılık
Dijital Çağın En Yeni Stratejisi: Programatik Reklamcılık

Programatiğe yayıncılar penceresinden bakılacak olursa, bu yöntem ile envanterlerini en verimli ve en kolay yöntem ile yönetebilirler. Envanterlerinin üzerinde daha çok söz hakkına sahip olup fiyatlandırmayı da kendileri belirleyerek gelirlerini de arttırlar. Premium alanlar dışında da alan açıp daha fazla kazanma şansları olur.

Programatik reklama gelecekte ayrılan bütçeler çok daha fazla artacak ve muhtemelen gelişen teknoloji birlikte geleneksel reklamcılık modellerinin yerini tamamen alacak. Kaybedeni olmayan programatik reklamcılıkta ister yayıncı olun ister reklam veren, herkes kazançlı. Ve bu sistemin avantajları gün geçtikçe artıyor. Özellikle dijital reklam alanında marka yatırımı yapmak isteyip en geniş hedef kitleye ulaşmayı amaçlayan firmaların kesinlikle kullanması gereken reklam modeli programatiktir. Markalar kampanyalarını en kısa ve verimli yoldan duyurup daha görünür olurken yayıncılar gelirlerini daha da arttırıyorlar.

Marka değerinizi artıracak programatik reklamcılık ve tüm dijital reklam hizmetleri için deneyimli bir ekipten yardım almak için profesyonellerin tercih ettiği Sempeak ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Reklamcılık artık çok önemli. isterseniz herşeyin en iyisinden sizde olsun reklamınız olmazsa bir yere gelemezsiniz.

    1. Kesinlikl…
      Reklam gerçekten çok önemli, çünkü aynı ürünü binlerce kişi satıyor. Önemli olan o ürününün doğru alıcıya ulaştırabilmek, bunun da en güzel yolu reklamdan geçiyor.

  2. Tüm sektörler dijitale ayak uydurmak zorunda. Gitgide daha çok benimsiyor ve daha verimli kullanıyoruz. Güzel bir yazı olmuş, eline sağlık.

  3. Emeğinize Kaleminize sağlık gerçekten güzel bir paylaşım olmuş dijital çağa ayak uydurmak gerekiyor

  4. Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş Herkes için öyle iyi reklam yapabilirseniz çok güzel tanırsınız

  5. Sosyal medya kullanmayan işletmeler diğer işletmelere göre daha arka planda kalıyor artık. Sosyal medyanın gücü artık çok önemli.

    1. Kesinlikle, özellikle Corona Virüs çıktıktan sonra insanlar alışverişlerinin büyük bir bölümünü internet üzerinden yapmaya başladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu