Tanıtım

Güvenilir ve Steril Aile Hekimliği Malzemeleri

Aile hekimliği merkezleri hastane kadar kapsamlı olmayıp kişilerin yerleşim ettikleri alan içerisinde bulunur. Aile hekimliği malzemeleri ise tüm ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Malzemeler, aile sağlığı merkezlerinin çoğunda aynıdır. Merkezin büyük ya da küçük oluşuna göre malzeme adetleri değişebilir. Ürünlerin kaliteli olmasının yanı sıra steril koşullarına da uygun olması gerekir. demirbaşlar ya da sarf malzemeleri satın alırken marka kalitesine önem verin ve güvenilir markaları tercih edin.

Aile Sağlığı Merkezinde Hangi Malzemeler Bulunur?

Demirbaşlar ve sarf malzemeler olarak farklı ürünler vardır. Steteskop, ototoskop, tansiyon aletleri, termometre, ışık kaynağı, küçük cerrahi setler, mezura, senellen eşeli, enjektör gibi ürünler bulunur. Paravan, muayene masası, ilaç dolabı, tartı aleti, buzdolabı, jinekoloji muayene masası gibi demirbaşlar ise merkezin büyüklüğüne göre belirlenir. Tek kullanımlık malzemeleri ise tarihlerine bakıp almalı ve yırtık olanları kullanmamalısınız. Hasarlı ürünleri kesinlikle incelemeli ve iade etmelisiniz.

Aile Sağlığı Merkezleri için Üretilen Kaliteli Malzemeler.

Aile sağlık merkezlerinde bulundurulması zorunlu olan demirbaşların kaliteli ve birinci sınıf malzemeden üretilmiş olması çok önemlidir. Eskabo basamak, paravan, seyyar lamba, ilaç dolabı, portküvet, sedye, cihaz sehpası gibi demirbaşları satın alırken kullanılan malzemeye de dikkat etmelisiniz. Aile hekimliği malzemelerinden olan hasta muayene paravanının metal kısmı toz boya ile kaplanmış olup kanat kısımları paslanmaz menteşe sistemiyle birbirine monte edilmiştir. Revir malzemeleri yönetmeliğine uygun olarak üretilen ürünleri almalısınız.

Aile Hekimliği Malzemeleri ve Özellikleri

Dkp sac gövdeli ilaç dolaplarının üst kısmı cam bölmelidir. Kapakları kilitli mekanizmadır. Metal aksamında elektrostatik toz boya kullanıldı. Metal boru iskeleti bulunan eskabo basamakta ahşap ve demir malzemeler bulunur. Ahşap basamakların üzeri kaplama olup kabarma sorunu yaşamaz. Ayak kısmında bulunan plastik tapalı kapaklar ise zeminin çizilmesini önler. Muayene masaları katlanır ve revir yönetmeliğine uygundur. Ayak ve baş kısımları hareketli olup kademeleri kolay şekilde ayarlanır. Ayak kısmı katlandığı için yer kaplamaz ve nakliye sırasında kolayca taşınır.

Aile hekimliği malzemeleri içinde cihazlar, demirbaşlar, sarf ürünler, el aletleri bulunur. Demirbaş ürünlerin dışında kalan malzemelerin çoğu tek kullanımlıktır. Aile hekimliği merkezinin genişliğine göre röntgen cihazları, laboratuvar malzemeleri ve gezici araçlar da mekana dahil edilir. Satın alacağınız markanın güvenilir olması ve malzemelerin steril üretilmesi, saklanması önemlidir. Özellikle tek kullanımlık ürünler dikkatli şekilde incelenmeli zaman aşımına uğrayan ürünler alınmamalı.

Zamanı geçmiş ilaçlar ve zamanı geçen malzemeler insan sağlığına zarar verir. Satın alma işlemini yaparken tüm malzemeleri dikkatli şekilde incelemelisiniz. Malzemeler, yırtık, kesilmiş ise almamalısınız. Kalite standartlarına uygun üretilen malzemeleri tercih edin. Kullanılan malzemelerin kaliteli ve steril olması hasta sağlığı için önemlidir. Demirbaşları alırken belirtilen şartlara uygun olmasına ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edin.
Kaynak: https://www.hepsimedikal.com.tr/aile-hekimligi-malzemeleri

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Böyle bir paylaşım yapmanız sağlık ürünleri almak isteyen kişi veya kurumlar için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ortalıkta çok fazla merdiven altı bu tür işletmeler var.

    Siteye gayet güzel, hızlı ve ürün açıklamaları çok başarılı olmus. Paylaşım için çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu