Kişisel

Bloggokhantekin 6 Yaşında

26 Şubat 2014 Tarihinde açtığım bloggokhantekin isimli blog sitem 26 Şubat 2020 tarihi itibari ile 6 yaşında. Blog sitemi ilk açtığımda beni bu kadar mutlu edeceğini hiç tahmin etmiyordum. Yazmaya başladıkça ilk başlarda hiç kimse gelmiyordu siteme fakat ben yinede yazmaya devam ettim. Çünkü bir zaman sonra blog sitemin iyi yerlere geleceğini biliyordum.

Blog sitemi açmadan önce başka başarılı olan başka bir blog sitesinde özgün olduğunuz sürece Google sitenizi üst sıralara çıkartacaktır diye bir konu okumuştum ve o okuduğum yazı beni gerçekten çok etkilemişti. Belki ilk bir iki yıl ziyaretçi sayımda hiç artış olmadı, kimse yorum yapmıyordu. Sonra yavaş yavaş blog sitem arama motorlarında yükselmeye başladı. Artık bir çok yazım Google aramalarında ilk sıralarda çıkmaya baladı. Tabi böyle olunca ziyaretçi sayısında da artık oldu buna bağlı olarak yazılara yapılan yorumlarda artmaya başladı.

İlginizi Çekebilir : Blog Yazmaya Başlamadan Önce Kendinize Sormanız Gereken 4 Soru

İnsanlar, kendileri için içeriklerden faydalanıp teşekkür etmeye başladı. Bu durum beni gerçekten çok mutlu ediyor ve daha yeni ve özgün içerikler üretmeme neden oluyor. Bazen aylarca içerik hazırlamadığım oluyor, işlerin ve hayatın yoğunluğundan dolayı bazen blog sitemle fazla ilgilenemiyorum. Ama yine de boş vakit bulduğumda bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Blog sitem şu anda 6 yaşında. Ben hayatta olduğum sürece blog siteminde açık olmasını istiyorum.

Bugüne kadar yazılarımı okuyanlara, yorum yapanlara ve yazılarımı, yazılarında bahseden herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Blog yazmaya yeni başlayan arkadaşlara nacizane tavsiyem; Lütfen kopya içerik yapmayın. Eğer sadece Google’da yükselmek için yazıyorsanız hiç yazmayın. Öncelikli hedefiniz gerçekten bir şeyler üretmek ve insanlara faydalı olmayı düşünün amacınız bu olursa ve böyle devam ederseniz ve kopya içerik yapmazsanız inanın bana bir zaman sonra Google sitenizi hak ettiği yere getirecektir.

İlgili Makaleler

23 Yorum

  1. Biraz geç oldu abi kusura bakma ama yeni yaşı kutlu olsun blogunun. Umarım nice 6 yıllar yazarsın.

  2. Merhaba sitenizi uzun zamandır takip ediyorum. Gerçekten kaliteli içerikler paylaşıyorsunuz, 6 yıldır blog yazmak gerçekten harika bir duygu olsa gerek, başarılarınızın devamını dilerim.

  3. İlk etapta 6’nın önüne 1 geldiği günleri sonrasında da 6’nın sağına 0 geldiği günleri de görürsünüz inşallah. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu