Muhasebe

Muhasebe Olmasaydı Ne Olurdu

Bu yazımda  muhasebe ve muhasebenin öneminden bahsedeceğim , Muhasebe olmasaydı sorusuna kendimce yorum yapacağım Öncelikle muhasebe nedir? onu öğrenelim Muhasebe; işletmelerin mali işlemlerini kaydeden sınıflandıran, özetleyen ve raporlayan (bilanço, mizan gibi raporlar ) bir bilimdir.
Muhasebe ilk olarak ne zaman ortaya çıkmıştır? diye soracak olursanız tarih içerisinde ilk muhasebe kayıtlarının ne zaman ve hangi medeniyet tarafından kullandığı ile ilgili kesin bir bilgi mevcut olmamakla birlikte. Muhasebe tarihçilerine göre ilk yazı ve sayıların kullanılmaya başlandığı mezopotamya uygarlıklarında ve eski mısır’da muhasebe uygulamalarının başlandığı kabul edilmesi yönündedir.

Muhasebe Önemli midir?

Evet bence çok ama çok önemlidir çünkü muhasebe olmasaydı her şey çok karmaşık bir şekilde olurdu. Devlet vergi tahsilatı yapamazdı , çünkü işletmelerin ne kadar gelir ve ne kadar giderinin olduğunu bilemezdi , beyanname sistemi olmazdı, ayrıca Bankacılık sistemi de olmazdı veya olsaydı bile bu kadar çok gelişmezdi çünkü işletmelere kredi verecek olan bankalar işletmelerin mali raporlarındaki bilgileri bilemezdi.
İlginizi Çekebilir : Muhasebe nasıl bir meslektir?

Muhasebe  olmasaydı

Muhasebe olmasaydı Girdisini-çıktısını muhasebe sayesinde bildikleri için, konuştuklarında mangalda kül bırakmayan, kafası rahat, yaptığını ve yapacağını biliyor olmanın huzuru içinde olan, kelli felli iş insanlarıyla onların işletmelerini sevk ve idare eden yöneticilerin halini anlattığım olaydaki apartman sakinlerinin durumundan hiçbir farkı olmayacaktı.

Muhasebe olmasaydı İşletme bünyesinde her Allah’ın günü gerçekleşen binlerce alış, satış, para ve mal transferleri ile üretim ve benzeri ticari işlemlere rağmen; geceleri kafalarını rahat bir biçimde yastığa koyup umutlu bir yarına sabahlamak üzere uykuya dalabiliyorlarsa eğer muhasebe sayesindedir.

Muhasebe olmasaydı konusu hakkında inanın bana bu konu hakkında sayfalarca yazabilirim ama sizleri fazla sıkmak istemedim.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Muhasebe olmasaydı ne olurdu? Sorusunun cevabını biraz daha açabilirmisiniz? Daha ayrıntılı ve daha uzun olarak. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    1. Yazıda vermek istediğim mesaj şuydu; Muhasebe olmasaydı her iş birbirine girerdi, vergilendirme işlemlerinde düzen olmazdı.

    2. hmm anladım. fakat bana yaklaşık 1 sayfa kadar bir anlatım lazım. bunu nasıl uzatabilirim?

    3. Önce muhasebenin tarihinden başlayın o zaman.
      Sonra muhasebenin gelişmesinden bahsedin yazınızda, son olarak ta muhasebe olmasaydı ne olurdu bunlardan bahsedin. O zaman bir sayfayı da geçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu