Kişisel

Mutluluğun Yolu Saygı ve Sevgiden Geçer

 Çevremizdeki insanlara kadar iyi davranıyorsunuz? veya yeterince iyi davrandığınızı düşünüyor musunuz? insanlara karşı olan sorumluluklarımızın ne kadar bilincindeyiz? insan doğar büyür yaşar ve ölür , ölmeden öncede bilerek veya bilmeyerek bazı insanların kalplerini kırabiliriz, peki ama kalplerini kırdığımız insanlardan özür dileyip onların gönüllerini alıyor muyuz , bazen kendimizden küçük bir insanın kalbini kırdığımız zaman , o insandan özür dilemek biraz zor gelebilir fakat ben kendi düşüncelerimi söylüyorum bir insanın kalbini kırdıysanız eğer yaşı veya cinsiyeti her ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka o kişiden özür dileyin

Neden derseniz , hiçbir zaman yalnız değiliz , yalnız olamayız ve yaşayamayız mutlaka çevremizdeki insanlara ihtiyacımız vardır ve hiç kimse şunu diyemez ” Ben kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirim , benim kimseye ihtiyacım yok” diyemez  ister çok zengin olalım veya fakir olalım hiç fark etmez çünkü insanların her zaman birbirlerine ihtiyaçları vardır , insanları sevelim saygı ve sevgimizi gösterelim.

Bakıma muhtaç yaşlı insanlarımıza karşı duyarsız olmayalım onlara yardımcı olalım ,her zaman gidemiyorsanız bile arada sırada huzur evlerine giderek onları ziyaret edebiliriz , unutmayalım ki  gün gelecek bizlerde yaşlanacağız hep olduğumuz yaşta kalmayacağız belki ileri ki zamanlar da bizlerde bakıma muhtaç hale geleceğiz inanın bana bunları yaptığınız zaman çok mutlu olacaksınız.

Mutluluk insanın kendi elindedir bazen her istediğiniz olabilir fakat bu sizi mutlu etmeye yetmeyebilir, bazende en küçük şeyler sizi dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu