Tanıtım

Paykasa Kart Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İnternet ortamında Epin olarak da bilinen Paykasa, internet kullanıcılarının özellikle E-ticaret sitelerinde satın aldıkları ürünü ödeme yöntemleri olarak sıkça kullandıkları bir kart türüdür. Paykasa’nın en önemli amacı sanal ortamda tüketicilere sorunsuz bir alışveriş ve güvenli bir ödeme seçeneği sunmaktır. Paykasa, İngiltere ana merkezli Ceresline Voucher Limited tarafından piyasaya sunulan, online ödeme yapmak için kullanılan elektronik para hizmeti olarak da bilinir. Çoğunlukla kredi kartı kullanmayan ya da özel bilgilerini sanal ortamda paylaşmaktan çekinen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Yani bir nevi bu kart, ön ödemeli sanal karttır.

Paykasa kart da tıpkı kredi kartlarında olduğu gibi 16 haneli bir numaraya sahip olan, üzerinde güvenlik kodu yazan ve bununla beraber belirli bir son kullanım tarihine sahip olan bir karttır. E-ticaret sitelerinde veya diğer online satış mağazalarında alışveriş yaparken uygulanacak ödeme yöntemi yine aynen kredi kartında olduğu gibidir. Bu kart, kredi kartıyla kıyaslandığında ise çok daha güvenilirdir. Kredi kartıyla arasındaki fark bu kartın ön ödemeli bir kart olmasıdır ve en güzel tarafı ise herhangi bir faiz ödeme gibi durumların hiçbir şekilde söz konusu olmamasıdır.

Dünyanın olası herhangi bir yerinde elinizde bulunan Paykasa pin kodu ile çok güvenli ve kolay bir şekilde, online mağazalar üzerinden rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Bununla birlikte elinizde bulunan bu kart ile ülkemiz sınırları içerisinde de herhangi bir E-ticaret mağazasından da alışveriş yapma imkânına sahip olabilirsiniz.

Paykasa hakkında bilinmesi gereken en önemli hususlardan biri de kartın sağlamış olduğu üst düzey güvenliktir. Tek seferlik kullanılabilen bu ön ödemeli kart ile online olarak veya telefonda yapılabilecek alışverişlerde ihtiyaç olan ekstra güvelik sağlanmış olur. Bununla beraber bu kartın sanal ve tek seferlik kullanılabilen bir kart olmasından dolayı ilk kullanımdan sonraki aşamada geçerliliğini teferruatlı bir şekilde yitirir. Böylece kullanılan diğer kartların aksine çalınma veya kaybolma riski de ortadan tamamen kalkmış olur.

Nasıl Kullanılır?

En çok merak edilen konulardan biri de Paykasa nasıl kullanılır sorusudur. Paykasa, internet üzerindeki herhangi bir mağaza ödeme sayfasında veya alışveriş sitesinde satın alınan ürünün ödeme yöntemleri kısmına gelindiğinde, akabinde Paykasa ile online olarak ödeme yöntemi seçildiğinde, kartın 16 haneli olan numarası, güvenlik kodu ve son kullanma tarihi bilgileri girilerek çok kolay bir şekilde ödeme yapılıp alışveriş tamamlanabilir. Bu kart ile yapılacak olan alışverişler, hem çok hızlı ve hem de bir o kadar güvenilir olacaktır.

Nereden Paykasa Kart Satın Alınır

Paykasa kart, resmi web sitesinden veya güvenilir olan online bayilerden satın alınabilir. Güvenilir kaynaklar tercih edilirse hem güncel olan kur değerleri üzerinden işlem yapılabilir hem de çok daha fazla kazanç sağlanabilir. Bunun için ilk etapta Paykasa kart bedelinin seçilmesi gerekir. Bu kartın para birimi Euro ve Dolar olarak hesaplanıyor olsa da daha sonrasında başka para birimleri ile rahatlıkla bozdurma işlemi yapılabilmektedir. Bedel seçildikten sonra gerekli olan para ödenerek kısa bir sürede bu karta sahip olunabilir.

Güncel Paykasa Fiyatları

Son dönemlerde kullanımı oldukça yaygınlaşan bu kartın en can alıcı avantajlarından bir tanesi de kişiye özel bir kart olmasıdır. Kart kullanılmadan önce miktarı belirlediği için herhangi bir borç, aidat ve dolandırılma gibi sorunlar söz konusu olamaz. Genel olarak Paykasa fiyatları T.C. Merkez Bankası Döviz Kurları üzerinden işlem görmektedir ve fiyatlar ortalama seçilecek karta göre 10 Euro, 20 Euro ve 50 Euro arasında değişmektedir. 

Bu içerik hazırlanırken yararlanılan kaynaklar

Pay.web.tr

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bu kartı bilmiyordum açıkçası, şimdi sizin yazınızı okuyunca bilgilenmiş oldum..
    Ben bu sıralar İnial kart kullanıyorum ama Paykasa kartın da avantajları var gibi görünüyor özellikle Euro ve dolar bazında.

  2. Paykasa da diğer kartlar gibi kullanımı kolay. Avantajları için kullanılabilir. Bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu