Tanıtım

Wordpress Konusunda Faydasını Göreceğiniz Paylaşımlar Yapan Wordpress Blogu

Wordpress blogu şüphesiz dünyada en çok kullanılan blog içerik yönetim sistemlerinden bir tanesi gerek eklentileri, gerek temaları ile ayrıca sadece blog değil, profesyonel siteler içinde en çok kullanılan sistemlerden bir tanesidir wordpress örneğin büyük alışveriş e-ticaret sitelerine baktığımızda daha çok wordpress kullanılır. Çünkü wordpress kendini devamlı geliştiren, güncelleyen bir içerik yönetim sistemidir.

Bu yazımda wordpress temaları, wordpress eklentileri ve görseller ile anlatımlar yapan ve çok değerli arkadaşım Şafak Çalışkan tarafından kurulmuş ve sitedeki içerikleri bizzat kendisinin hazırladığı yeni bir wordpress blog sitesinden bahsetmek istiyorum.  Henüz yeni bir blog ama yakında çok iyi yerlere geleceğinden eminim çünkü gerek alan adı gerekse paylaşılan içerikler çok kaliteli örneğin Wordpress nasıl kurulur? adım adım ilerliyoruz başlıklı yazısında wordpress kurulumunu çok açık bir şekilde görseller ile anlatmış. Daha önce hiç wordpress sitesi kurmayan birisi dahi bu anlatıma bakarak kolayca wordpress kurulumunu yapabilir.

wordpress,eklentile,paylaşımlar

Wordpress deyince ilk aklımıza gelenlerden bir tanesi de kesinlikle güvenlik yani wordpress sitenin güvenliği peki güvenlik için neler yapılabilir? Bunun için çok fazla eklentiler mevcut eklentiyi kuruyorsunuz gerekli ayarları yaptıktan sonra sisteminiz biraz daha güvenli oluyor. Fakat bazen eklentiler de güvenliği sağlayamıyor. Eklentileri devamlı güncellemek gerekiyor ve özellikle de  nereden indirildiği belli olmayan ve insanlar tarafından kullanılmayan veya kullandığınız wordpress sürümü ile uyumlu olmayan eklentilerde kullanmamak gerekiyor. Şafak bu konuyla ilgili de  Wordpress güvenliği için bilinmesi gereken ufak detaylar başlıklı çok güzel ve açıklayıcı bir şekilde bir yazı hazırlarmış.

Evet wordpress dünyada gerçekten çok fazla kullanılan bir içerik yönetim sistemi örneğin çok profesyonel sitelere baktığınızda altyapısının wordpress olduğunu görürsünüz. Tabi ki diğer içerik yönetim sistemleri de kaliteli ama wordpress’in bana göre ayrı bir özelliği var.  Eğer sizde wordpress kullanmak istiyorsanız Şafak ile iletişime geçip ücretli bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

Peki Şafak Neler Yapıyor?

  • Wordpress kurulumu yapıyor.
  • Wordpress sitenize tema kurup ayarlarını yapıyor.
  • Bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.
  • Wordpress siteniz için gerekli olan güvenlik çalışmalarını yapıyor.

Eğer bir blog açmayı düşünüyorsanız ve bloğunuzu wordpress blogu ile açmak istiyorsanız fakat kurulum ve diğer ayarlar için ayırabileceğiniz vaktiniz yoksa veya profesyonel bir destek almak istiyorsanız Şafak Çalışkan ile iletişime geçebilirsiniz

https://wordpress.web.tr

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Blog yazmayan biri olarak eğer ilerde bir blog açarsan ki blog açmayı düşünüyorum. Eğer bir blog açarsan kesinlikle wordpress ile açarım çünkü daha önce bir yerde okumuştum bilmiyorum ne kadar doğru ama Dünyada wordpress kullanıcı sayısı 58 milyonu geçtiği yazıyordu.

    Eğer bende bir blog açarsam böyle kaliteli bir sistem ile açmayı düşünürüm.

    Şafak Bey’in sitesi henüz çok yeni ama güzel bilgiler var her ikinizin de eline sağlık Gökhan abi.

    1. Teşekkür ederim Yusuf kardeşim.
      Evet wordpress dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden bir tanesidir. Ben bu bloğumu açarken blogspot ile açmıştım. Ama şu anda tekrar bir blog açsam kesinlikle wordpress ile açarım. Çünkü wordpress her konuda çok iyi tabi
      Yıllar öncede wordpress kullanmıştım ama o zamanlar wordpress bu kadar gelişmiş değildi, şu anda wordpress gerçekten çok gelişmiş durumda ve halende kendini geliştirmeye devam ediyor.

    2. Çok kullanılan bir sistem olduğu için sürekli bu sisteme sızmaya çalışanlar da oluyor ve açıkları da bu doğrultuda sıkça bulunuyor.
      Yine aynı şekilde WordPress kullanmak için kaliteli bir hosting almanız gerekiyor. Yeni başlayacaksınız blogger bence çok daha iyi bir tercih olacaktır. En azından google nin sunucularında güvende olduğunuzu Bilirsiniz.
      2 yıl WordPress kullandım. 1.5 yılda WordPress ile kurulmus whoami.org adlı sitede (şu anda kapandi) yazarlık yaptım ama blogger in rahatlığını bulamadım. Tabii bu benim görüşüm WordPress inde eklenti ve tema desteği kuşkusuz çok çok daha iyi. Özelleştirme seçeneğiniz de çok daha fazla ama bloggere de bir uğramanizi tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu