GenelKişisel

Katledilen Müslümanlar ve Sessiz Kalan Dünya

Biraz geç kalmış bir yazı oldu belki ama bu konuyla ilgili düşüncelerimi geçte olsa yazmak istedim. Geçenlerde Fransa da yaşanan terör olaylarında suçsuz insanlar hayatlarını kaybettiler. Bütün Dünya Ülkeleri Fransızların yanlarında oldular. İnsanlar sosyal medya hesaplarında profil resmi yerine Fransız bayrakları koydular.  

Müslümanlar Katlediliyor

Bu olaydan kısa bir zaman sonra daha bir kaç gün önce Rusya tarafından hava sahamız ihlal edilerek , Suriye de Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeyi bombalayarak orada yaşayan Türkmen kardeşlerimizi katlettiler. Bir Yahudi, bir Fransız veya bir Ermeni öldüğünde bir bukalemun gibi renk değiştirenler hemen toplanıp kararlar alan ülkeler her nedense Türkler ve Müslümanlar katledildiğinde hiç sesini çıkarmıyor. Orada  yüzlerce Türkmen kardeşlerimiz  katledildi ama hiç bir ülke bununla ilgili samimi olarak bir şey yapmadı , çünkü ölenler , katledilenler Müslümandı hatta oradaki insanlar katledildi diye üzüleceklerine bir çok ülke bu duruma sevindiler bile çünkü ölenler ve katledilenler Müslümandı daha önce Kurtuluş savaşında öldüremedikleri insanların bu şekilde katledilmeleri o ülkeler sevinmesine neden oldu.
 
Katledilen Müslümanlar ve Sessiz Kalan Dünya
 
Nerede olursa olsun , Türkler ve Müslümanlar her zaman katlediliyor. Filistin'de , Irak'ta , Suriye'de Tunus'ta Çin'de ve daha bir çok ülkede Müslümanlar katlediliyor ve buna bütün ülkeler sessiz kalıyor . Çünkü sessiz kalmak işlerine geliyor hatta neden ses çıkarsınlar  çünkü katledilenler , işkenceler görenler Müslüman , çünkü bu onların işlerine geliyor. Şu anda Suriye de sadece Rusya'nın değil bir çok ülkenin savaş uçakları dolanıyor çünkü oradan bir çıkarları var. Hepsi bir çıkar peşinde 
 
Bence artık bütün Müslüman ülkeler toplanıp derhal bir şeyler yapmaları gerekiyor. Artık birlik olma zamanı geldi de geçiyor bile bunları söylerken lütfen kimse beni ırkçı falan olarak düşünmesin  ben ırkçı falan değilim fakat kim olursa olsun , bunlar benim kişisel düşüncelerim. Şu üç günlük dünyada sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yaşamak varken öldürmek , işkence yapmak, katletmek nedendir. Bırakın çıkarlarınızı, bırakın hırslarınızı  bu Dünya herkese yeter. Artık Savaşlar olmasın , İnsanlar savaşlarda kollarını , ayaklarını , gözlerini kaybetmesin, daha doğmamış bebekler anne karnındayken ölmesinler. Çocuklar korkuyla değil sevgiyle büyüsünler.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Son fotoğrafı kaldırısanız ya da bir buzlama falan yaparsanız daha iyi olacağını düşünüyorum. Onun dışında herkes adaleti kendi penceresinden gördüğü dünyada çokta adil bir insan topluluğu olmasından söz etmek kıyamete kadar mümkün olmayacak galiba.

    1. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Düşünememiştim o fotoğrafın küçük çocuklar için kötü bir görüntü olacağını. Kaldırdım o fotoğrafı teşekkür ederim tekrar.
      Belki haklısınız , fakat bunun hayalini yapmak, savaşların olmadığı bir dünya düşünmek bile güzel. İnşallah bizden sonraki nesillere daha güzel bir dünya bırakabiliriz.

  2. Her savaşta (iç savaş dahil) olan hep masum sivil halka olur, özellikle bebekler, çocuklar…..o Fransız bayrakları koyanlar Libya'da bebekler ölürken ne halt etmişler? Libya'yı ilk bombalayan uçaklar Fransız uçaklarıydı. Enkaz altından bebekler çıktı….tıpkı koyduğun fotoğraf gibi…Libya halkı son ana kadar Kaddafi'yi destekledi…zavallılar dünyanın en refah içindeki tek Müslüman ve Afrika ülkesiydi şimdi ne halde?

    Yalnız Bayırbucak'ta Türkmenler kalmadı…olayı en yetkili ağızdan SURİYE TÜRKMEN LİDERİ ALİ TÜRKMANİ den dinledim.

    akp'nin ve AKP'ye YANDAŞ MEDYANIN Türkmenlere eski davranışı malum, herkesi (Kürtler ezidiler ışid vs.) sınırdan alıyor Türkmenleri almıyorlardı kaç çocuk sınırda donarak ölmüştü Kerkük Türkmen değil miydi düşerken akp nin gıkı çıkmadı.

    Peki aniden nedir akp'nin yandaş medyanın Türkmenler bombalanıyor çığılığı?
    Tabii bir antinkuntin var:

    Gerçek şu: Rusya ve Suriye ışid, el nusra, öso yu vuruyor, (aralarında kendi vatanına hainlik eden az sayıda Türkmen var, her ülkede hain çıkıyor maalesef) ve IŞİD e petrol satan TAYYİP'in DAMADININ TANKERİNİ de vurmuşlar. (ellerine sağlık olsun) o yüzden Tayyip kudurdu. Şimdi

    ışid i vuruyorlar diyemiyor
    el nusra yı vuruyorlar diyemiyor
    öso yu vuruyorlar diyemiyor

    kurnaz tilki Türkmenleri vuruyorlar diyor.

    Gerçek Türkmenler Şii ve Esat'tan yanalar, Rusya ile birlikte abd'nin yamalı bohça teröristlerine karşı vatanlarını savunuyorlar.

    Bu konuda linkler bloğumda var şu anda bakıp yazamadım biraz hastayım hala..:yeni yeni iyileşiyorum

    Sağlıcakla kal

  3. O kadar çok söylenecek şey var ki bu konuya dair…İnsanlığın acılarına can dayanmıyor maalesef :( Keşke elimden bir şey gelse diyorum,üzülüyorum sadece dua edebiliyorum.Rabbim bütün zulüm gören kardeşlerimizi zalimlerin ellerinden kurtarsın.Aslında müslümanlar olarak bu bizim sınavımız.Davamıza ne kadar sahip çıkabiliyoruz,mazlumlara ne kadar kucak açabiliyoruz…? Müslüman kimliğiyle yaşayan lakin rahatlığına çok düşkün olan Suudilerin bir çoğu bu sınavı geçemeyecekler bence.Ne yazık sadece oturup seyrediyoruz yaşananları :(

    1. Çok haklısınız , keşke dua etmekten başka elimizden bir şey gelse , Evet Dünya da bir çok müslüman ülkede insanlar acı çekerken Suudi arabistanlılar keyif sürüyorlar. Rabbim onları bildiği gibi yapacak inşallah.

  4. Kelimesi kelimesine katılıyorum söylediklerinize gerçekten de bir islam birliği kurulmadığı sürece bu katliamlar durmadan devam edecek ve korkarım sıra bize de gelecek. Bütün çocuklar gibi onlar da sevgiyle büyümeyi ve güzellikleri hak ediyorlar. Dualarımız onlarla elbet birgün adalet tecelli edecek belki de mahşere kalacak bu hesaplaşma kim bilir :(

    1. Teşekkür ederim.
      Bütün insanlar sevgiyi hak ediyor. Rengi , cinsi, etnik kökeni ne olursa olsun fark etmez,
      İnşaallah bir gün her şey güzel olacak , Rabbim bütün bu olanları görüyor. Dualarımız onlarla Rabbim onların ve bütün acı çeken insanların yardımcısı olsun.

  5. Merhabalar Gökhan Bey.

    Müslümana insan gözüyle bakmıyorlar. Sanki onları Allah yaratmadı!.. Ama katledilenler diğer dinlerin mensubu iseler, onlar insan yerine konuyor ve aynı dinin mensupları biraraya gelerek tavırlarını ortaya koyabiliyor ve birbirlerini destekliyorlar.

    Müslümanları ezilecek bir böcek gibi gören diğer dinin mensuplarının bu yanlış ve tarafgir tutumlarından vazgeçirmek ve onları müslümanlar hakkındaki yanlış düşüncelerinden arındırmak, yine biz müslümanlara düşüyor.

    O halde, tüm müslüman ülkeler bir ve beraber olmak zorunda. Birbirlerini desteklemek ve birbirlerine sahip çıkmak zorunda ve en önemlisi müslüman yaşayışımızla onlara müslümanlığı anlatmak zorundayız.

    Selam ve dualarımla.

    1. Merhabalar Recep Bey
      Çok doğru söylüyorsunuz , müslümanlara bir şey olduğunda diğer dinlere ait insanların hiç sesi çıkmıyor fakat kendi dinlerinden bir insanın burnu kanası bütün hepsi toplanıp ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar bence onların en iyi tarafları bu tür durumlarda birlik içinde olmaları oysa bizde kimse kimsenin umurunda değil, yazımda da belirttiğim gibi artık birlik ve beraberlik vakti geldi de geçiyor bile bir an önce birlikte olmalıyız işte o zaman hiç bir ülke bizlere sesini bile çıkaramaz

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

  6. Çok üzülüyorum bu olanlara. Herşeyi yapıp birde Müslümanların üstüne yıkıyorlar. Gerçek müslüman cana kıyar mi.

    1. Gerçek bir müslüman cana kıymak değil, bir insanın burnunu bile kanatmaz ,inşallah bütün dünya bunu bir gün anlayacaktır.

  7. "Paris'te bir adam öldürülürse bu bir cinayettir, doğuda elli bin insan boğazlanırsa bu sadece bir meseledir." Victor Hugo durumu güzel özetlemiş. Bu hep böyle olmuştur. Orta Doğu'da oluk oluk kan akarken kimsenin sesi çıkmaz, ama batıda 5 kişi ölse tüm dünya ayağa kalkar. Gerçi bir türlü birlik olamayan biz müslümanların da pasifliğini unutmamak gerek.

    1. Victor Hugo konuyu çok güzel bir şekilde özetlemiş. Evet bu konuda gerçekten pasifliğimiz çok fazla halbuki birleşşek,birlik olsak eminim ki dünyada bize kafa tutacak ülke olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu