Blog İpuçlarıTanıtım

SEO Uyumlu Web Sayfanız İle Rakiplerinizin Önüne Geçin!

Açılımı Arama Motoru Optimizasyonu olan SEO, web sayfasının anahtar kelimelere uygun bir şekilde düzenlenmesi anlamına gelir. Bing, Yandex ve Google gibi arama motoru sonuçlarında üst konumlarda görüntülenmesini sağlar. Sürekli olarak değişen ve gelişen bir süreçtir. Algoritma güncellemelerinin takip edilip doğru uygulamalar ile rakiplerin bir adım önüne geçilir.

Web Sayfasının Organik Trafiğini Artıran SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları iki ayrı strateji türünü kapsar. SEO nedir, sorusunu da açıklayan site içi ve site dışı çalışmalar, web sayfalarına önemli katkılarda bulunur. Diğer adıyla sayfa içi SEO, web sitelerinin arama motorlarındaki sıralamasına doğrudan etki eder. Ziyaretçi trafiğini artırır. Başlık, başlık etiketleri, URL ayarları, görsel alt metni, site hızı, site içi bağlantılar, meta başlık ve açıklama bölümleri, anahtar kelime kullanımı ve mobil uyumluluk faktörleri ile web sayfasının kullanıcı akışı yoğunlaştırılır.

Site dışı SEO ise, bir web sitesinin birden fazla sayfa ile kurduğu organik ilişkiden oluşur. Web sayfasına yapılan bağlantı ve link sayısı ile içeriği oldukça önemlidir. Özgün içerikler ve backlink çalışmaları, internet sayfasının görünürlüğünün artmasına destek olur. Sayfa içi ve sayfa dışı stratejiler, işletmenin arama motoru ile doğrudan ilişki kurmasını sağlar.

SEO Analizi Araçları İle Doğru Adım Atmak

Site analizi yapmanızı sağlayan SEO araçları, ücretli ve ücretsiz olarak sınıflandırılır. Ücretsiz araçlar arasında; backlink, robot.txt, sitemap.xml ve mobil uyumluluk konularında yardımcı olan Google Search Console, ziyaretçilerin demografik bilgileri ve web sayfasındaki hareketleri incelemenizi sağlayan Google Analytics, içerikler hakkında bilgi veren Google Trends yer alır.

SEO Uyumlu Web Sayfanız İle Rakiplerinizin Önüne Geçin!

Ücretli araçlar ise web sayfasının organik arama trafiği ve anahtar kelime sıralamasını değerlendiren Moz Analytics, hatalı sayfa ve site içi ile dışı analiz yapmanızı sağlayan SemRush, backlinklerin takibini kolaylaştıran Ahrefs’den meydana gelir. SEO ne demek, sorusunun yanıtına ek olarak, analiz araçları verilebilir. Bu araçlar, stratejinizi kolay bir şekilde belirlemenize yardımcı olur.

Web Sayfanızın Geleceğinin Mimarı SEO Uzmanının Yetkinlikleri

Uzmanların mesleki yeterlilikleri edinmesi gerekir. Dijital pazarlamanın farklı alanlarında tecrübe kazanan bir uzman, web sayfaları için uygun çalışmalar sunar. Başlık etiketi ve description optimizasyonu birlikte kodlama, metin yazarlığı ve web tasarımı da bilmesi gerekenler arasında bulunur. Uzmanın özellikleri; uygun anahtar kelime bulma ve yerleştirme, temel HTML, görsel içerik, önemli sayfalar ile bağlantı kurma ve değişen güncelleme bilgisi yer alır. İşletmeler ile doğrudan iletişim halinde olan profesyoneller, istek ve ihtiyaçlar çerçevesinde hareket eder.   

SEO Ajansı Seçerken Sorulması Gereken Doğru Sorular

Sürekli değişen Google parametreleri, rekabeti ve doğru stratejiyi de beraberinde getirir. Ajansın bu konudaki deneyimlerini ve referanslarının olup olmadığını sorabilirsiniz. Ajanslar ile çalışma süresini sorup müşteri memnuniyetini ölçebilirsiniz. Görüşmede sizin sektörünüz hakkında bilgi sahibi olup olmadığını konuşmanız gerekir. Bu soru, ajansın deneyimi ile ilgili bilgi edinmenizi sağlar. İşlerin tamamının ajans ekibi tarafından yapıldığını araştırmanız, güvenilirliğinizi artırır.

SEO danışmanı, yazılım ve dijital pazarlama uzmanı çalışmaların kontrollü ve hızlı ilerlemesini sağlar. Uzun süreli bir çalışma gerektirdiği için hedefe ulaşma süresini ve faaliyetlerin kalıcılığını öğrenmenizde fayda vardır. SEO fiyatlandırmalarını sorup bütçenizi ayarlamanız gerekir.

Bu ücretler, optimizasyon çalışmalarına göre farklılık gösterir. Ajansı tanıdıktan sonra SEO hizmeti hakkında sorabileceğiniz sorular arasında; anahtar kelime seçiminde dikkat edilecekler, farklı algoritma güncellemelerini takip edip etmedikleri, içerik ve backlink çalışmaları, raporlama, web sitesinin ihtiyaç duyduğu teknik değişiklikler, uygulanan SEO stratejileri, hizmet içerisinde sunulan site yönetimi gibi farklı faaliyetler, bu kapsam ile birlikte verilen sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama gibi diğer destekler yer alır. Alanında SEO uzmanlarının bulunduğu Sempeak; web sitenizi profesyonel bir şekilde analiz eder. Sempeak ile hedef kitlenize verimli bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum. Çok bilgilendirici bir makale olmuş

  2. Seo hakkında çok bilgi verici bir yazı olmuş. Hergün yeni şeyler öğreten bir mecra blog yazmak.

    1. Teşekkür ederim.
      Evet, blog siteleri kesinlikle insanlara harika bilgiler sunan bir mecradır.

  3. Her ne kadar tanıtım yazısı olsa da şiir gibi olmuş. Bende bu sektörde hizmet veren biri olarak tebrik ederim Gökhan hocam.

  4. Seo konusu ciddi anlamda önemli bir konu kesinlikle iyi araştırmalı ve özen göstermeli.

    1. Evet kesinlikle…
      İyi araştırılmalı, çünkü yanlış uygulanan bir SEO stratejisi, sitenizin çok daha gerilere gitmesine neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu