Tanıtım

Yakınlarınızı Korkmadan Huzurevlerine Vermeniz İçin Sebepler

Yaşlılık dönemi her an yeni sağlık sorunlarının ortaya çıkabildiği, hem fiziksel hem de ruhsal olarak zorlu bir dönemdir. Yıllarca beraber oldukları eşlerini ve yakınlarını kaybeden yaşlı kişiler için bu durum aşılması hiç de kolay olmayan bir süreçtir.

Bu gibi durumlarda veya yaşlı kişinin hasta olması, bakıma ve ilgiye muhtaç olduğunun düşünülmesi nedeniyle yaşlı yakınlarının ilk olarak aklına gelen beraber yaşamak oluyor.

İlk bakışta en doğru seçenek gibi görülse de özellikle çalışan kişiler için yaşlı yakınını evde misafir etmek düşünüldüğü kadar cazip bir durum yaratmıyor.

Bu nedenle günümüzde profesyonel bir çalışma prensibini belirleyerek yaşlıların bakımını, ihtiyaçları olan ilgiyi ve sevginin en az aile bireyleri kadar içten verildiği abbakimevi.com adresinde bulabileceğiniz  huzur evleri gibi kuruluşlar devreye giriyor.

Huzur Evleri 

Huzurevi denince yaşlı yakınlarının aklında birçok soru işareti beliriyor. Bu konuda en doğru karara varmadan önce düşünülmesi gereken birkaç nokta bulunuyor.

Yaşlı yakınınız sizinle yaşarsa ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi yeterince görecek mi? Gereken acil müdahale ve sağlık kontrolleri sürekli zamanında ve düzenli olarak sağlanabilecek mi? Sosyalleşme imkânı olacak mı? Bu soruları daha da artırmak mümkün olduğu gibi evde ağırlayacağınız yaşlı yakınlarınıza sunacağınız imkânlar, gün boyu çalışmanız halinde daha kısıtlı bir hale gelerek bazen bencilce bile olabiliyor.

Bu nedenle yaşlıların kendileriyle aynı durumda olan, birbirleriyle kolayca anlaşabilen, sosyalleşe bilme imkânlarının çok kolay olduğu huzur evlerinde konaklamaları gerçekten de daha faydalı oluyor.

Kabul etmesi kolay olmasa da huzur evlerinde konaklayan sakinlere verilen hizmetler sayesinde bunun daha doğru bir seçim olduğunu anlamak çok daha kolay olabilir.

Huzur evleri uzman sağlık personelleri, fizyoterapistleri, egzersiz eğitmenleri gibi güler yüzlü ve ilgili personelleriyle yaşlıların düzenli ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesine yardımcı oluyor.Yaşlılıkta yaşanan birçok hastalıkla mücadelede en önemli olan beslenme konusunu, en doğru menüleri misafirlere sunarak, lezzetli ve düzenli bir yemek alışkanlığının olması sağlanıyor. Hobi ve eğlence saatleri sayesinde yaşlılar beraberce çok daha keyifli vakit geçirebiliyor.

Yaşlılıkta fiziksel sağlık en dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri olurken, psikolojik durumun da iyi olması çok önemlidir. Beraberce vakit geçirmek, aynı yerde yaşadıkları için kolayca sosyalleşebilme imkânı sunduğu için huzur evlerinde yaşlı yakınlarını bırakmak isteyen kişilerin aklındaki soru işaretlerini gidermeyi sağlayan unsurlar arasında yer alıyor.

Bunlara ek olarak tansiyon ve solunum kontrolünün yapılması da huzur evi sakinlerinin sağlıklarının kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Acil müdahale ekipmanları ve personelleri eksiksiz olan huzur evlerinde yaşanabilecek kötü olayların önlenmesi mümkün olabiliyor.

 

BİLGİ: Bu yazıdaki içerikler tanıtım amaçlı olarak eklenmiş olup, site sahibiyle hiçbir ilgisi yoktur.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Aslında ne kadar korkutucu bir yer gibi algılansa sakin ve bakım için oldukça ideal bir yerdir. Yazınız kaliteli ve süper olmuş . Emeğinize sağlık.

  2. İnsanı derinlemesine düşündüren bir konu.
    Değindiğimiz bütün konularda haklısınız. Ama çocuklar ve yaşlılar sevgiden yoksun büyüyemiyorlar. Elini tutma, başını okşama, omuzuna yaslanma… Büyük bir kurumda kalabalık personelin bu ilgiyi sağlaması çok zor. Sıklıkla kendi eşyalarını arıyorlar.
    Aslında en uygunu gündüz bakım evleri. Orada her tür desteği alıp daha sonra evlerine dönüyorlar.
    Güzel bir konuyu seçmişsiniz.

  3. İlk bakışta çok kötü bir davranışmış gibi görülebilecek bir durum.Ancak yazdıklarının hepsi doğru.Tıpta Akran Terapisi denilen bir uygulama vardır.Burada 'akran' yaşdaş anlamında kullanılmaz.Aynı durumu yaşayan kişileri kast eder.Yaşlıların bütün gün evde yalnız ya da bir bakıcıyla zaman beçirmesi onların yaşam kalitelerini düşürür be genel sağlık durumlarını bozar.Bunun aksine,huzur evinde bir nevi Akran Terapisi alacak olmaları onları hayata bağlar.Hem yaşdaşlarıyla beraber olmaları hem de aynı ya da benzer hikayelere sahip olup,bunları birbirleriyle paylaşmaları terapi yerine geçer.İyi bir huzur evi,tüm gün yalnız geçen bir yaşamdan çok daha mutlu edecektir yaşlıları.Çok güzel bir yazı,eline sağlık.

  4. Eğer sağlıkla yaşlanmayı başarabilirsek, kendi adıma oğluma yük olmamak için bana soğuk gelmiyor huzurevi fikri:)

    1. Aslında yük olmak değilde, özellikle tek çocuklu aileler için bu tür durumlar daha zor, özellikle kişi çok yoğun bir şekilde çalışıyorsa ve ailesi ile aynı şehirde değilse böyle durumlar iyi olabiliyor.

  5. Biz aile büyüklerimizle sona kadar birlikte vakit geçirdik mekanları tüm uğurlaanlarla birlikte cennet olsun.
    Çalışan yoğun insanlar için de bu güzel bir çağrı olabilir .
    İnş. yıllardır ülkemizde ki huzur evlerinin ki kötü imajını da kaldırabilirler bir an önce.
    Teşekkürler sevgiler.

    1. İnşallah abla, evet bazı bakım evleri var yaşlılara bakmaktan ziyade işkenceler yapıyor, inşallah bu tür özel bakım evleri bu durumu ortadan kaldırır.
      Saygılar abla.

  6. Söylediklerin çok doğru ama acaba yaşlılarımız da seninle aynı fikirde mi :))) Çoğu kendisini atılmış terk edilmiş hissediyor bence.

    1. Evet haklısın abla, fakat evde yalnız kalmaktansa en azından orada kendi yaşıtları ile vakit geçirmek bence daha iyi bir fikir gibi geliyor bana.

  7. bizim ülkemizde genelde yaşlı anne babaya çocukların bakması uygun görülüyor ama huzurevlerinin artıları da yok değil. katılıyorum yazdıklarınıza

    1. Kesinlikle…
      Evlat anne babaya sonuna kadar bakmalıdır ama bu tür evlerde yaşlılar daha iyi vakit geçirebilir.

    1. Belki haklısınız size göre saçma olabilir, ama şöyle düşünmek gerek, bazı evlatlar var anne babası ile ilgilense ( baksa ) çalışamayacak, çalışsa ilgilenemeyecek peki bu durumda ne olacak soruyorum size, huzur evleri bu durumlar için sizce de güzel bir fikir değil mi?

      Elbette hiç kimse istemez annesini babasını yanından ayırmayı, anne babasından ayrı yaşamayı tabi ki kimse istemez ama bazen de şartlar bunu gerektirebiliyor.

  8. Ne demiş atalarımız bir anne baba 10 çocuğa bakar da 10 çocuk bir anne babaya bakamaz demiş işte mesele o. Cenab-ı Allah anne ve babaya örf bile denmemesi gerektiğini söylerken huzur evine vermek bir müslümana yakışmaz

    1. Elbette yakışmaz ama bir önceki yorumda yazdım. Eğer ailenin tek evladı varsa ve çalışması gerekiyorsa o zaman ne olacak?

      Zaten durumu olan ve anne babasına bakmaktan gocunuyorsa bir insan o insana yazıklar olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu