MuhasebeTanıtım

Blockchain Neden Önemlidir?

 Yıllar içinde Blockchain çok detaylı ve fazla bir şekilde incelenmiştir. Bu araştırmalara toplamda milyonlarca doların harcandığı söylenebilir. Bu araştırmalar sayesinde Blockchain teknolojinin güvenilirliği defalarca test edilmiş durumdadır.

 Blockchain teknolojisi dijital dünyada yetkilendirme ve kimliklendirme alanında yeni birçok araç sunmaktadır. Bu sayede ilgili konularda merkez yöneticilere duyulan ihtiyaçlar ortadan kalkmış oluyor. Böylece de yeni dijital ilişkilerin kurulması sağlanmış oluyor. Blockchain teknolojisi böyle bir hal almışken bu teknolojiyi önemli kılan birkaç faktör vardır. Blockchain haberleri için BabaCoin sitesini ziyaret edebilirsiniz:

Verilerin Denetlenebilir Geçmişe Sahip Olması

  Fiziki özellikler ve mühürler sayesinde bir kağıdı kopya etmek oldukça zor olabilmektedir. Ayrıca kağıda yazılı olan belgelerin kalıcılığı da bir süre sonra ortadan kalkmaktadır. Ancak verilerin düzenli bir şekilde akış içinde olduğu, işlemlerin hiç durmadan sürekli halde gerçekleştiği sistemlerde kayıt tutmak için en iyi çare kağıt değildir. El sayesinde giriş yapmakta insanı hali sınırlandıran bir durumdur. Bu sebeple veri ve veri geçmişi, dijital ilişkilerde önemli ise çoğu tarafın sisteme yeni girdiler yapması ve kullanıcıların bu kayıtları kontrol etmesine imkân sağlayan Blockchain teknolojisi bu noktada bu problemlere çözüm sunmaktadır.

Verilerin Merkez Otorite Tarafından Kontrol Edilmesi

  Yetkilendirme ve kimliklendirmenin yönetimlerinin üçüncü kişilerin kontrolünde olması için bazı sebepler mevcuttur. Bazı durumlarda bu yönetim işlerinin üçüncü kişilerin elinde olması gayet uygun bir durumdur. En önemli olan şey verilerin gizliliği olduğu durumlarda ağa bağlanmaya gerek kalmadan verileri güven altına almanın bazı yolları vardır.

  Ancak girişleri ve hesapları barındıran bilgi işlemleri yapısı dijital kimliklerin korunmasında yeterli değil ise burada da devreye Blockchain teknolojisi girer. Özel anahtar şifrelemesi dijital anlamda ilişki kurmak için merkezi sistem ile detaylı şekilde hesap gerektirmeden işlemlere izin veren bir araçtır. Eğer bu veritabanı küçük işlemleri yerine getirmek için çok yüklü bir sermaye gerektiriyorsa alternatif olarak Blockchain’in kullanılması çözüm olarak sayılabilir.

Önemli Etkenlerden Bir Tanesi Olarak Hız Önemli Midir?

  Eğer ki milisaniyelik ve yüksek performanslı işlemler yapılmak isteniyor ise merkezi sistemlerden yararlanmak akıllıca olacaktır. Veri tabanı olarak Blockchain’i kullanmak yavaş bir seçim olarak görülecektir. Veriyi kullanmak ve depolamak ile zincirdeki her bloğu kazmanın bir maliyeti olacaktır. Kısaca Blockchain teknolojisinin potansiyeli hala tam olarak bilinmiyorsa da şu ana kadar Blockchain teknolojisinin kullanım amacı tam olarak kayıt sistemlerinin bir parçası olan dijital ilişkileri yönetmek ve bu ilişkileri kayıt altına alarak korumak olarak kullanıcıların karşımıza çıkmaktadır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu