GenelKişisel

Ermenek Maden Ocağı Patlaması İle İlgili Düşüncelerim

Bu teyzem elinde hortum ile ne yapıyor dersiniz ermenekteki maden ocağı kazasında , yer altındaki suyun bir an önce çıkması için elleri ile toprağı kazıyor. Seni yaradana kurban olurum ben teyzem. Ermenek'te meydana gelen maden ocağı kazası hakkındaki düşüncelerimi yazmak istedim aslında maden ocağı kazası dedim ama bu kaza değil , bana göre resmen cinayet hatta şunu söylim ülkemizde böyle sorumsuzluklar ve iş yerlerini denetim olmadığı müddetçe üzülerek söylemek zorundayım ki , daha çok bu tür kazalar meydana gelecektir. 

Ülkemizdeki yöneticilerde böyle vurdumduymazlık olduğu müddetçe daha çok kişiyi toprağa vereceğiz ama tek dileğim inşaallah ama inşaallah bu son olur. Hiç düşündünüz mü? bilmiyorum ama Almanya kömür üretiminde 1.sırada iken son 30 yılda hiçbir kaza ve ölüm yaşanmamış , fakat bizim ülkemizde Türkiye'de kömür üretiminde 28.sıradaymışız ve son 30 yılda çok aşırı kayıplar ve kazalar meydana gelmiş acaba bu neden ben burada bir iki suçlu görüyorum
 
1. maden ocakları sahipleri işverenler , 2. ise Devlet yöneticileri neden devlet yöneticileri derseniz eğer devlet gereği kadar inceleme ve denetleme yapsa eminim ki bu tür kazalar yaşanmazmaden ocaklarında yaşam odaları mecbur hale gelse eminimki bu tür ölümler meydana gelmez ama nerede bizde öyle yöneticiler hepsi oy peşinde seçim zamanı hepsi il il geziyor seçim vaatleri veriyor insanlara fakat seçim bittik'ten sonra koltuğa oturduktan sonra veya milletvekili olduktan sonra insanları düşünen olmuyor genelleme yapmıyorum ama neredeyse bütün siyasi milletvekilleri hep kendi çıkarları peşine düşüyor hepsi kendi cebini doldurma peşinde oysa bana göre milletvekili demek halk için çalışan, halkın menfaaitini herşeyden üstün gören kişi demektir. 
 
Bizde bir işci maden ocağında olsun başka bir işletme'de olsun bir işçi vefat ettiği zaman bu kader olarak nitelendiriliyor , kimse kusura bakmasın ben buna inanmıyorum bu kader değil , olur efendim sen işveren olarak devlet olarak gerekli tedbirleri alma sonra bir işci vefat etsin bunun adına da kaderi böyleymiş diyelim hiçte öyle değil efendim. umarım bu son olur. lütfen artık yöneticilerimiz bu durum ile ilgili birşeyler yapsınlar gerekirse yasa çıkarsınlar maden ocaklarında veya iş yerlerinde şu.. şu.. önlemler alınmadığı müddetçe işyeri ruhastı verilmeyecek diye ve işyerlerine denetimler olsun bakın bakalım ondan sonra hiç bu tür kazalar meydana gelecek mi gelse dahi önceden önlem alındığı için bu kadar kayıplar vermeyiz.
 
  Bütün vefat eden işcilerimize  Allah'tan rahmet dilerim , Rabbim yakınlara sabır versin 
inşaallah
 

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Çok anlamlı yazı olmuş hocam emeğine sağlık. Dediklerine katılıyorum. Allah rahmet eylesin. Umarım daha böyle olaylar görmeyiz.

  2. Allah sabır versin…İş güvenliği konusunda yeni düzenlemeler şart..Bir de bilinçlenme şart..

    1. İş güvenliği konusunda zaten yasalar var ama denetleme yok ne yazık ki , bence Denetleme konusu üzerinde hükümet yetkilileri gerekeni yapmalı

  3. Çok güzel bir yazı,aynı zamanda üzücü de.Tabi artık ülkemizde böyle şeyler çok normal bir hal aldı.İnsan hayatına verilen önem ülkenin gelişmişlik oranının da bir göstergesidir.
    Umarım önümüzdeki dönemlerde böyle olaylar tekrarlanmaz.

  4. Güzel yorumuz için teşekkür ederim öncelikle , benimde tek isteğim o umarım bundan sonraki zamanlarda bu tür olaylar yaşamayız ama artık tam tersine işcilerin değeri bilinmez hale geldi ne yazıkki işçilerimiz köylemiş gibi görülüyor ve bu çok acı verici bir durum

  5. Daha fazla para hırsı için vicdanları kararmış olan karanlık çevreler tarafından çalıştırılan güvenliksiz, kontrolsuz, denetimsiz madenlerde çok canlar telef oldu umarım bu katliamlar son olur artık..

  6. Umarım bu olaylar son olur artık , fakat ne yazıkki ülkemizde işcilere yeterince değer verilmiyor öncelikle bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerek bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu