Kişisel

Yöntem Belirleyerek Başarabilirsiniz

Yöntemsizlik, başarısızlıktır. Eninde sonunda başaranlar , yöntemlerini eninde sonunda bulanlardır. Yöntemlerinizi buluncaya kadar başarının çevresinde dolaşacaksınız. Nasıl yapacağınızı öğrendiğinizde adeta seri üretime geçersiniz ; süratle üretmeye ve sonuç almaya başlarsınız. Hayat, deneme yanılmalarla yaşanacak kadar uzun değildir. Hedefinizi netleştirmek,başarı haritasındaki iki nokta arasında , mümkün olan en ayrıntılı yolu çizmektir. Ya önce haritayı masanızın üzerine koyar, yolunuzu çizersiniz ; ya da yola çıkar , yol boyunca yönünüzü belirlersiniz. İkinci taktiğin tehlikelerinden biri , pek çok gereksiz kıvrımda sizi dolaştırmasıdır. Diğeri de sizi öngöremediğiniz  çıkmaz bir sokağa veya geri dönüşsüz bir uçuruma ulaştırabilmesidir.
 
  Çoğu zaman dağlara ve ovalara atılırız. Sorulsa başarı yolunda ilerliyoruzdur. Bu sınavdan  sonra hangi sınav var ve bu okulu hangi okul takip edecek?  Okuldan sonraki adımlarımız nedir? Bilmiyoruz ve bu soruların cevaplarını geleceğimizdeki o dağlarla , denizlerle yüzleştiğimizde belirlemeyi umuyoruz. Yöntemimizi belirlediğimizde , adımlarımız zihnimizde belirginleşecektir. Eylemlerimizi yapmamız gerekenlerle odaklanmayı başaracağız. Yolumuza odaklanabilirsek ,çevredeki ilgisiz ışıklar dikkatimizi çekerek dengemizi dağıtamayacak , durmayacağız ve durdurulmayacağız. Hastalık ve sorunlar bedenimizi durdursa veya yavaşlatsa da , zihnimiz ve kalbimiz hedefimizle ilgilenmekten koparılamayacaktır.
 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Nike der ki: Just do it! yani "sadece yap!" Bu zamana kadar çok fazla plan kurdum, yöntem düşündüm fakat inan bana çoğunda hayal kırıklığı yaşadım. İşler istediği gibi gitmedi hep. Şu saatten sonra hayat felsefem de bu olacak: Sadece yap! Aklına yei bir fikir mi geldi, uygula. Ya da her neyse işte. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu