Tanıtım

Farklı Ağırlık Seçenekleri ile Dambıl Modellerine Göz Atın

Evde ya da spor salonlarında sıkça kullanılan aletlerin başında dumbell ya da dambıl olarak da bilinen spor aleti gelir. Dambıl, ağırlık ve vücut geliştirme egzersizlerinde kullanılan serbest ağırlık biçimlerinden birisidir. Dambıl, diğer ağırlık aletleri gibi sabit durmayı gerektirmediği için eklemleri de çalıştırır ve vücuttaki hemen hemen her kası çalıştırdığı için sıklıkla tercih edilen bir spor egzersiz aletidir. Dambıl fiyatları ağırlıklarına ve özelliklerine göre değişiklik gösterir.

Profesyonel sporcuların kullandığı dambıl fiyatları yüksekken, amatör sporcuların kullandığı dambıl fiyatları biraz daha uygundur. Dambıl ağırlıkları genellikle 1 kg, 2 kg, 5 kg, 7,5 kg, 10 kg, 12,5 kg, 15 kg, 50 kg ya kadar çıkmaktadır. Sabit ağırlıkta dambıllar olduğu gibi, ağırlıkları takılıp çıkarılabilen ve isteğe göre ayarlanabilen dambıl modelleri de bulunmaktadır. Sabit ağırlıklı dambıl modelleri ev ya da spor salonu çalışmaları için ve gelişmiş sporcular için setler halinde daha yüksek ağırlıklarda satılmaktadır. Novabazar.com internet sitesinden inceleyebileceğiniz dambıl fiyatları ağırlıklar arttıkça artmaktadır.

 

agirlik-dambil-min

 

Kullanım Alanınıza Uygun Olan Dambıla Sahip Olun

Dambıl fiyatları kullanılan malzemenin yapısına göre de değişiklik gösterir. Demir ağırlık plakaları; sert plastik çubuk demir çubuk ya da kauçuk yapıda çubuğa bağlanarak kullanılır. Bazı dambıl modelleri özel döküm ile kaplanarak ellerinizde nasıl oluşumunu engeller. Spor salonlarında veya evlerde genellikle kauçuk kaplı dambıl tercih edilir. Kauçuk dambıl yapısı sayesinde yere bırakıldığında zemine zarar vermez. Novabazar.com sitesinde dambıl setleri çantaları ve üzerine dizebilmeniz için ağırlık sehpalarıyla birlikte satılır. Bu da dambıl fiyatlarını değiştirmektedir.

Dambıllar yüzme, basketbol, taekwondo gibi spor dalıyla ilgilenen birçok sporcu tarafından kullanılmaktadır. Vücut geliştirme sporunu yapanlar için en çok kullanılan spor aletleri arasında dambıl ve halter vardır. Tek elle ya da çift elle kullanabileceğiniz dambılları yürüyüş yaparken ya da hafif egzersizler yaparken kullanıp kondisyonunuzu arttırabilirsiniz.

 

dambıl-setleri

 

Dambıl ile Her Yerde Egzersiz Yapmanın Keyfini Çıkarın.

  Dambıla sahip olarak evde, işte veya dışarıda kendinize bir çalışma programı oluşturarak spor yapabilirsiniz. Dambıl ile çalışmaya başlamadan önce vücudu ısıtmalı ve vücudunuzdaki kan dolaşımını dengelemelisiniz.

Vücut yapınıza göre dambıl ağırlık miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Vücudunuzda geliştirmek istediğiniz yere göre dambıl modellerinden birisini seçebilirsiniz. Novabazar.com u ziyaret ederek uygun dambıl fiyatları ile istediğiniz dambıl modeline sahip olabilirsiniz. Vücut geliştirme aletleri kategorisinden dambıl modellerini ve dambıl fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Bilgi : İlgili siteyi tanıtım amaçlı olarak hazırlanmış bu yazıdaki link çıkışları, ilgili site çalışmadığı için link çıkışları kaldırılmıştır.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Güzel ve eğitici bir yazı olmuş ayrıca çok başarılı bir siteniz var tebrik ederim.

  2. Dambıl ile bilinçli çalışmalar yapılırsa gerçekten çok iyi sonuçlar veriyor fakat ısınmadan yapılan ters bir hareket çok ciddi sorunlara neden olabilir dolayısıyla dikkatli olmak lazım.

    1. Evet bu konuda çok haklısınız, yapılan yanlış bir hareket günlerce sürecek ağrılara neden olabilir. Dambıl ile veya diğer ağırlık hareketleri ile çalışırken gerçekten çok dikkat etmek gerekiyor.

  3. Böyle ürünleri daha pahalı sanırdım :) Özellikle 1kg olanları 5-6 tl.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu