Kitap Yorumları

İskender Pala Kimdir Biyografi Ansiklopedisi

İskender Pala çok merak ettiğim bir yazardır.Eskiden merak ettiğimiz kişiler hakkında bilgi edinmek istediğimizde wikipedia sitesinden faydalanıyorduk. Fakat wikipedia sitesinin kapanması üzerine artık merak ettiğimiz kişilerin biyografisini, hayatını okuyacağımız pek fazla site kalmadı. Bu konuda faydalanacağınız bir sitede hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Sitede ünlü kişilerin,sunucuların, şairlerin ve daha pek çok kişinin biyografisini bulabilirsiniz. Ayrıca yeni yeni ünlü olan kişiler hakkında da bilgilere ulaşabilirsiniz. Aşağıda İskender Pala hakkındaki bilgileri okuyabilirsiniz. Biyografi sitesini daha detaylı incelemek isterseniz yazı altındaki site bağlantısına tıklayarak bahsettiğim siteye ulaşabilirsiniz.

İskender Pala Kimdir?

Karun ve Anarşist kitabı ile gündeme gelen İskender Pala kimdir? Başarılı yazar ve profesör İskender Pala aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte yazdığı kitaplarla geniş bir hayran kitlesi elden eden bununla birlikte çok satanlar listesinde düşmeyen İskender Pala’nın biyografisi…

8 Haziran 1958 tarihinde doğan İskender Pala aslen Uşaklıdır. Türk profesör ve yazar olan Pala üniversite eğitimini Uşak Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

1980 senesinde Hülya Pala ile evlenen başarılı yazar Elif Dilasa Pala, Hilye Banu Pala, Alperen Ahmet Pala adında üç evlat sahibidir.

Uzun süredir yazarlık yapan İskender Pala son olarak Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür. Karun ve Anarşist kitabı ile gündeme gelen yazar sürekli çok satanlar listesinde yer almaktadır.

Bir dönem Hilmi Yavuz ile birlikte TRT’de Şairane adlı programı sunan İskender Pala, TRT 2’de Divançe adlı programı hazırlamıştır. Yazarlık kariyeri boyunca yaklaşık 76 tane eseri Türk Edebiyatına kazandırmış ve yazdığı kitaplarla gönüllerde taht kurmuştur.

İşte Aldığı Görevler

  • 1997 Öğretim yılı İstanbul Kültür Üniversitesi’den görev almıştır.
  • 1996 – 1997 seneleri arasında Öğretim yılı, MSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı öğretim üyesi ve İSAM redakte kurulu üyeliği yapmıştır.
  • 1994 – 1996 seneleri arasında Tarihi Deniz Arşiv Araştırmaları ve Dz.K.K.lığı yayın faaliyetlerinin yürütülmesinde görev almıştır.
  • 1987 – 1994 seneleri arasında Yüzbaşı, Dz.K.K.lığı Tarihi Deniz Arşivi kuruluş ve faaliyetlerinde yer almıştır .
  • 1986 – 1987 seneleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde part-time Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi olarak görev almıştır.
  • 1984 – 1986 seneleri arasında Üsteğmen olarak görev almıştır.
  • 1982 – 1984 seneleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Lisesi Komutanlığı’nda teğmen olarak görev almıştır.
  • 1979 – 1982 seneleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji seminer kütüphane memuru olarak görev almıştır.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. hangi bölümü bitirdiği mesleğinin ne olduğunu göremedim bu biyografide
    merak ettim açıkçası
    kitaplarını okumadım hiç rast gelmedi
    değerli biri olduğu kesin
    okuyayım ilk fırsatta
    güzel bilgiler için teşekkürler

  2. İskender pala gerçekten mükemmel bir yazar daha önce 2 tane kitabını okumuştum Efsane kitabı ve katrei matem diye kitaptı. Anlatım tarzını çok beğenmiştim. Eğer İskender Pala’nın kitaplarını okumayan varsa herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

    Yaptığın bilgilendirme için çok teşekkür ederim Gökhan abi.

  3. İskender Pala gerçekten çok başarılı bir yazar, Bir çok kitabını okudum. Anlatımınız için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu