Bir kaç gün önce Maliye Bakanı Naci Ağbal bir açıklama yaptı ve artık sosyal ağlar üzerinden, İnternet üzerinden bir gelir elde eden herkes vergisini verecek dedi. Aslında bu konu son bir yıldır zaman zaman çıkıyor ama bu defa durum çok ciddi gibi görünüyor, artık devlet internet üzerinden, sosyal medya sitelerinden gelir elde edenlerden de vergi alacak, alacak ama bu işlemler nasıl olacak? İnsanlar kazandıkları paranın vergisini nasıl verecek bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. İnternet üzerinden kazanç sağlayan herkesin gelir vergisine tabi olacağı söyleniyor.
Bu konudaki kişisel düşüncelerimi yazmak istiyorum. Yani bu vergi ödeme işi nasıl olacak, internet üzerinden kazanç sağlayan herkes vergi verecek mi? gibi konularda düşüncelerimi yazmak istiyorum. Öncelikle gelir vergisi nedir? kimler gelir vergisi öder önce kısaca bunu anlatmak istiyorum. Belki bir çok kişi yani internet üzerinden yüksek tutarda kazanç sağlayan kişiler gerçekten vergisini ödemek istiyorlar ama bir çok kişi nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor. Herhangi bir kazanç sağlayıp vergisini ödemek isteyen bir kişi önce vergi mükellefi olması gerekiyor daha önceki bir yazımda vergi mükellefi olmak ve fatura kesmek için neler yapılması gerekiyor yazısını yazmıştım.
İçindekiler
Gelir Vergisi Nedir?
Gelir vergisi, Türk Vergi Sistemi içindeki dolaysız vergilerden biridir ve şahıs işletmelerinin elde ettikleri kâr üzerinden devlete ödediği vergiye denir. Dolaysız vergi ise, vergi mükellefinin kendisinin ödediği, yükümlüsü önceden belli olan ve doğrudan doğruya alınan vergilere denir. Bu tip vergi yükleri başkalarına devredilemez.
Kimler Gelir Vergisi Öder?
Gelir vergisinin ne olduğunu öğrendikten sonra şimdi kimlerin gelir vergisi ödeyeceğine bakalım. Gelir Vergisi Kanunu’na göre; şu koşulları sağlayan gerçek kişiler Türkiye içinde ve dışında elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergi ödemekle yükümlüdürler;
- Türkiye’de yerleşmiş olanlar
- Resmi daire ve müesseselere veya merkezi Türkiye’de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup adı geçen daire, müessese, teşekkül veya teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memleketlerde oturan Türk vatandaşları
- Türkiye’de yerleşme: Aşağıda yazılı kimseler Türkiye’de yerleşmiş sayılır:
- İkametgahı Türkiye’de bulunanlar.
- Bir takvim yılı içinde Türkiye’de devamlı olarak 6 aydan fazla oturanlar.
- Yerleşme sayılmayan haller: Aşağıda yazılı yabancılar Türkiye’de 6 aydan fazla kalsalar bile, Türkiye’de yerleşmiş sayılmazlar:
- Belli ve geçici görev veya iş için Türkiye’ye gelen iş, ilim ve fen adamları, uzmanlar, memurlar, basın ve yayın muhabirleri veya bunlara benzeyen istirahat veya seyahat maksadıyla gelenler
- Tutukluluk, hükümlülük veya hastalık gibi elde olmayan sebeplerle Türkiye’de alıkonulmuş veya kalmış olanlar.
- Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler (dar mükellef), sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilir.
Gelir Vergisi Nasıl Ödenir?
Artık gelir vergisinin nasıl ödeneceğine değinebiliriz. Gelir vergisi, yılda bir defa verilen Gelir vergisi beyannamesi ile çıkar, yani ne kadar vergi ödeyeceğiniz Gelir vergisi beyannamesi ile hesaplanır. Ödeyeceğiniz vergi gelirinize göre çıkarılır. Herkes gelirine göre vergi öder. Her yıl şubat ayının 24. gününe kadar Gelir vergisi beyannamesi verilmelidir. Gelir vergisi mart ayında ve temmuz ayında olmak üzere 2 eşit taksitte ödenir. Verginizi bankalara veya direk vergi dairesinin vezne bölümünden ödeyebilirsiniz.
İnternet Üzerinden Kazanç Sağlayanların Durumu?
Yukarıda Gelir vergisi hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Umarım Gelir vergisi ile ilgili aklınızdaki sorulara cevaplar bulmuşsunuzdur. Burada şunu belirtmek istiyorum. Bundan sonraki yazacaklarım tamamen benim kendi kişisel düşüncelerim. sadece bir öngörü.
İnternet üzerinden 100 TL kazananda var. 10.000 veya daha fazla miktarlarda kazananlarda var. Tabi ki herkes kendi kazancına göre vergi ödeyecek. Fakat şöyle bir şey var, eğer devlet her kazanç sağlayan kişiden vergi alırsa İnternet üzerinden bir çok kişinin daha doğrusu küçük paralar kazananların iş yapacaklarını sanmıyorum.
Neden mi? hemen açıklıyorum. Şöyle düşünün aylık 1000 TL geliriniz var. Ama fazla masrafınız yok belki masrafınız var ama masraflarınızı belgelendiremiyorsunuz yani masraflarınıza fatura alamıyorsunuz. Bir masrafınız ( gideriniz ) olmadığı içinde kazandığınız 1000 TL’nin tamamı kar olur neredeyse kazandığınızın tamamı size vergi olarak yansır. O zamanda yaptığınız işi boşuna yaptığınızı düşünür ve yaptığınız işten vazgeçersiniz. Çünkü vergi mükellefi olduğunuz zaman otomatik olarak Bağ-Kur primi başlamış olur. Yani artık Bağ-Kurlu olmuş olursunuz ve her ay 500 – 600 gibi Bağ-Kur Prim borcu ödersiniz. Şu andaki durum bu şekilde
Fakat yeni çıkacak olan yasada yani Maliye Bakanının bahsettiği olay bence şöyle olabilir. Örnek veriyorum Maliye Bakanlığı şöyle bir şey yapabilir; İnternet ortamından yıllık kazancı 3000 TL’yi geçenler vergi mükellefi olmak zorundadır. Eğer bir kişinin İnternet üzerinden sağladığı kazanç tutarı yıllık 3000 TL’yi geçiyorsa ve vergi mükellefi olmuyorsa bu tespit edildiğinde diyelim ki 1000 TL cezası var diye bir bildiri düzenler.
Kirada evleri olanlar bilir. Maliye Bakanlığı her yıl kira gelirleri için bir limit koyar, yani mülk sahibine der ki; Yıllık kira gelirin 2018 yılı için 2500 TL’yi geçiyorsa vergisini ödemek zorundasın der. Bu konuyu da kira olayına benzetebiliriz Yani devlet İnternet üzerinden kazanç sağlayanlara bir limit koyar ve o limitin altındaki kişilerden vergi almaz diye düşünüyorum. Eğer vergi mükellefi olduysanız sattığınız ürünler karşılığında faturanızı nasıl keseceğinizi bilmiyorsanız daha önceki yazdığım Fatura nasıl kesilir ve yapılması gerekenler nelerdir başlıklı yazıma bakabilirsiniz.
Devlet İnsanların Kazançlarını Nasıl Tespit Edecek?
Tabi ki bankalar aracılığı ile tespit edecek. Devlet, hesabınıza gelen paralar üzerinden anında sizi takibe alabilir. Zaten şöyle bir şey var. Eğer herhangi bir bankada bireysel hesabınız varsa ve düzenli olarak yüksek miktarlarda para transferi ( para girişi veya para çıkışı ) oluyorsa, bir kaç defa olduğunda ( Tabi burada paranın miktarı çok önemli ) banka sizi hemen çağırabilir. Paranın size neden geldiğini sorabilir, yüksek miktarlar olduğu zaman banka sizi ticari müşterisi yapmak ister.
Maliye Bakanlığı vatandaşlık numarası ile kişinin bütün banka bilgilerini giriş çıkışlarını görebiliyor. Ayrıca isterse bütün bankalarda hesabınız olsun, yani isterseniz aylık para girişi miktarı fazla görünmesin diye hesabınıza gelen paralar farklı bankalara gelse dahi hesap sizin adınıza olduktan sonra hiç fark etmez, bütün bankalardaki bilgilerinizi giriş ve çıkışları maliye bakanlığı görebiliyor. Yani o yüzden aylık para girişimi farklı bankalara yaparım böylece gelen para az görünür diye düşünenler varsa bu düşüncesinden vazgeçsinler. Çünkü değişen bir şey olmayacak :)
Şimdilik herhangi bir şey yok, bakalım zaman neyi gösterecek, nasıl olacak? Gerçekten çok merak ediyorum ama büyük bir ihtimalle bu şekilde olur. İnternet üzerinden kazanç sağlayanlar için belli bir limit olur.
Düzenli gelirimiz yoksa arada sırada yaptığımız bir iki banner anlaşması içinde vergi ödemesi zorunluluğumuz var mı?
Yazımda da bahsettiğim gibi belli bir limiti geçmedikçe vergi zorunluluğu olacağını sanmıyorum Ali.
Gökhan bey merhaba,
yeniz düzenleme ile “Bir takvim yılı içinde Türkiye’de devamlı olarak 6 aydan fazla oturanlar” yerine bir “Bir takvim yılı çerisinde toplam 6 aydan fazala” olanlar şeklinde düzenleme yapıldığını okumuştum. bilginize.
iyi çalışmalar.
Merhaba Ömer bey.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.
Şöyle bir durumda söz konusu örneğin youtube üzerinden para kazanan kişi kazandığı paradan yapılan kesintiler sonucu çıkan rakamı alabiliyor. Bu kesinti zaten vergi değil mi ? bununla ilgili bir kaç yazıya denk geldim. Konu irdelendikçe daha da karışıyor.
Evet haklısınız, stopaj vergisi olarak kesiliyor, fakat ödeme yapan Google bildiğim kadarıyla kendi ülkesine vergi vermiş oluyor. Yani siz o ülkeye vergi vermiş oluyorsunuz.
İyi günler olaki video izle, uygulama indir vb uygulamalardan(yabancı) kazanılan paranın vergisi verilecek mi? Yoksa Türk lirasına çevirirken otomatik alınıyor mu? (Konuyla ilgili değilse kusura bakmayın)
İyi günler.
Bildiğim kadarıyla bu tür uygulamalardan stopaj kesintisi oluyor fakat yukarıda da belirttiğim gibi eğer böyleyse yani sizin ücretinizden stopaj kesintisi oluyorsa, bildiğim kadarıyla siz o ülkeye vergi vermiş oluyorsunuz. Fakat para ülkeye geldiğinde eğer miktar yüksek ise sizinde vergi vermeniz gerekir. Eğer kazancınız yüksekse veya vergi mükellefi olmak istiyorsanız bu konuyla ilgili vergi dairesi ile görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü belli bir miktar kazanca kadar vergi ödemeniz gerekmiyor.
Daha sağlıklı bilgi için vergi dairesi ile görüşmenizde fayda var.
Hayırlı kazançlar dilerim.
Karisik bir konu. Ben avusturya da vergi mükellefiyim ancak burada da ayda 500euro ve üzeri kazanctan vergi aliniyor.
Evet biraz karışık bir durum. Türkiye’de de buna benzer bir uygulama olacağını düşünüyorum. Yani Devlet belli bir limit koyar bu limiti aşanlar vergi mükellefi olmak zorunda kalır. Bakalım nasıl olacak.
Konu:
Yurt Dışında Ödenen Vergilerin Mahsubu
Bu uygulamanın amacı gelirin iki ülkede birden mükerrer vergilendirilmesini önlemektir.
Bu vergi geçici vergiden mahsup edilir deniliyor.
Bunun için örneğin adsense geliri olan birinin belge alması ve maliyenin bu belgeyi tanıması lazım.
Tanımaz ise bu geliri vergilendirmesi veya ceza kesmesi doğru olmaz.
Vergi mükellefi olduktan sonra masrafları düştükten sonra gelir elde edene en az asgari ücret tutarında bir gelir kalmalıdır ki yaptığı işin bir anlamı olsun. Bunun dışında verginin konusu tam tanımlanmadan kesilecek vergi ve cezası yasaya aykırı olcaktır.
İnternet üzerinden elde edilen gelirlerin tanınması aşamasından sonra gelir limiti yüksek olmalıdır ki ortaya çıkan giderler karşılandıktan sonra zarar edilmesin.
İnternet girişimciliği önemli bir konu vergiden mahsup düşünülmesi gerektiğini düşünürüm.
Yasal prosedürleri yerine getirerek vergisini tamı tamına veren işletmelerin oranı %1’dir. Devlet öncelikle bunun takibini başarıya ulaştırabilmelidir.
İnternet girişimciliği küçük balıktır.
Teşekkürler.
Kesinlikle çok haklısınız, öncelik çok büyük kar elde edipte vergi kaçıran veya sahte fatura kullananların üzerinde olmalıdır.
Vergiden kaçınma konulu bir yazı yazacak mısınız?
Vergiden kaçmak suç kaçınma suç değildir. Yasalara uygun olarak yapılan işlem budur.
Tosunun verdiği önemli derslerden bir tanesidir.
Bilginin maliyeti nedir?
Bilgi edinmenin bir maliyeti vardır. Bu ise edinmek için verilen zaman olacaktır.
Tosunun peşinden gidenler vergiden kaçınmanın ne demek olduğunu öğrenerek
ufuklarını genişletmiş oldular.
Teşekkürler.
İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgilide bir yazı yazabilirim. Nasıl daha az vergi ödeyebilirim konulu bir makale hazırlayabilirim. İnsanlar bu konuda bilgi sahibi olursa yani bir kazanç elde ederken neleri gider olarak gösterebilecekleri konulu bir yazı hazırlayarak bilgilendirme amaçlı bir yazı hazırlayabilirim. Bakalım ilerleyen günlerde yazabilirim inşallah.
Gelmesi gereken bir uygulamaydı. Bende İnternet üzerinden kazanç sağlayan birisiyim ama Adsense kazançlarına verginin az olması gerektiğini düşünüyorum çünkü yurtdışından bir nevi döviz getiriyoruz.
Evet, artık herkes kazandığı paranın vergisini ödemek zorunda kalacak.
Merhaba yazınızı okudum ve bir kaç sorum var.
Diyelimki 1 hafta için 10.000 TL kazandık bu kazanca fatura kesip kdv ve gelir vergisi kestik. Bir sonraki hafta 10.000 TL daha kazanıp bir fatura daha kestik bunada kdv + gelirvergisi anındamı ödememiz gerekiyor. Yoksa toplanıp vergi taksit zamanında mı ve sizede soruyorum yeni olduğum için aylık 10.000TL kazanıp şahıs şirketi olan bir yerde ne kadarlık bir vergi ödemesi yapacağız.
Merhaba.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ister 10.000 isterseniz 100.000 TL kazanç sağlayın eğer hiç masrafınız veya mal alış faturanız yoksa aylık kestiğiniz faturanın KDV’si ne kadarsa o kadar vergi ödersiniz. Fakat bunu sadece o ay vergi ödeyeceksiniz diye düşünmeyin. 3 ayda bir verilen Geçici vergi beyannamesi var. Geçici vergi beyannamesindeki kârınıza göre de yine vergi çıkar. Ayrıca yıl sonunda vergilen Gelir vergisi beyannamesinde de yine vergi çıkar. Fakat 3 ayda bir çıkan Geçici vergilerinizi zamanında öderseniz Gelir vergisi çok fazla çıkmaz hatta hiç çıkmayabilir de sadece damga vergisi çıkar ( 40 – 50 TL )
Bir hafta içinde 10.000 TL kazandığınızı varsayalım. Yaptığınız iş karşılığında fatura keseceksiniz ( Zaten size ücret ödeyen firmalar veya insanlar sizden, verdikleri ücret kadar fatura isterler. Çünkü o kişilerde sizden aldıkları faturaları masraf olarak göstereceklerdir. ) 2.- 3. ve 4. hafta yine 10.000 TL’lik fatura kestiğinizi düşünelim. Yani aylık 40.000 TL’lik fatura kestiniz diyelim. Sizde bu arada ne iş yapıyorsanız yaptığınız işler ile ilgili mal alış faturaları alacaksınız iş yerinizin giderleri ile ilgili faturalar alacaksınız.
Toplam da 40.000 TL’lik fatura kestiniz ve 30.000 TL’değerinde fatura topladınız aradaki fark 10.000 TL işte bu aradaki farkın KDV’sini ödersiniz. Ama yukarıda dediğim gibi bu aradaki fark ne kadar çok olursa yani sizin kestiğiniz ile sizin aldığınız masraf faturaları arasındaki fark ne kadar fazla olursa 3 ayda bir verilen Geçici vergi beyannamesinde de yine karşınıza çıkar.
Kısacası hemen hemen kestiğiniz fatura kadar masraf ve özellikle yaptığınız işle ilgili faturalar toplamanız gerekiyor. Anlamadığınız bir yer varsa yazın yine bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım.
Bu iş şimdilik askıda gözüküyor… Hayata geçirilmesi halinde çoğu kişi internetten elini ayağını çekecektir.
Zaten reklamlardan kazananlar, Firma tarafından vergiye uğratılıyor. Daha neyi alacaklar kişiden ?
Haklısınız, Firmalar stopaj vergisi kesiyorlar. Bakalım zaman neyi gösterecek.
Hocam para kazandıran siteler vergi vermeli mi?
Ne kadar kazandığına bağlı, eğer büyük miktarlar kazanıyorsanız vergi vermeniz gerekir.
Merhaba Gökhan bey..Online oyunlar üzerinden düzenli para kazananlar vergi vermesi gerekir mi ? son durum hakkında bilgi alabilir miyim? Satılan eşyalar sanal oyun eşyaları
Merhaba.
Eğer bir ürün satışı yapıp karşılığında ücret alıyorsanız vergi vermeniz gerekir. Daha detaylı bilgi almak için bölgenizdeki vergi dairesine giderek konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Merhabalar Gökhan Bey
Ben Ocak ayında Mükellef oldum. Malum bilindiği gibi 2018 yılı sonlarına doğru kazancı yüksek olanları Maliye çağırdı,ben de onlardan biriyim.Neyse onu burada çok detaylandırmadan konuya geçeyim. Ben aylık 18% KDV ve Yıllık Gelir Vergisine tabi oldum. Çifte Vergi anlaşmasından bahsetmeme rağmen kabul görmediği için her ay Mükellef olarak Adsense kazancımın KDV sini ödemeye başladım.Yıl sonunda kazancıma göre vergilendirileceğim. Yani şimdi Her ay 800 lira civarın da Bağkur+KDV+Muhasebeci ücreti ödüyorum. Kendi adımı soyadımı taşıyan Şahıs Firmam için Fatura vs basımlarından sonra geçen ay ilk KDV vergimi masraflar çıktıktan sonra 18% KDV Sadece Türkiye den elde ettiğim kazançlar için 867 lira ödedim. Home Ofis olduğundan Ev giderlerimin bir kısmı,Üstüme kayıtı aracımın Benzin fişleri-Sunucu giderleri-.Elekt-Su-Tel-Adıma kayıtlı Cep Tel vs gibi giderler den sonra 1800 lira olan KDV için 867 lira ödedim. Kış ayarında iyi kazanama rağmen Yaz ayarın da kazancı oldukça düşüyor. Aylık 1200 civarı Sunucu ücreti ve bu Vergi,Muhasebe vs giderlerinden sonra özellikle 3 ay elime ancak bir Asgari ücret kadar ücret kalacağa benziyor. Bir Vatandaş olarak Kazancım için Vergi ödemekle Mükellef olsam da , bu beni kısmen mutlu etse de Maalesef günde 15 saati bulan çalışmlarım sonucun da elde ettiğim kazancım yarısına yakın bir kısmını ödemekten hiç hoşnut değilim. Hadi bunları İyi bir Vatandaş olarak yapma gerekiyor ve ben de zorunlu olarak ta olsa yapıyorum.Peki benim Merak ettiğim benim bu işten Bağkur dışında nasıl bir kazancım olacak? Çünkü önceden sigortam olmadığı için Hastanede ücretli olarak ancak Tedavi görebiliyordum.Benim öğrenmek istediğim Şahıs Firması olan bir Mükellef olarak Benim Devlet Tarafın dan nasıl desteklerden,kredilerden kısaca imkanlardan yararlana şansım var mı? Ticaret Odasına Kayıtlı olursam Teşvik alabilir miyim?.Bu Konuda Benim Menfaatlerim Mükellef olarak nedir? Vergini Öde İyi Vatandan Ol diyorlarsa Haliyle ben de İyi Bir Vatandaş olarak Karşılığın da Nelerden yararlanabilirim? Öğrenmek isterim.Bu Konuda Bildikleriniz ve Fikrinizi öğrenmek isterim.Anlaşılır ve bu faydalı makale için ayrıca Teşekkür ederim. Sitemin adının gizli kalmasını Rica ediyorum.
Merhabalar Dilek hanım. Anladığım kadarıyla yaptığınız işle ilgili mal alış faturası almıyorsunuz, o yüzden de satışınızın tamamı kar olarak göründüğü için vergi yüksek çıkıyor.
Aslında gider olarak gösterebileceklerinizi göstermişsiniz, bunların dışında gider olarak gösterebileceğiniz. Örnek veriyorum; Boya faturası alabilirsiniz veya cam faturası, pencere ve kapı faturası , mobilya faturası alabilirsiniz, yemek ve gıda faturası alabilirsiniz. Çocuğunuz varsa, çocuğunuzun yıllık eğitim giderinin % 15 ‘ ni masraf olarak gösterebilirsiniz. Muhasebeciniz, gelir vergisini gönderirken Bağ-kur’a ödediğiniz primin bir kısmını gider olarak gösterebilir.
Masraf olarak gösterebileceğiniz giderler aklıma gelenler şu anda bunlar.
Devlet zaman zaman esnaflara çeşitli krediler veriyor. Esnaf odası ile görüşüp veya muhasebeciniz ile görüşüp bu konuda hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim.
Hayırlı satışlar diliyorum.
Udemy den eğitim satarsak kazandığımız paranın vergisini nasıl berebiliriz?
Öncelikle vergi mükellefi olmanız gerekiyor.
s.a hocam benim sosyal medya sayfam var bölgesel olarak güzelde takipçim var haber üzerine sayfa bölgedeki haberleri takip edip paylaşıyoruz burada hikaye bölümünde ufak meblalar karsılıgı 20 30 tl karşılığında reklamlar alıyoruz esnaflardan bu bana ne gibi sorunlar doğurur acaba aldığımız para aylık 150 200 civarı bulmuyor yani ne kazanıyorum ki ne vereyim vergiye girsem muhasebe ıvır zıvır bi dünya masraf nasıl öderim ? yarın şikayet etseler beni ne gibi şeyler doğurur bilgi lütfen iyi çalışmalar
Bu miktar ile vergi mükellefi olmanıza gerek yok, Fakat aylık 4000 – 5000 TL kazanıyor olsaydınız o zaman vergi mükellefi olmanız gerekirdi.
Merhaba, Udemy üzerinden para kazandığımızda bunu gelir vergisi olarak Udemye nasıl makbuzunu veya faturasını kesicez, şirketin bilgileri elimizde mevcut değil bu faturayı gime vergilendiricez. Burdan kazandığımız parayı nasıl fatura edebiliriz ki?
Fatura keseceğiniz kişiyle veya firma ile görüşüp, firma bilgilerini alarak fatura kesebilirsiniz.
veya Udemy üzerinden sattığınız eğitim için, muhtelif müşteriler olarak fatura kesebilirsiniz. Yani fatura keseceğiniz kişilerin bilgilerini bilmiyorsanız, fatura açıklamasında muhtelif müşteriler yazarak fatura kesebilirsiniz.
Selamlar efendim. Biz bir arkadaşımızla internetten takipçi satma işine giricektik. Vergi vs bilmiyorduk. Aylık 600 TL gelir 300 TL de zarar desek. Bunun vergisini vermek zorunda mıyız ?
Merhaba.
Bu kadar az bir kazanç için vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur. Belli bir bir kazanca kadar vergi ödemenize gerek yoktur.
Daha detaylı ve güncel bilgi almak için, en yakın bir vergi dairesine gidip aklınızdaki soruları sorarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Arkadaşlar bilgi amaçlı söylım bende zaman zaman farklı sitelerde ıkıncı el yada şahsi ürünlerımı satıyordum .Malıye denetcısı arkadasıma sordum .dediği şu dolap 2020 yılı ıcın letgo vs gıbı etıcaret platformları gıbı yerlerde bireysel satıs yapanlardan yıllık asgarı ucret tutarının 24 katına kadar kazançta vergıye dahıl degılsın dedi yanı buda yıllık 50 bın tl yı aşmıyorsanız vergı mukellefıyetınız yok bu bılgı net bılgıdır
Verdiğiniz bilgilendirmeler için teşekkür ederim.