Blog İpuçlarıKitap Yorumları

Etkili Blog Yazmak İçin Bu Kitabı Okumanızı Tavsiye Ederim; Her Şeyin Başı Blog

Etkili blog yazma konusunda yardımcı olabilecek ve teknik konularda bilgilendirici güzel bir kitap okudum. Blog yazmaya karşı bakış açım çok olumlu bir şekilde değişti öncelikle şunu söylemek isterim ki;  Eğer blog yazmaya yeni başladıysanız , Blogunuz varsa ve blog yazıyorsanız veya bir blog sahibi değilseniz sizlere şiddetle  Salih Seçkin Sevinç‘in yazmış olduğu her şeyin başı blog adlı kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Sadece Blog yazanlar için değil , neden blog yazmalıyız? diyenlerin de mutlaka okuması gereken bir kitap.

Ben bir yıl önce bu siteyi ( Bloggokhantekin.com) kurdum ve inanın bana bu siteden önceki Sitelerimde / Bloglarım da hep  çöp site oluşturduğumu fark ettim paylaşımlarım kimsenin umurunda değildi ve kimse paylaşımlarım hakkında yorum yapmıyordu ama bu beni yazma tutkumdan vazgeçirmedi , bir dönem biraz Blog yazmaktan soğur gibi olsam da en sevdiğim şey olan yazma tutkumu bırakamadım ve 1 yıl önce bu Blogu  açtım kendime Blogu açmadan önce kendime bir çizgi belirlemiştim özgün içerikler girecektim ve Allaha Şükürler olsun ki istediğim oldu bazen yazacak bir şey bulamasam da yine de kendime çizdiğim yolun dışına çıkmadım.

Blog Yazarlarına Yol Gösteren Güzel Bir Kitap

    Blog yazma konusunda iyi olduğumu düşünüyordum ta ki , Her Şeyin Başı Blog adlı kitabı okuyana kadar bu kitabı okuduktan sonra kendi kendime şunu dedim ”Blog yazma konusunda çok eksiğim var ama iyi ki blog yazmaktan vazgeçmemişim.” Kitabı öyle bir zevkle okudum ki adeta bir sonraki sayfada neler olduğunu merak ettim zaten kitabı elinize aldığınızda daha ilk sayfalarda bunu anlayacaksınız.

İnsanların neden blog yazmaları gerektiğini çok güzel bir şekilde açıklamış , ayrıca sadece kişisel bloglar için değil Kurumlar içinde Blogların gücünü çok güzel bir şekilde belirtmiş. Eğer blog yazmak istiyorsanız ve nasıl blog yazılacağı hangi platformların kullanılacağınız konusunda bilgiye sahip değilseniz bu kitabı okumanızda çok büyük fayda olduğunu düşünüyorum. Yazar insanlara hazır balık vermek yerine , Balığın nasıl tutulacağını çok güzel bir şekilde anlatmış diyebilirim.

 Yazar kitapta neden Wordpress kullandığından bahsetmiş, Google’a bağlı kalmamak için wordpress kullandığından bahsetmiş. Ben Blogger kullanıyorum ve Google firması kapatılmadığı sürece ve internet olduğu sürece Blogger’a bir şey olmayacaktır çünkü Google bu işten çok fazla para kazanıyor o yüzden ve kullanımı çok kolay olduğundan ben şimdilik blogger ile devam edeceğim ama belli olmaz ileri ki zamanlar neyi gösterir. Zaten istenildiği zaman sitenin yedeğini alıp Wordpress’e geçilebilir.

Etkili Blog Yazmak İçin Bu Kitabı Okumanızı Tavsiye Ederim; Her Şeyin Başı Blog

 

  Kitap sadece blog yazma konusunda değil aynı zaman da blog yazarken ne tür programlar kullanılır onlardan da çok güzel bir şekilde bahsetmiş ben bir çok işime yarayacak olan siteleri bu kitap sayesinde öğrendim. bu kitabı okumadan önce bu tür bana yardımcı olacak sitelerden haberim dahi yoktu. Eğer etkili blog yazmak isterseniz bu kitabı tavsiye ederim. Kitap etkili blog yazmak konusunda çok faydalı bilgiler veriyor ayrıca çok başarılı blog yazarları ile yapılan röportajlarda var, bu röportajlarda size ilham verebilir.

İlgili Makaleler

46 Yorum

  1. Ben de okumayı çok istiyorum lakin almak bir türlü nasip olmadı. Yakın zamanda alacağım inşallah. :)

  2. Yorumlarınız olumlu yönde. Fırsat bulur bulmaz okuyacağım İnşallah. Keşke biraz da size ne tür artıları ve eksileri olduğundan, çok az da neyi öğrettiğinden bahsetseydiniz daha iyi olabilirdir. Yine de teşekkürler..

    1. Merhaba Tuna bey öncelikle teşekkür ederim, bana ne gibi artıları olduğundan başka bir yazımda daha geniş bahsetmeyi düşünüyorum

  3. İlginç bir kitap gibi. Ben zaten şu wordpress i hiç anlayamadım doğrusu nasıl site oluşturuluyor falan… Blogger her daim daha mantıklı gelir bana milletin google+ olayına daha yatkın olduğunu düşündüğümden belki de.

    1. Ben yıllar önce WordPress kullanmıştın kısa bir ara fakat bana çok karışık geldiğinden dolayı bir türlü sevememiştim wordpress'i , Blogger benim için de her zaman daha mantıklı hem kullanımı kolay hemde kaliteli bir sistem

  4. Benim 8 yıldır kullanmadığım sistem kalmadı ve şuan WordPress'teyim. Her sistemin kendine göre avantajları var. Bir de yazma, paylaşma üslubunuza göre sistemleri seçiyorsunuz. Blogger 2007 yılında ilk blogumu açtığım sistem. Bende çok büyük hatrı var fakat şüphesiz en iyi sistem WordPress'tir. Nimetlerini kullanmasını bilene.

    Ayrıca kitap konusuna gelirsek. D&R ve ya Kitapsan'da bulabilir miyiz? Açıp bir göz atmak isterim. Sevgiler…

    1. Muhakkak öyledir ufuk her sistemin kendine göre güzel ve avantajlı yönleri vardır. kitabı almak istiyorsan eğer Her Şeyin Başı Blog yazısına link verdim kitabı oradan idefix sitesinden satın alabilirsin

  5. Ben aslında wordpressi daha çok seviyorum. Yani çok daha profesyonel, ve herkes birbirine yardım ediyor, birsürü eklentiler temalar var. Hergün birileri birşeyler geliştiriyor. Çok geniş bir forum ağı var ve sorularına hemen cevap veriyorlarmış.. Ancak Google la araları iyi değil. Kitapla ilgili diğer postunu bekliyoruz. Merak ettim artıları eksileri ;)
    Google ise bana yetiyor , basit . zaten çok ta bilgim yok , yeter bu kadarı :)
    Kitabı çok güzel anlatmışsın Gökhan. İyi olmuş böyle bir kitap, yazarın emeğine sağlık.

    1. Teşekkür ederim Başkanım , inşallah en kısa zamanda kitabın benim için artılarından bahsedeceğim

    2. Merhabalar başkanım,

      Sizi fena kandırmışlar. :) Kim dedi yahu WordPress'in Google ile arası kötü diye ? Kesinlikle yok öyle bir şey, kullanmasını bilene Blogger'dan çok daha başarılı bir sıralama imkanı sunuyor WordPress.

      İnşallah bir gün sizi de WordPress camiasına katmayı başarabiliriz. :)

    3. Aranızdaki sohbete , bir şey belirtmek adına dahil olmak istedim Ufuk hocam tabi bu tartışılır ama WordPress'ten de daha kaliteli bir sistem var , Rusların geliştirmiş olduğu bir sistem Datalife Engine DLE olarak geçiyor ama ne yazıkki böyle harika bir sistemin Türkiye de sadece 2 tane destek sitesi var ben bu sistemi yıllar önce kullandım ne Blogger nede WordPress gibi çok mükemmel bir sistem ama destek sitesi olmadığı için kullanmıyorum bu sistemi

    4. merhaabalar burak:) yani google kendisine iltimas geçiyodur dedim de :) tabi işin tekniğini bilince hepsi iyidir. wordpress enteresan ben onu seviyorum da google ile aramızda ciddi bir bağ var :D
      teşekkürler ;)

    5. Ama bana göre bütün içerik yönetim sistemlerinin en iyisi fakat Türkiye de henüz yeterince bilinmediği için Destek sitesi sadece 2 tane var

  6. Bu kitap benim de taslak klasöründe bekliyor uzun zamandır. Artısı insanı blog yazmaya çok ciddi manada heveslendiriyor ve blog dünyası ile ilgili bir çok temel konuyu basitçe anlatıyor, görsel nereden alınır, uzun olan link nasıl kısaltılır gibi. Eksisi demeyeyim de asıl hedef kitlesi blog ile para kazanma ya da kurumsal imajını pekiştirme derdinde olan grup. Kiataba göre büyük küçük her kurumun (hastane, banka, alışveriş yapan siteler vs) blogu olmalı çünkü blog kişisel ve müşteriye kendini özel-değerli hissettiren bir oluşum.
    Ben de her blogger okumalı diyorum.

    1. Kesinlikle öyle Elif Hanım , bana çok faydası oldu bu kitabın , bu kitap sayesinde eksiklerimi gördüm

  7. Kitapyurdu, D&R, İdefix her yerde satılıyor ayrıca, mağaza fiyatlarından en az 5 tl eksik üstelik:)

  8. Daha yorumunuzu paylaşmadan önce bile kitabı sağ menüde gördüğümde dikkatimi çekmişti. Ama yine de yorumunuzu beklemek istedim kitap hakkında.

    Sanırım elimdeki kitabı bitirir bitirmez okuyacağım ilk kitap bu olacak.

    1. Estağfirullah Emrah çaylak demeyelim de gerçekten Blog yazan herkesin okuması gerek bence

  9. Merhaba, Kreatif Başkanımın tavsiyesi üzerine buldum bloğunuzu. Faydalı yazılarınızdan bol bol faydalanacağız umarım :) Sitenize katıldım, ben de sizi beklerim :)

  10. Merhabalar Gökhan Tekin Kardeşim.

    Duvarda asıl bir tablonun asılı olduğu konuma göre bir köşesinin yamukluğu (gören değil de bakan) insanı nasıl rahatsız ediyorsa, siz de takip ettiğiniz bloglardaki aksaklıkları (bakmak amacıyla) gördüğünüzde rahatsız olduğunuzu çok iyi biliyorum. Çünkü, inanın ben de aynen öyleyim.

    Blog sayfamda gördüğünüz aksaklıkları gidermek için gösterdiğiniz çaba ve olağanüstü gayretinize çok teşekkür ederim. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Bir yıl kadar blog faaliyetlerime (internet bağlantım olmadığı için) ara vermiştim. Mart ayında yeniden başladım.

    Blogger'de KATEGORİ ile ETİKET olayını bir türlü çözemedim. Aslında blog sayfasında paylaştığımız yazı ya da resimlerin konularına göre bir kategori sınıflaması olmalıydı, daha sonra da paylaştıklarımızın etiketleri olması gerekirdi diye düşünüyorum. Etiket olayını anladım, onun blogger de uygulama alanı var, ama kategori için ne yapılabilinir bilmiyorum.

    Sayfalarımızın arama motorlarında sağlıklı bir şekilde yer alması için yapılması gereken meta olayını da biliyordum, bir sefer uygulamıştım, ama çok sık şablon değiştirdiğim için terk etmiştim. Sağolun meta kodlarını da siz çözdünüz.

    Bir müddet bu şablonu kullanırım, bu şablondan sıkıldığım da şablonu değiştrimeden önce meta kodlarını bir yere kopyalayıp alırım. Diğer ayarlar zaten Blogger'in kumanda panelinde muhafaza edilmektedir.

    Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    1. Rica ederim , Recep Abi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana , evet dediğiniz gibi şablondan sıkılırsanız eğer meta kodlarını bir yerde muhafaza edin yeni şablona ekleyebilirsiniz bu arada yeni şablon eskisine göre daha bir güzel oldu bence

    2. Merhabalar.

      Evet elinize sağlık, eskisine göre daha şık oldu. Şablonun estetiği kadar, HTML kodlarının da sağlıklı çalışıyor olması benim için çok önemli. Hatta gerekirse, görünüm ile sağlıklı bir kod yapısı arasında tercih yapmam gerekirse, kod yapısı sağlıklı çalışan temayı tercih ederim.

      Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    3. Kullandığınız tema Blogger'in kendi özel şablonlarından olduğu için sorunsuz çalışacaktır. Eğer herhangi bir şey olduğunda yine yardımcı olmaya çalışırım ayrıca güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sizde Allaha emanet olun

  11. Çiçeği burnunda taze blogger olarak en kısa zamanda alıp okuyacağım :) Öneri için teşekkürü bir borç bilirim ;)

  12. Deneyimli ya da acemi her blog yazarının hatta ve hatta kurumsal site yöneticilerinin de okuması gereken bir kitap. Ben bu kadar detaylı bir inceleme yapamadım ama dönüp dönüp tekrar okuma ihtiyacı hissediyorum.

    1. Evet kesinlikle her blog yazarının ve kurumsal site yöneticilerinin okuması gereken bir kitap , Şahsen benim için çok faydalı oldu , bende ileriki zamanlarda tekrar okumak istiyorum.

  13. Hem yazınızı, hemde baştan aşağıya bütün yorumları tek okudum. İnanın acayip merak etmeye başladım şu kitabı… En yakın zamanda kitabı temin edip, özümseyerek bir kez olsun okumayı düşünüyorum. Umarım faydalı olur. Bu arada hem blogunuz hemde yazmış olduğunuz yazılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum .

    SAYGILARIMLA

    1. Merhaba
      Okuduktan sonra eminim ki çok iyi ki almışım diyeceksiniz, kitap yazarı Salih Seçkin Sevinç daha çok insanların neden blog yazmaları konusuna değinmiş bunun yanında blog yazarken gerekli olan sitelerin linklerini vermiş çok güzel ve geniş bir blogger ile röportaj yaparak kitabı zenginleştirmiş bana çok faydası oldu diyebilirim. Umarım sizin içinde faydalı olur.
      Saygılar

  14. Kitap çok ilgi çekici gerçekten. Bunu mutlaka okumalıyım. Pucca tarzı bir kitap olsa gerek abi :) Pucca'yı okumanı tavsiye ederim abi :)

  15. Merhaba:) Ne güzel bir paylaşım olmuş bu, çok ilgimi çekti gerçekten.. İlk fırsatta bu kitabı alıp okumayı düşünüyorum.. acemi bir blogger kullanıcısı olarak, diğer teknik konulardaki yazılarınızdan da faydalanıyorum, çok teşekkürler emeğiniz için, başarılarınızın devamını dilerim.

    1. Rica ederim. Evet bu kitap benim için çok faydalı oldu. İnsanları faydalı olabildiğimi bilmek beni mutlu ediyor teşekkür ederim

  16. Bloguma yorum yapilmiyor ve okunma sayilarim çok düşük. Blogum hakkinda bi değerlendirme yapabilir misin kardesim? Neyi eksik yapıyorum? Neyi gözden kaciriyorum? Saygilarimla
    yasamdanyazilar.blogspot.com

    1. Merhaba
      Yazıların çok güzel sanırım elinden geldiği kadar özgün olmaya çalışıyorsun
      Bloguna neden yorum yapılmıyor ve eksiklerin neler, gördüğüm kadarıyla anlatmaya çalışayım.

      Öncelikle insanların hemen yorum yapmasını bekleme sen elinden geldiği kadar özgün yazmaya çalış, vakti geldiğinde insanlar zamanla siteni tanıyacaklar ve yazılarını okuyup yorumlarını yapacaklar. Tabi bunun için sende diğer blogları okuyup yorumlar yapacaksın gerekirse bir kaç tane sitede sitene ait tanıtım yazısı yayınlatacaksın. Tanıtım yazısı çok çok önemli

      Bunlar bir anda olacak şeyler değil elbette, ben ilk 1 yıl hep yazdım elinden geldiği kadar yazdım ve devamlı diğer blogları okuyup yorumlar yaptım fakat benim bloguma neredeyse bir yıl boyunca kimse gelmedi , günlük 20 – 30 kişi anca geliyor gelenlerde yorum yapmadan çıkıyorlardı. Fakat şu anda Allah'a şükür ziyaretçi sayım oldukça iyi

      Sanırım teknik konulardan pek anlamıyorsun. Örneğin blogunun en altıda (footer) bölümünde Etikeler widgeti var iki tane onu ve yan tarafta olanları kaldır bence çünkü sitenin geç açılmasını sağlıyor bu da ziyaretçinin bir daha sitene gelmemesine neden olur. Yukarıda menüler var onlar temanın kendi menüleri onları kendi kategorilerin ile değiştir. Resimler görünmüyor onlara da baklmanı tavsiye ederim.

      Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unutma her şey zamanla daha iyi olacak sen elinden geldiği kadar özgün ol , bir de blogunu tanıtmak adına bir kaç sitede tanıtım yazını yayınlat.

      Umarım her şey gönlünce olur. Ziyaretçi sayının ve yorumlarının bol bol olması dileğiyle.

  17. Ben de bir süredir yaziyorum ama henüz bir okuyucu kitlesi olusturamadim. Bu kadar güzel öven sözden sonra da kitabi okumak istiyorum en kisa zamanda.

    1. Hocam kitabı daha önce bir arkadaşa vermiştim şu anda elimde değil.Bende olsaydı inan bana gönderirdim. Fakat kitap satış sitelerinde mevcut olan bir kitap yani internetten sipariş verebilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu