GenelKişisel

Kilolu Olmak Suçmu Kardeşim?

Geçenlerde bir arkadaşımın başına gelen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum aslında bu konuda hakkında bişey yazmayacaktım fakat arkdaşıma yapılan bu hakaret karşısında bişey yazmadan arkadaşımı üzen o insan gibi düşünenlere cevap vermeden buradan bişeyler söylemeden yapamadım. bu yazıyı yazmadan arakdaşıma sordum tabiki onunda haberi var zaten isimde vermicem önemli olan yapılan bir hakareti anlatmak insanların önyargılarını aşamadığını anlatmak.
 

Şunu sormak istiyorum

 
sizlere şişman olman suçmudur. Eminimki birçoğunuz hayır  diyorsanız tabikide hayır şişman olmak suç değil fakat bazıları böyle düşünmüyor işte fazla uzatmadan arkadaşımın başına gelen olayı kısaca özet olarak anlatmak istiyorum. arkadaşım biraz şişmanca bir yapıya sahip ama obez falan değil sadece biraz şişman hepsi o kadar ( bu arada bende biraz kiloluyum ama çok şişman değilim olsada fark etmez zaten beni beğenen olduğum gibi beğensin ) geçenlerde bir kızı beğendi arkadaşım bana da anlattı böyle böyle çok hoşuma gitti benim niyetim çok ciddi , tabi bu arada kızın bişeyden haberi yok neyse uzatmadan görücü usulü ile kızı istemeye gitmişler kız evi doğal olarak biz size cevap veriririz demişler aradan birkaç gün geçtikten sonra ama bu arada arkadaşım bir heyecanı sormayın heyecandan kalbi duracak gibi olacağından o kadar emin ki sanki içine doğmuş gibi bu arada arkadaşım kıs istemeye gittiklerinde kız ile konuşup anlaşıyorlar kızın oradaki cevabı evet yani
 
  Neyse sonunda haber geldi kızın ailesinden bu iş olmayacak diye , o kadar sevinçli olan arkadaşım haberi duyunca inanın bana yemeden içmeden kesildi 2 gün boyunca bişey yemediğini biliyorum sonra arkadaşım dayanamıyor ve kızı arayıp neden olumsuz olduğunuz öğrenmek istediğinde kızın cevabı şu '' Sen çok şişmansın ben seninle yapamam bu iş olmaz'' yani sırf kilolu diye kız , arkadaşıma böyle bir hakarette bulunuyor  ya madem ki istemiyordun neden istemeye geldiklerinde arkadaşıma  Evet dedin o kişinin hayallerini neden kırıyorsun yarın birgün senin nasıl olacağını sen biliyormusun , bugün çok güzelsin belki ama yarın bir bakarsın belki kaza yaparsın yüzünde o güzellik kalmaz , belki yarın birgün sende kilolu şişman olacaksın , hayatta neyin garantisi varki belki benim arkadaşım  kilolu ama karakteri de 10 numara , birçok zayıf insandan daha insan , daha cana yakın.
 
Son olarak şunları söylemek istiyorum böyle düşünen insanlara lütfen kimseye karşı önyargılı olmayın belki  karşınızdaki  kilolu olabilir ama sadece yemekten değildir belki , belkide kullanmak zorunda olduğu bir ilaç'tan dolayı öyle kilo yapıyordur lütfen bu tür şeyler için kimsenin hayallerini kırmayın , erkek veya kadın olsun eğer başınıza böyle bişey mi geldi  karşınızdaki kişinin kusurlarını yüzüne vurmayın , kırıcı olmadan güzel bir dil ile söyleyin zaten karşıdaki kişi sizi anlayacaktır. umarım bu yazı arkadaşıma hakarette bulunan o bayan gibi insanları birazcık olsun düşündürür.
 

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bence arkadaşın şu açıdan baksın. Öyle bir insanla evlenmediği için çok şanslı ve şükür etsin. Evllikte her şeyi görüntüye indirgeyecek o insan. Şu komşunun şunu var bizimkiler çok çirkin gibi… Ve dediğiniz gibi insanın başına ne geleceği belli değil boş yere dememiş atalarımız Malına güvenme bir kıvılcım yeter, güzelliğine güvenme bir sivilce yeter diye.

    1. Zaten öyle bir insan ile evlenmediği için mutlu arkadaşım , arkadaşımın zoruna giden şuydu kendisi ile alay edilmesi , sizinde dediğiniz gibi Atalarımız hiçbir sözü boşuna söylememiş

  2. Kilo dediğin gibi sadece yemekten dolayı olmuyor ki..
    Hayır olsa bile bu neyi değiştirir.
    Eğer sağlığı söz konusuysa zaten birlikte bi şekilde hallederlerdi.
    Ama arkadaşın gerçekten şanslıymış böyle bi insanla bi ömür geçtiğini düşün en ufak bi hastalığında bırakıp gidebilirdi.
    İnsanlar için yaşamadıkları şeyleri suçlamak en kolayı
    Sadece kilo için bile değil böyle insanlardan olabildiğince uzak durmalı..

    1. Hakslınız kilo sadece yemekten olmuyor , evet arkadaşım gerçekten şanslıymışki o insanın karakterini baştan öğrenmiş oldu evlendikleri zaman en küçük şeyleri bile sorun ederdi yoksa karşıdaki bayan

  3. Hadi biraz dürüst olalım. Evlenirken karşımızdakinin tipi vücudu bizim için önemlidir. Güzel bir kız, yakışıklı bir erkek beklentilerimizin başında gelir. Özellikle de ilk karşılaşma için.. Çünkü karşımızdakinin sadece dışını görürüz içini değil..

    Bu yüzden biri evlenirken karşındakinin şişman olması, çirkin olması tercih etmeme sebebi olabilir.

    Şişmanlığın yemekten ya da başka bir şeyden olması da önemli değildir. Hasta olduğu için kilolu olanlar masum, emek yediği için kilolu olan suçludur diyebilir miyiz?

    Ama reddediş sebebini ifade ederken kullandığı dil ya da önce evet diyerek sonra hayır denmesi de farklı konular.

    Ayrıca arkadaşının aşırı bir beklentisinin oluşu da aşırı üzülüşünün en büyük sebebidir. Kız sebebini çok yumuşak bir şekilde söylese bile ona ağır gelmiş olabilir. Beklenti içine girdiğimiz şey gerçekleşmeyince yıkılmak pek çoğumuzun başına gelen bir şey ama bunun için tüm suçu başkasında bulmanın da hakkaniyeti yok.

    Bu arada şu aralar ben de fazlaca kiloluyum, arkadaşının düşünerek empati yapmam da zor değil ama karşıdakini de düşünmek gerek. Bazen suçlu yoktur, en büyük suç hayallerimizdir.

    1. Hocam çok güzel ifade etmişsiniz fakat , önce evet deyip sonra hayır demesi insanın zoruna giden , hayır diyecektide neden başta demedi arkadaşımın zoruna giden o neden alay eder gibi şişmanlığı ile alay edilmesi arkadaşımın zoruna giden zaten o karakterdeki bir insan ile evlenmediği içinde mutlu şu anda belki ilk başlarda mutsuzdu ama şu anda çok iyi ALLAHA ŞÜKÜR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu