Genel

Hacker’lar hacklendi

Kredi kartı bilgileri satan hackerların sayfası hacklendi.

ABD’nin perakende şirketi Target Corporation’dan çaldıkları kredi kartı bilgilerini satan hackerların bu amaçla açmış oldukları internet sayfaları bilinmeyen kişilerce saldırıya uğradı.

rescator.so ve rescator.cm isimli siteleri hackleyen saldırganların sayfaya bıraktıkları notun ilk satırı: “Merhaba insanlıktan çıkmış zalimler, dolandırıcılığınız artık son buldu. Defolun.” şeklinde. Bu iki internet sayfasında Target, Neiman Marcus ve Sally Beauty Holdings gibi perakende şirketlerinden çalınan kredi kartı bilgilerinin satışı yapılıyordu. (Uyarı: Yukarıda adresleri verilen sitelere bırakılan notta oldukça ağır ifadeler görebilirsiniz.)

 

Sitedeki notta ayrıca birkaç kişiyi işaret eden bazı seçilmiş ifadelere de yer veriliyor. Bu kişiler arasında siber güvenlik blog yazarı Brian Krebs ile kredi kartı satın almak için bu siteleri kullanan kişiler ve “dolandırıcılığı alışkanlık etmişler” de bulunuyor. Mesajın altına ise Will Smith’in 1997 tarihli bilim kurgu filmi Men in Black’in resmi müzik klibinin olduğu YouTube videosu yerleştirilmiş. Filmde yeryüzündeki dünya dışı faaliyetleri izleyen bir ajanın konusu işleniyor.

 

Rescator sayfaları Target Corp’un verilerine sızıldığı yönünde ilk işaretlerin ortaya çıktığı siteler olarak ün yapmıştı. Aralık ayının başında sayfanın başka bir versiyonu olan rescatorla binlerce kredi kartı numarasını satışa çıkarmıştı. Target’a saldırıyı ortaya çıkan Krebs ve kredi kartı şirketlerinin müfettişleri bu siteden bazı numaralar satın almış ve ortak bir bağlantı bulmuşlardı: Target’tan yapılan alışverişler. (sayfaların sonundaki uzantılar farklı ülkelerin kısaltılması: .cm Kamerun’un, .la Laos’un ve .so Somali’nin uzantıları.)

 

Rescator sayfalarına giren kullanıcılar “Kartal Pençesi”, “Kunduz Kapanı” ve “Kaplumbağa” gibi kategoriler içerisinde gruplanmış çalındığı söylenen kredi bilgilerini tarayabiliyor. Bu bilgileri satın almak isteyen kullanıcılar Western Union ve Bitcoin gibi platformlar üzerinden ödemede bulunabiliyor.

 

Her ne kadar iki site şu an kapanmış olsa da octavian.su sitesine yönlendirme yapan rescator.cc ve rescator.co sitelerinin de dahil olduğu diğer versiyonlar faal durumda.

 

Çalıntı kredi kartlarının satışının arkasında Rescator olduğunu ortaya çıkaran Krebs bugün attığı tweette sitelerin hacklendiğini duyurmuştu.

 

Bu iki internet sayfasına yapılan saldırının arkasında kimlerin olduğu bilinmiyor. Ancak Men in Black filminde Agent K. rolündeki Tommy Lee Jones bunun için uygun bir mesaj veriyordu: “Biz sizin en iyiniziz, savunmanızın son ve tek hattıyız. Gizli çalışırız, gölgelerde yaşarız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu