Yeni Motorum; 2020 Model Yamaha R25

Bu yazıyı daha önce yazmadım. Çünkü motosikleti biraz kullandıktan sonra yazmak istedim. Bu yazıyı yazma nedenim ise ; Yamaha R25 2020 alacak olan arkadaşlara belki faydalı olur düşüncesiyle yazmak istedim. Aslında Yamaha R25 alma kararım 1 hafta içinde oluştu diyebilirim. Önceden de böyle bir düşüncem vardı ama bir türlü hayata geçirememiştim.
Bir kaç gün araştırma yaptıktan sonra 02.05.2020 tarihinde cumartesi günü öğleden sonra motosiklet almaya arkadaşımla birlikte Osmaniye’ye gittik. Bu arada corona virüs olduğu için hafta sonunda sokağa çıkma yasağı vardı. E-devlet üzerinden seyahat izni çıkartarak Osmaniye’ye gittik ve motosiklet almaya karar verdim.
İçindekiler
Neden 2020 Model Almaya Karar Verdim?
2020 model almak istedim. Çünkü 2.el motosiklet ilanlarında fiyatlara baktım neredeyse sıfır fiyatına yakın ayrıca benim almak istediğim motosikletin kasası yeni kasa önceki kasalardan çok daha farklı ve bir çok özelliği eski modellere göre biraz daha iyi. Durum böyle olunca 2. el fiyatlarının üzerine biraz daha para koyup daha iyisini almanın sıfır km almanın daha mantıklı olacağına karar verdim ve bu yüzden 2020 model sıfır km almaya karar verdim.
İlginizi Çekebilir : Ehliyet Alırken Yaşadığım Talihsizlikler.
Ben, motosikleti Yamaha R25 2020 modeli, yamaha bayisinden 36.350 TL’ye aldım. Ben aldıktan 2 gün sonra motosikletin fiyatı 38.700 TL oldu. Şu anda ise ( 8 Haziran 2020 ) 40.400 TL olmuş çünkü Yurt dışından gelen bir çok ürüne % 10 Ek gümrük vergisi geldiği için fiyat biraz yükselmiş. Fakat % 10 Ek gümrük vergisi Eylül ayında bitecek tabi yeni bir karar alınmazsa. Yani % 10 ek vergi bittiğinde fiyat belki eskisi gibi olabilir. Ama bana sorarsanız eski fiyatın olacağını hiç sanmıyorum.

Yamaha R25 2020 model motoru satın alma işlemi fazla uzun sürmüyor. Eğer sizden önce kimse yoksa yani işleminiz hemen yapılacaksa işlemlerin bitmesi yaklaşık 45 dk sürüyor. Motoru aldığınız Yamaha bayisi motoru sizin adınıza fatura kesiyor ve motorun ÖTV ( özel tüketim vergisi ) yatırıyor. Bu arada motorun aküsünün bağlanma işlemi yapılıyor. Bayinin size verdiği belgeler ile plaka çıkarıyorsunuz.
Motosiklet Plaka Çıkarma İşlemleri
Yukarıda bahsettiğim gibi bayi sizin adınıza öncelikle fatura düzenliyor. Bayi size aşağıdakileri veriyor. Lütfen sizde evraklarınızı kontrol edin.
- Motor için adınıza kesilen fatura, faturanın üzerinde bayinin kaşesinin olmasına dikkat edin.
- ÖTV kanunu eki 2 sayılı listedeki kara taşıtları için ÖTV ödeme belgesi.
- Üzerinde bayinin bilgileri bulunun yetki belgesi.
- AB uygunluk belgesi. ( Bu belgede motorun bilgileri yer alıyor )
- Yamaha R25′ e özel bir belge ( ingilizce oluyor. )
Bu belgeler hazır olduktan sonra yapacağınız işlemler.
- Öncelikle motora sigorta yaptıracaksınız. ( Bu sigorta, aracın plakası olmadığı için yeni kayıt olarak geçiyor )
- Daha sonra yine elinizdeki belgeler ve sigorta poliçesini de ekleyerek Notere gidiyorsunuz.
- Noterde işleminiz çok fazla uzun sürmüyor. Noter bütün işlemlerinizi yapıyor. Size plaka bastırabilmeniz için bir belge veriyor.
- Noterden aldığınız plaka bastırabilir belgesi ile şoförler cemiyetine gidip plakayı bastırabilirsiniz. ( Şoförler cemiyeti sizden 30 TL gibi bir ücret alıyor.)
- Daha sonra yani plakayı bastırdıktan sonra tekrar sigorta yaptırdığınız sigorta acentesine gidip poliçeye plakayı yazdırıyorsunuz.
2020 Model Yamaha YZF R25’den Memnun muyum?
Evet şu an için oldukça memnunum. Şu anda halen rodajda olduğu için çok fazla hız yapamıyorum. Fakat bir defa deneme amaçlı olarak biraz hız yaptım. ( 150 KM ) herhangi bir sorun olmadı. Fakat size tavsiyem yani bu motordan alacak olan arkadaşlara tavsiyem motor km si 1600 km olmadan devir saatini 7’i geçirmemeye çalışın. Çünkü motor rodajda iken ne kadar düzenli kullanılırsa o kadar iyi olurmuş serviste öyle söylemişlerdi. Motorla ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.

Unutmadan söylemek istiyorum. Bu motoru yani Yamaha R25 motosikleti kullanmak için şu an için A2 ehliyetinizin olması gerekiyor. Benim daha önceden ehliyetim olduğu için böyle bir sorunum olmadı. Yani R25 almayı düşünüyorsanız size tavsiyem öncelikle A2 ehliyet almayı düşünün.
Rengi çok güzel. İyi günlerde kazasız belasız kullan :)
Teşekkür ederim abla.
hayırlı olsun. allah kaza bela göstermesin..
Teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
güzel günlerde kullanın. renk güzel
Teşekkür ederim.
Yeni motorunuz hayırlı olsun. Motor çok güzel. Burada detaylı anlatımınız da çok güzel. Teşekkürler.
Rica ederim.
Umarım bu tür motosiklet almayı düşünenler için faydalı olur.
Hayırlı olsun abi. Kazasız belasız kullan :)
Teşekkür ederim kardeşim, daha iyileri sana kısmet olsun.
Renk güzelmiş. Güle güle kullan.
Teşekkür ederim Kuzgun.
Fiyat performans grafiği kesinlikle başarılı bir seçim olmuş. Kazasız belasız kullanın.
Teşekkür ederim.
Allah kaza bela vermesin hayılı olsun
bende kullanırdım eskiden kaza yapana kadar iyi oluyor kazası pis oluyor trafik yok sayıyor motorları
Teşekkür ederim.
Evet kazası kötü oluyor maalesef.
Hayırlı olsun Gökhan hocam. Ben iki tekerden ziyade dört tekeri hatta iki ayağımı daha çok severim.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Teşekkür ederim.
Abi, öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullan.
Bende bir dönem Yamaha MT25 kullandım. Harika bir motosikleti, fakat Yamaha R25 daha atık ve daha hızlı.
Bu arada bu yazı Yamaha R25 almak isteyenler için gerçekten çok faydalı olmuş.
Eline sağlık Gökhan ağabey.
Teşekkür ederim kardeşim.
Evet bir çok kişiden duydum, Yamaha R25’in daha atik ve daha hızlı olduğunu.
Gökhan hocam motorla aran nasıl? Yani bu motoru tavsiye eder misin? Benelli TK ya da MT 125 model arasında gidip geliyorum.
Motosiklet ile aram iyidir. Ben, kesinlikle Yamaha MT tavsiye ederim. Yani ben olsam Yamaha alırdım.