Tanıtım

Su Kaçağı Nedir? Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Bir çok kişinin başına gelen veya gelebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum. Özellikle de büyük şehirlerde, apartmanlarda yaşayanların başına gelebilecek bir olay su kaçağı, evimizde aniden veya zamanla olabilen su kaçağı fayansların arasından su kaçırdığını görürüz bazen

Su gider hatlarından dökülen pis su ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenlerden dolayı boruların aşınması ile oluşan çatlaklardan su sızmasına su kaçağı diyebiliriz. Eğer müstakil bir evde değilde 2 – 3 katlı bir evde yaşıyorsanız herhangi bir odanızın tavanı sararmış ve tavanın sıvası dökülmeye başladıysa odanızın üzerindeki evin odasın su kaçağı olduğu için dolayısıyla bu sızan su sizin odanın tavanı olan bölüme akacağı için odanızın tavanında dökülmeler yaşanabilir.

Su Kaçağının Başlıca Nedenleri

  • Su kaçağı bakımı yapılmamış olan evlerde daha çok görebiliriz.
  • Su kaçağının eski binalarda daha çok olmasının nedeni ise binalarda kullanılan su borularının günümüzdeki borular kadar sağlam olmamasından ve zamanla deformasyona uğramalarından dolayı oluyor.
  • Su tesisatı döşenirken ustaların işini titizlikle yapmadıklarından dolayı oluşabilir.
  • Su sızıntıları tesisata gelen yüksek basınçlı sulardan dolayı borular çatlayıp kaçak oluşturabilir.
  • Eski olan yapılarda zamanla tesisatın dayanıklılığını yitirmesinden dolayı kaçak yaşanabilir.
  • Demir olan su tesisat sorularının zamanla çürüyüp kırılmalarından dolayı su kaçağı yaşanabilir.

Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağı zamanında bulunup müdahale edilmezse sonradan yapılan müdahaleler size hem çok pahalıya patlayacak hemde çok fazla zamanınızı alacaktır. O yüzden su kaçağı bulma işlemleri yukarıdaki belirtileri gördüğünüzde bir an önce yapılmalıdır. Su kaçağını anlamak için bir çok yöntemler vardır. Bu konuda uzman olan firmalar su kaçaklarını çeşitli makineler ile yapıyor. Böylece hem evinizde su kaçağının olduğu bölüm neresiyse oraya müdahale ediliyor.

Yani evinizin diğer yerlerine zarar vermeden bu işlem yapılmış oluyor. Bu konuda çok fazla firma mevcut. Su kaçağının tespit edilmesi için biraz daha profesyonel yöntemlere bakacak olursak, öncelikle sızdırmazlık testi yaptırmalısınız. Bu testin sonucunda sorun bulunursa, akustik dinleme cihazı ile sızıntı olan bölgeden tek fayans sökülerek kaçak anlaşılabilir.

Şayet sorun, bu noktada değilse, o zaman kaçak tespiti için pimaş borularda sisteme giren kameralar devreye girer ve lavabolar, ana giderler, gider içleri ile küvetler kontrol edilir.

Su kaçağı tespiti için bir başka ipucu da ay sonlarında gelen su faturalarıdır. Faturalarınız birkaç ay öncesine göre iki üç kat kabardıysa muhtemelen evinizde ya da iş yerinizde kaçak vardır. Bu sebeple, olası bir su kaçağına karşı, su faturalarınızı dikkatli bir şekilde takip etmeyi unutmayın.

Su kaçağı tespiti için akustik dinleme cihazı, kamera, özel termal kamera ve test pompaları kullanmaktayız. Temiz su boruları ve kalorifer tesisatındaki kaçak noktalarının tespiti için akustik dinleme cihazı kullanıyoruz. Pis atık su borularındaki kaçakların tespiti için borular içerisine gönderdiğimiz kameralar ile kaçağın olduğu noktayı görüntüleyip kaçak noktasını tespit ediyoruz. Özel termal kameralar ile de sıcak su borularında olan kaçak noktalarının tespitini yapıyoruz. Bunların yanında kullandığımız test pompaları ise suyun basınç seviyelerini ölçmemize sağlayarak, olması gereken su miktarını belirlememizde bizlere yardımcı oluyor.

https://www.sukacagitespitbulma.com

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. Evet gerçekten kötü bir durum. Fakat işinde başarılı olan uzman ekipler sayesinde başarılı bir çözüm bulunuyor.

  1. Su kacağı gercekten cok kötü bir durum. Daha önce başımıza gelmişti ve su kacagının nerede oldugunu bir turlu bulamadik. teknik servis cagirmistik. makineler sayesinde kacagin nerede oldugunu hemen buldular ve mudahale ettiler. bu sekilde sorun cozulmustu.
    bilgilendirici bi yazi olmus. elinize saglik teşekkür ederim

  2. Su kaçağı önemli bir problemdir. Özellikle yeni eve taşınanlar ilk iki ay su faturalarını kontrol etmeleri gerekir. Daha önce bir arkadaşımın başına gelmiş ve ilk ay 1500 TL fatura ödemişti. Dikkat etmek lazım.

  3. Sadee istanbul’da mı hizmet veriyorlar? Tüm Türkiye’de mi acaba? Sitelerine bkınca sadece İstanbul gibi duruyor gerçi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu