Blog İpuçlarıTanıtım

SEO Nedir?

Dijital dünyada son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz SEO oldukça fazla merak edilen bir konu arasında olduğu için bu yazımızda SEO nedir?  Hakkında bilgiler vereceğiz. Bir web sitesi hakkında arama motorları için yapılan iyileştirme işlemine SEO denir.

İnternet üzerinden bir konu hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılan arama motorları, sahip oldukları özellikleri ile web platformlarına müşteriler çekerler.

Bu motorlarda araştırma yapan kişiler genellikle ilk sıralarda çıkan siteleri tıklamaları, zaman içinde bu sektörün doğmasına yol açmıştır. Bu sektörde her geçen gün büyük bir önem kazanmıştır.

Bu yapılan çalışmada ise ilgili anahtar kelimeler ile arama motorlarında üst sıralarda bulunmak çalışmanın ana hedefidir.

Web Sayfasının Organik Trafiğini Artıran Seo Nasıl Yapılır?

Bu çalışmayı yapmak için yapılması gereken 7 farklı adım bulunuyor.

Onlar ise şu şekildedir;

  • Arama motorlarına kayıt olmalısınız.
  • Google analytics kurulumunu yapmalısınız.
  • WordPress eklentilerini eklemelisiniz.
  • Sitenin haritasını oluşturmalısınız.
  • Robots.txt dosyasını düzenlemesini yapmalısınız.
  • Google Search kayıtlarını ve kontrollerini tamamlamalısınız.
  • Index süreçlerini kontrol etmelisiniz.

Öncelikle sitenin internette bir serüvene başlaması için ve ayakta kalması için arama motorlarına kayıt olması gerekiyor. Arama motorunun dizininde bulunmayan site ölü bir sitedir.

Bu işlemi yapmak zordur. Fakat veri takibi yapmak daha zordur. Bu yüzden veri takip aracı kullanmak gerekir. Google analytics sayesinde sitenin verilerini toplamak ve site sahibine ziyaretçi hakkında bilgi vermek için iyi bir araçtır.

Dünya üzerinde bulunan sitelere ev sahipliğini WordPress yapıyor. Eğer WordPress ile bir site yönetiyorsanız SEO eklentilerinden yararlanmanız gerekir.

Web sitenizde bulunan tüm URL’lerin kolay bir şekilde bir arada görüntülenmesi için site haritaları tasarlanmıştır. Bir site haritasını eklentiler ile oluşturabilirsiniz.

Web sitenizin içinde arama motorlarının özgürlük alanınızın belirlenmesi, hangi işlemleri yapabileceğinizi söyleyeceğinize Robots.txt dosyası olanak sağlar. Bu yüzden bu dosyayı düzenlemek gerekir.

İnternet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu Google ile arama yapar. Bu yüzden Google Search Console kayıtlarını yapmak gerekir.

Arama motorlarında yer aldığınızı gösteren durum indekslerdir. Sitenizin ve sitenizde yayınladığınız içeriğin endekslendiğinden emin olmanız gerekiyor. Bununla beraber arama sonuçlarında da yer aldığınızdan emin olun.

Seo Analizi Araçları İle Doğru Adım Atmak

Site içinde ve dışında web sitenin niteliklerini analiz eden sistemler SEO analizi araçları olarak bilinir. Backlink analizi, içerik analizi, anahtar kelime analizi gibi araçları yöntemleri değerlendiren araç bütününe SEO aracı deniliyor.

Arama motoru optimizasyonları için bu araçlar büyük bir öneme sahip. Bu araçlar internet sitesinin var olduğu ana kadar aldığı bütün backlinklerin analizini yapar.

Web Sayfanızın Geleceğinin Mimarı Seo Uzmanının Yetkinlikleri

Bu işin uzmanı dijital pazarlama konusunda uzmandır. Sahip olduğu bilgi ve beceriler sayesinde çalıştığı web sitesine daha fazla trafik çeker. Seo uzmanı strateji geliştirerek web sitesini arama motorunda en iyi sonuçlara getirir.

Seo Ajansı Seçerken Sorulması Gereken Doğru Sorular

Seo çalışması oldukça önemlidir. Bu çalışmanın en iyi şekilde yapılması önemlidir. Türkiye’de bu konuda hizmet sağlayan birçok ajans bulunuyor. En iyi ajansı bulmak için sormanız gereken oldukça önemli sorular bulunuyor.

Ajansa öncelikle SEO’yu nasıl ele alıyorsunuz? Diye sormanız gerekir. Bu ajans iyi bir ajans ise eğer bu işe tek bir açıdan yaklaşmaz. Birbirinden farklı alanlarda bu konuya bakar ve her bir alan için ekip yönlendirir.

Bir diğer sorulması gereken soruda stratejilerinizi markamıza nasıl uyarlayacaksınız? Sorusudur. Seo stratejileri her marka ve işletme için uyarlanan tek düzene sahip değildir. Bir markaya olumlu yansıyan diğer markaya olumsuz yansıyabilir. Bu yüzden markanıza hitap eden bir SEO yaklaşımına sahip olmalıdır.

Hangi kriterler sizler için başarıyı tanımlar? Sorusu sorulmalıdır. Bu işin uzmanı çalışmalarını sizlerin hedefine göre yapmalıdır. Eğer trafik sayısında artış istiyorsanız bu işin uzmanları anahtar kelime optimizasyonuna ve içerik oluşturmaya öncelik verebilir.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bir web sitesi sadece yazı yazmakla ayakta kalmıyor her aşaması ile ilgilenmek gerekiyor. SEO nedir nasıl yapılır konusunda bilgilendirici faydalı bir yazı olmuş ☺️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu