Kişisel

Bloggokhantekin 5 Yaşında

Bloggokhantekin 26 Şubat 2019 tarihi itibari ile yayın hayatında 5.yılına girmiş bulunuyor. Aslında bu yazıyı 26 Şubatta yazmayı düşünüyordum. Fakat işlerin çok yoğun olmasından dolayı yazmaya bir türlü fırsatım olmadı. Blog sitemi ilk kurduğumda ne yalan söyleyeyim bu kadar iyi yerlere geleceğini tahmin dahi etmiyordum. Bu bloğumdan daha öncede bir çok site açmıştım kendime tabi o zamanlar ülkemizde blog yazma kültürü bu kadar gelişmiş durumda değildi. Bir çok kişi blog yazmanın ne olduğunu dahi bilmiyordu.

İlginizi Çekebilir : Blog Yazmaya Başlamadan Önce Kendinize Sormanız Gereken 4 Soru

O zaman ki yıllarda wordpress’te bu kadar gelişmiş değildi veya ben bir türlü ısınamamıştım. Bir çok içerik yönetim sistemlerinde kendime siteler kurup kurup siliyordum. Amacım yeni şeyler öğrenmekti. Bir gün bir blog yazısı okumuştum, yazıyı okuduktan sonra kendi kendime bende blog yazmak istiyorum dedim ve artık gerçekten düzenli olarak içerikler üretmek istiyordum. Fakat hangi içerik yönetim sistemini kullanacağımı bilmiyordum. Wordpressi denedim istediğim gibi değildi. Yazması ve kullanımı daha kolay, daha pratik olan bir içerik yönetim sistemi gerekiyordu benim blog yazmam için. O zamanlar blogspotun ne olduğunu dahi bilmiyordum.

Sonunda İstediğim Gibi Bir Blog Servisi Bulmuştum.

Bir gün rastgele blogspottan haberim oldu. Google’ın kullanıcılarının blog yazmaları için ücretsiz olan blog servisinin olduğunu öğrenmiştim denemek istedim ve bloggokhantekin.blogspot.com olarak bir blog açtım. Daha sonra özel bir alan adı alıp yönlendirme işlemlerini yapmıştım blogger tam benim istediğim gibi bir içerik yönetim sistemiydi. Hızlı, kullanışlı, sade ve güzeldi. Artık gerçekten blog yazabilirdim ve yazmaya da başladım.

Bloggokhantekin kişisel blog sitemdeki ilk yazım bu yazıdan sonra blog yazmayı daha çok sever hale geldim. İnsanların, benim yazılarımı okuması yorum yapması beni o kadar çok mutlu ediyordu ki ( şu anda da öyle ) insanların benim yazılarımı okudukça yazmaya daha çok özen gösteriyordum ve gerçekten özgün olmak, faydalı içerikler hazırlamak için elimden geleni yapıyordum. Bugüne kadar hazırladığım içeriklerin tanıtım yazıları hariç ki onlarında bir çoğunu kendim hazırlıyorum. Diğer bütün içerikleri özenle hazırladım. Elimden geldiği kadar yorumlara cevap vermeye çalıştım, çalışıyorum. Çünkü yorumlara cevap vermemek yorum yapan kişiyi dikkate almamak gibi geliyor bana tabi bu benim kendi düşüncem.

İlginizi Çekebilir : Bloggokhantekin Artık WordPress’te

Bilmiyorum belki klişe bir söz olacak ama insan belli bir süre aynı şeyi yaptığında artık değişiklik istiyor. Artık daha farklı bir içerik yönetim sistemiyle blog yazmak istiyordum. Blog sitemi wordpresse taşımak istiyordum ama bir türlü karar veremiyordum. Ya istediğim gibi olmazsa, ya SEO kaybedersem diye düşünüyordum. Artık gerçekten kararımı vermiştim ve wordpresse geçmeye karar verdim. 13 Eylül 2017 Tarihinde wordpresse geçiş işlemlerini başlattım ve wordpresse geçtim. Eğer o zamanki yıllarda yani ben blog yazmaya başladığım zamanlarda da wordpress şu andaki gibi iyi olsaydı o zaman direk wordpressle başlardım sanırım. Evet blogspot blog yazmak için gerçekten yeterli. Fakat farklılık arayanlar için wordpress daha ideal gibi geliyor bana bunu wordpressi kullandıkça daha iyi anlıyorum.

İlginizi Çekebilir : Blog Sitenizde Başarılı Sonuçlar Almanızı Sağlayacak 6 İpucu

Bugüne kadar yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Blog açmayı, blog yazmayı herkese tavsiye ediyor muyum? kesinlikle evet tavsiye ederim. Blog açın, yazın, diğer bloglardaki yazıları okuyup, okuduğunuz yazıyla ilgili düşüncenizi yorum bölümününde paylaşın. İnanın bana blog yazmak size gerçekten çok iyi gelecek. Bunu kendimden çok iyi biliyorum. Blog yazmaya başladıktan sonra keşke blog yazmaya daha lise yıllarımda başlasaymışım diyorum.

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Blog yazmak gerçekten sabır gerektiren bir şey sanırım. Bir çok kişi bir an önce başarılı olmaya çalışıyor ama sabır etmedikleri için başarılı olamıyorlar galiba.

    bloggokhayekin gerçekten kaliteli yazılar yazan bir blog yazılarından gerçekten çok faydalı bilgiler öğrendim Gökhan abi o yüzden sana teşekkür etmek istiyorum.

    Blogunda başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonra da bloğun için her şey istediğin gibi olur inşallah.

    1. Rica ederim Yusuf kardeşim.
      Güzel düşüncelerin için ben teşekkür ederim.

  2. Oyyy oyyyy ne güzel 5 yıl olmuş :))) Nice nice yılların olsun ve aramızda kal :)

      1. Bloggokhantekin blog sitenizin yeni yaşı kutlu olsun Gökhan bey. Bundan sonraki yıllarda da umarım güzel içeriklerle bizimle olursunuz.

  3. Biraz geç oldu abi kusura bakma blogunun yeni yaşı kutlu olsun. Nice 5 yıllara :)

  4. Tebrikler, Gökhan Bey. Dile kolay, 5 sene. Daha nice yıllar yazmanız ve değerli bilgilerinizi paylaşmanız dileğiyle :)

  5. Hocam sanki 5 yıl değil daha uzun yıllar bizimleydin. Allah allah beynim beni yanıltıyor mu? :

    Daha uzun yıllar yazman dileğiyle. Daha çok faydalanmamız dileğiyle. :) sevgiler.

    1. Yok hocam. Bloggokhantekin.com’u açalı 5 yıl oldu. Bundan öncede uğraşıyordum ama blog yazmıyorum. Düzenli olarak blog yazmaya bloggokhantekin.com bloğumla başladım.
      Dileklerin için teşekkür ederim. Hep birlikte inşallah.

  6. Ben nasıl atlamışım blog yaşını..Nice niceee seneler, güzel yazılarınla bizlerle olman dileğiyle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu