Epilepsi

Epilepsi Hastalığına İyi Gelen Bitki; Oğul Otu

 
 Epilepsi ( sara ) tedavisinde öncelikle yapılması gerekilen bir şey vardır ki o da kesinlikle ve kesinlikle ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinde doğaru ilaç kullanımı çok önemlidir zira doğru ilaç kullanmadığınız zaman epilepsi nöbetleri yaşayabilirsiniz. Şunu söyleyebilirim tabi istisnalar hariç bu yaşıma kadar daha önce ilaç kullanımını kendime göre doktoruma sormadan bıraktım çünkü hastalığın geçtiğini düşünmüştük ilaç kullanımını bıraktıktan bir iki yıl sonra tekrar nöbetler başladı.
 
  Nöbetlerin başlamasıyla birlikte tekrar doktora gittiğimde ve durumumu anlattığımda bana dediği ilk şey neden kendi kafana göre ilaç kullanmayı bıraktın demişti , sonra tekrar ilaç kullanmaya başladım ve Allaha şükürler olsun ki yaklaşık son 2 yıldır nöbet geçirmedim. Tabi ki ilaç kullanımı tek başına yetmiyor yani aklınıza şu gelmesin ben ilaç kullanıyorum istediğim saatte uyurum , her istediğimi yaparım, her istediğimi yerim gibi düşüncelere kapılmayın zira ilaç kullanımı tek başına bir fayda göstermeyecektir yani istediğiniz kadar ilaç kullanın yapmanız gerekenleri yapmadığınız takdirde nöbet geçirmeniz kaçınılmaz olacaktır. Daha önceki yazımda Epilepsi hastalarına tavsiyeler de bulunmuştum.
 
 Epilepsi hastalığı olan bir kişi beslenmesine özen göstermelidir. Bana doktorum yemeklerde biraz yağlı yemekler yesen daha iyi olur demişti, Bunun yanında tabi ki yine ilacınızı kullanacaksınız fakat ek bir tedavi olarak düşünün bitkisel bir çözüm olarak düşünün Oğul otunu çay olarak demleyerek içebilirsiniz inanın bana çok faydasını göreceksiniz , ben yaptım faydasını da görüyorum her zaman olmasa da arada sırada oğul otunu normal çay gibi kaynatıp içiyorum tadı da çok kötü değil , oğul otunun faydalarını saymakla bitiremeyiz ben aşağıda bir kaç tanesini yazmak istiyorum.

 

Epilepsi Hastalığına İyi Gelen Bitki; Oğul Otu
 

Oğul Otunun Faydalaları

Epilepsi ( sara ) ve sinir krizlerinde faydalı olur.
Stresi azaltmada oldukça etkili bir bitkidir.
İnsanı rahatlatarak depresyon , huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir.
Nefes darlığına karşı faydalıdır. ( Tıkanmış damarları açtığını okumuştum bir sitede )
Hazımsızlığa karşı faydalı olduğu söyleniyor.

 

 Arkadaşlar lütfen unutmayın , bu tür bitkileri sadece ek tedavi için kullanın öncelikle yapmanız gereken kendi ilacınızı kullanmak olsun. Kendi ilacınızı kullanmadığınız takdir de bu bitkileri istediğiniz kadar için istediğiniz kadar kullanın çok faydasını göremezsiniz bu tür bitkileri sadece ek tedavi olarak kulanın. Allah herkese şifalar versin inşallah

İlgili Makaleler

23 Yorum

  1. Merhabalar Gökhan Tekin.

    Paylaştığınız yazınızdan epilepsi rahatsızlığınızın olduğunu anladım. Önce size Cenab-ı Hakk'tan acil şifalar dilerim. Benim kayınbiraderim de epilepsi hastasıydı. İlacını aldığı zaman rahat sayılırdı. Ama zaman zaman o da ilacını bırakırdı ve bıraktığı zaman da nöbetleri olurdu. Yeryüzündeki iyilikler ve kötülükler nasıl bizler için halk edilmişse, hastalık da sağlık da yine biz insanlar için halk edilmiş. Herkesin bir rahatsızlığı var, hasta olmayan hiç bir kul yoktur.

    Hastalıklar karşısında olsun ya da musibetler karşısında olsun, bizlerin yapacağı tek bir şey var, gerçekleri kabul edip bunlarla mücadele etmek. Mücadele ederken de sabırlı ve azimli olmak.

    Rahatsızlıklarımız için doğadan önerilen bitkilerden de elbette faydalanmalıyız. Nasıl ki ilaçlarımızın dozajı ile birlikte nasıl ve ne zaman alınması gerektiği bir doktor tarafından öneriliyorsa, bitkilerden faydalanırken de onun dozajını ve nasıl tüketilmesi konusunda uzmanların önerilerine uymalıyız.

    Kayıbiraderimin epilepsi rahatsızlığıyla tanışması şöyle olmuştu. Nakliyeci olan babasıyla bir gece seyahat halindeyken boşalan su kabını doldurmak için yol kenarında ağaçlıklı ve biraz daha içlerde bulunan çeşmeye gidiyor ve suyu doldurup tekrar arabaya dönüyor, işte o gece orada herhalde aşırı korkuyla epilepsi rahatsızlığı ortaya çıkıyor. O gecenin ilerleyen saatlerinden itibaren epilepsi nöbetleri yaşamaya başlıyor.

    Cenab-ı Allah'tan, rahatsızlığı olan tüm insanlara acil şifalar dilerim. Hastalıklar her ne kadar biz insanlar için olsa da hastalıklarla mücadele etmenin zorluğunu bilen insanlardanım.

    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    1. Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah Razı Olsun , Epilepsi gerçekten çok farklı bir hastalık ve nöbetlerin ne zaman geleceği hiç belli olmuyor ve nedeni de tam olarak bilinemiyor. Fakat ilaçarı doğru kullanıldığı zaman çok fazla bir nöbet olayı olmuyor. Buradaki anlattığım oğul otu da ek tedavi için kullanılabilir Kayınbiraderinize geçmiş olsun umarım en kısa zamanda şifa bulur.

    2. Allah herkese şifalar versin ne kadar güzel yazmışsınız sizlerin yazılarını okuyunca şu memlekette hala insan var diyorum mutlu oluyorum Gökhan Tekin kardeşim Allah sana acil şifalar versin (amin)

  2. Şifalar diliyorum kardeşim.Gerçekten çok duyarlı paylaşımlar yapıyorsun.Seni bu konuda takdir ediyorum.Belki yüzlerce bu hastalıkla savaşana yardımcı oluyorsun.

    1. Allah Razı Olsun abi , çok teşekkür ederim , İnsanlara faydalı olabilmek gerçekten çok güzel bir duygu ülkemizde bu hastalık belki çok fazla bilinmiyor ama bir çok kişide mevcut ve insanlar bu hastalığa yakalandıklarını çevresindeki insanlardan gizleyebiliyor acaba çevremdeki insanlar beni nasıl karşılar diye düşünüyorlar oysa bu hastalığın ve diğer hastalıkların gizlenmemesi gerekiyor yazılarım insanlara faydalı oluyorsa bu beni gerçekten çok mutlu eder. güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederim abi

  3. Gecmis olsun. Bu bahsettigin ot bizim burda sokaklarda her yerde var. Sinirlere iyi gelnesine sevindim. Ben de toplayayim.

  4. Merhabalar.

    Kayınbiraderim vefat etmişti. Ama onun vefat ettiğine değinmemiştim. Vefat nedeni hasatalığıyla doğrudan değil, ama ölümüne sadece bir sebepti.

    Selam ve dualarımla.

    1. Kesinlikle… Stres sadece epilepsi hastalığının değil, neredeyse bütün hastalıkların oluşmasına neden oluyor.

  5. Şifalar diliyorum , bloğununun logosuna hep rastlıyordun başka bloglarda ama ben seni epilepsiyi araştırırken buldum. Arkadaşımın bebeği henüz sekiz aylık ve epilepsi nöbeti geçirdiği sanılıyor Eğitim ve araştırma hastanesinde bir hafta yattı ama henüzz çok küçük olduğu için teşhis tam konulamıyor 4 yaşında kesin tanı konulurmuş,henüz çok minik ilk nöbet annesi ile oynarken olmuş dişleri olmadığı için annesi ağzına parmağını koymuş o kadar minik olmasına rağmen dili orada olsaydı yada dili içine kaçabilirmiş , kafam odun gibi bir çok doktora gidip bilgiler alıyoruz büyük olsa derdini anlatabilecek insan ne düşüneceğini bilemiyor. kafanızı şişirdim .

    1. Estağfirullah
      Teşekkür ederim. rabbim o minik bebeğe'de şifalar versin inşallah.

      Belki daha önce duymuş olabilirsiniz ama ben yine de belirtmek istiyorum bebeğin annesine şunu söyleyin lütfen. Eğer imkanları varsa nöbet esnasında bebeğin o anki videosunu çeksinler. Doktorların karar vermesinde çok faydalı olur.

      Ayrıca dilinin boğazına akmaması için nöbet esnasında bebeği yan tarafına doğru çevirsinler. Dilinin boğazına akmasını engellemiş olurlar.

      Rabbim o minik bebeğe ve tüm hastalara acil şifalar versin inşallah.

  6. Doktorda video çekmelerini söylemiş , amcasınında bebeklikte çıkmış epilepsi nobetleri doktorlar o yüzden genetik olduğunu düşünüyor teşekkürler.

    1. Evet video gerçekten çok önemli video olmasa bile farklı şekillerde resimleri de olabilir ama tabi ki video kadar etkili olacağını düşünmüyorum. Yani video daha çok etkili olacaktır.

      Ailede daha önce epilepsi nöbetler geçirenler olduysa eğer, bazen genetik olabiliyor.

      Rabbim tekrar şifalar versin inşallah.

    2. Ek olarak sağda epilepsi kategorisi var orada, epilepsi ile ilgili diğer yazılarıma da bakmanızı tavsiye ederim. Faydalanabileceğiniz bilgiler olabilir.

  7. Selamun aleykum benimde babam 44 yasinda hayatinda ilk defa epilepsi hastaligi gecirdi ama cok uzun surdu ilk nobeti yaklisik 20 dakika falan ama doktorlar epilepsi degil hic bi sorunu yok sadece kan vucudunda birikmis diyor 8 ay sonra bi daha gecirdi ama bu kisa surdu elhamdullilah ama doktorlar yinede epilepsi oldugunu kabul etmiyorlar ama belirtiler tipki bir epilepsi hastaligi gibi cok fazla sikinti yapiyor ve sigara kullaniyor doktorlar teshis koymadigi icin ilacta alamiyoruz ne yapmamiz lazim lutfen yardim edin

    1. Aleykümselam
      Öncelikle çok geçmiş olsun. Babanız için acil şifalar dilerim.

      Her nöbet epilepsi değildir. Size tavsiyem, eğer tekrar olası bir nöbette o anı videoya kaydedin, videoya kaydedemeseniz dahi en azından fotoğraflarını çekin. Fakat video daha etkili olacaktır. Doktorların teşhis koymaları için video çok etkili olacaktır.

      Şunu tekrar belirtmek istiyorum. Her nöbet geçirme epilepsi olarak algılanmamalı.

      Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

  8. Mrb ben 23 yasinda bir epilepsi hastasiyim yazilarinizi okudum kac tane doktora gittim bir çözüm bulunamadi 6 yildir bu hastalikla mücadele ediyorum onerebileceginiz bir nöroloji doktoru var mi

    1. Merhaba.
      Öncelikle geçmiş olsun, nasıl bir hastalık olduğunu çok iyi biliyorum. Rabbim acil şifalar versin inşallah.

      Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
      Ben Hataylı'ım Osmaniye de benim doktorum var, 6 ayda bir rutin kontrolüm var. İnanın bana bende bugüne kadar bir çok doktora gittim fakat bir çoğu paracı çıktı.

      Ama şu andaki doktorum. Osmaniye Park Hastanesinde, Orhan Elmas, kendisi bugüne kadar karşılaştığım doktorların en iyisi.

      Eğer bu bölgede Hatay, Mersin, Adana,Osmaniye bu şehirlerden birinde yaşıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

      Tekrar geçmiş olsun, Rabbim şifalar versin inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu