Blog İpuçları

İyi Bir Blog Yazarı Olmak

 Öncelikle kişisel blog nedir kısaca bahsetmek istiyorum kişisel blog , blog sahibinin günlük yaşamından yola çıkarak veya gördüğü yaşadığı olaylardan birtakım dersler çıkaran ve bunu ziyaretçileri ile paylaşan blog türüdür, kişisel blog bir haber sitesi gibi haber yayımlamamalıdır, sağdan soldan alınma yazılar paylaşmamalıdır, bana göre sağdan soldan alıntı yazılar eklemesi yanlış fakat ekliyorsa dahi konu altına alıntıdır yazısı ekleyerek yazıyı aldığı siteye link vermelidir yani yazının kaynağını göstermelidir.

 Evet kişisel blog sitesinde başka sitelerden alınma yazılar olmamalıdır, fakat şöyle de yapılabilir diyelim ki bir sitede bişey okudunuz onu kendinizce yorumlayıp ve kendinizden de bişeyler katarak o şekilde sitenizde paylaşmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

 Peki kişisel blog sitelerinde neler olmalıdır yani hangi konularda içerik eklemeliyiz derseniz şunları söyleyebilirim kişisel blog site sahibi hangi konuda kendini daha çok geliştirmiş ise hangi konulara ilgisi daha fazla ise o konularda yazabilir örneğin Muhasebe‘ci olan bir blog sahibi muhasebe ile ilgili konularda içerikler paylaşabilir , eğer bir blog sitesi konusunun dışına çıkarsa yani sırf daha çok ziyaretçi gelsin diye her önüne gelen konuyu sitesine eklerse o site belli bir süreden sonra çöp site haline dönecektir o yüzden her konuda yazmamakta fayda var.

Ayrıca sitemize konu eklerden seviyeli ve ciddi bir şekilde ve elimizden geldiği kadar noktalama işaretlerini de doğru şekilde kullanmalıyız. Yazıma burada son verirken küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum eğer blog siteniz varsa sitenizden para kazanmak en son amacınız olmalıdır

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Evet, maalesef yazım kuralları, yanlış font seçimi bazen harika bir blogu mahvedebiliyor. İçerikten önce blog düzeni önemli. Her blog yazarı kesinlikle dil bilgisi öğrenmeli.

  2. Blog yazmaya ilk başladığım zamanlar Dil bilgisi konusunda hiç bilgim yoktu fakat zamanla bu sorunu biraz düzelttigimi düşünüyorum. Ve zamanla bu sorunu da aşacağım inşallah

  3. Bir ekleme de benden geldin ki çoğu blogda gördüğüm eksikliktir kendisi. Spesifik bilgilerin yer almaması. Örneğin ortalama uzunlukta yazılmalı dediğimiz uzunluk aslında kaç kelimedir? bu gibi detaylar :)

    1. Evet haklısınız, ortalama uzunluk bence en fazla 350 – 400 kelime olmalı, çünkü bir çok insan uzun yazıları okumuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu