GenelKişiselKitap Yorumları
En Çok Beğendiğim Kitaplardan Bazıları
Blog yazmanın en güzel yanlarından bir tanesi olan ve blog yazarları arasındaki etkileşimi güçlendiren bir şeydir mim. Mim nedir bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. Blog yazarları arasında diğer blog yazarlarının düşüncesini öğrenmektir aslında. Şöyle ki; Örneğin ben Sosyal medyanın gençlere yararları veya sosyal medyanın zararları başlıklı bir makale yazdım ve diğer blog arkadaşlarımın da bu konularda neler düşündüğünü öğrenmek için yazı altında onları etiketleyerek ( bağlantı vererek ) bağlantı verdiğim kişilerin sosyal medyanın zararları hakkında neler düşündüğü ile ilgili bir yazı yazmalarını rica etmiş oluyorum. Mim kısaca budur.
En çok beğendiğiniz 15 kitap yazısında beni mimleyen çok değerli blog arkadaşım Sendenbendenbizden
blog sahibine beni yazısında mimlediği için çok teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar yazmaya çalışacağım.
blog sahibine beni yazısında mimlediği için çok teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar yazmaya çalışacağım.
Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Bilmeyen arkadaşlarım için tekrar yazmak istiyorum. Ben, eskiden kitap okumayı hiç sevmezdim. Kitap okumayı, blog yazmaya başladıktan sonra sevmeye başladım. O yüzden okuduğum kitaplar içinde gerçekten çok beğendiğim kitaplarda oldu fakat bazılarını hiç ama hiç beğenmedim. O yüzden burada sadece beğendiklerimi kısaca yazacağım.
İçindekiler
Adam Fawer – Olasılıksız
Kitap okumaya başladıktan sonra okuduğum en güzel kitaplardan ilki kesinlikle Olasılıksız kitabı geliyor. Kitapta anlatılan olaylar çok dikkatimi çekmişti. Hani bir kitap okursunuz diğer sayfaya geçmek için sabırsızlanırsınız, merak edersiniz ya bu kitapta benim için işte tam böyleydi. Sanırım bu kadar çok ilgimi çekmesinin büyük bir nedeni de kitap içindeki kardeşlerden bir tanesinin Epilepsi hastası olmasıydı. Kitapla ilgili detaylı yorumumu okumak isterseniz Adam Fawer Olasılıksız bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Hakan Günday – Daha
Okuduğum ve beğendiğim kitaplardan bir tanesi de Hakan Günday tarafından yazılmış olan ve konusu mükemmel ( bana göre ) olan kitaplardan bir tanesi, eğer farklı bir hayat hikayesi okumak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim.
İlk sayfalarda olaylar biraz yavaş anlatsa da ilerleyen sayfalarda merak uyandırıyor ve böylece kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Kitapla ilgili yorumumu okumak isterseniz Hakan Günday Daha bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Salih Seçkin Sevinç – Her Şeyin Başı Blog
Bu kitabı okuduktan sona blog yazmayı daha fazla sevmeye başladım. Kitap size blog yazmanın güzelliğinden ve neden blog yazmanız gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. Kitabın sonunda başarılı blog yazarlarının blog yazarlığı ile ilgili başarıları var. İster blog yazın ister blog yazmayın bu kitabı mutlaka okuyun. İnanın bana okuduğunuz zaman iyi ki okumuşum diyeceğiniz bir kitap. Kitapla ilgili yorumumu okumak için Salih Seçkin Sevinç Her Şeyin Başı Blog
bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Robert B. Cialdini – İkanın Psikolojisi
Bu kitabı özellikle çok sinirli kendine hakim olmayıp her zaman insanları kıran,insanları ikna etme konusunda kendine güvenemeyen insanlar, özellikle de pazarlamacılar mutlaka okusun, insanları kırmadan nasıl ikna edebiliriz konusunu örnekler ile çok güzel bir şekilde anlatılmış. Bu kitabı okuduktan sonra kendi kendime şunu demiştim; pazarlamacıların sattıkları ürünleri nasıl daha hızlı ve daha pahalı sattıklarını şimdi daha iyi anladım demiştim. Kitapla ilgili yorumumu okumak isterseniz Robert B. Cialdini İknanın Psikolojisi bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Tess Gerritsen – Günahkar
Tess Gerritsen‘in okuduğum ilk kitabı Günahkar kitabıydı, olay öyle akıcı ve güzel anlatılmış ki kitabı çok sevmiştim hatta bunun üzerine Tess Gerritsen’in diğer kitaplarını da aldım. Fakat bir türlü okuma fırsatım olmadı ama elimdeki kitaplar bittiğinde Tess Gerritsen‘in kitaplarından mutlaka okuyacağım. Bu kitapla ilgili yorumumu okumak isterseniz Tess Gerritsen Günahkar bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Albert Camus – Yabancı
Sanırım kitap okumayı sevenlerin bir çoğu bu kitabı okumuştur. Kitap iki bölümden oluşuyor ve asıl konu ikinci bölümde anlatılıyor. Kitabı okurken yazar, sanki sizinle sohbet ediyormuş gibi, kitap çok güzel ve çok akıcı, ince bir kitap, ben iki okumada bitirmiştim. Kitapla ilgili yorumumu görmek isterseniz Albert Camus Yabancı bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Amber i.Johnson – Yağmurla Gelen Mutluluk
Eğer mutlu sonla biten aşk hikayelerini seviyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun. Asperger sendromu olan bir çocuk ve bir kız arasında yaşanan çok güzel bir aşk hikayesini anlatıyor. Bu kitabı okumadan önce kitapla ilgili yorumlara bakmıştım ve yorum yapanların bir çoğu kitabın çok güzel olduğu yönünde yorumlar yapmıştı. Sonra bende kitabı okumuştum ve çok beğenmiştim. Kitapla ilgili yorumumu okumak isterseniz Amber i.Johnson Yağmurla Gelen Mutluluk bağlantısına tıklayabilirsiniz.
Feyza Hepçilingirler – Off Dilim!
Türkçenin güzelliklerini böylesine güzel anlatan bir kitap okumamıştım daha önce, bu kitap aslında çocuk kitabı olarak geçiyormuş. Aslında sadece çocuklar değil her yaştan insanlar özellikle de Türkçeyi katleden Türkçede olmayan harfleri kullanan insanların mutlaka ama mutlaka okuması gerek diye düşünüyorum. Hatta bu tür kitaplar okullarda öğrencilere dağıtılmalı ve her öğrenci mutlaka okumalı diye düşünüyorum. Kitapla ilgili yorumumu okumak isterseniz Feyza Hepçilingirler – Off Dilim bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Yazı çok uzun olmasın diye hepsini yazmıyorum. Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda listeyi güncelleyebilirim.
O kadar güzel bir seçim ki Feyza Hepçilingirler'in kitabı. Sanırım her kitabı var kütüphanede. Gözümün önünde. Teşekkürler.
Kesinlikle, Feyza Hepçilingirler mükemmel bir yazar.
Ben teşekkür ederim.
Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar? isimli kitabı ne güzeldi Feyza Hanımın. Bulursan göz at Gökhan.
Hımm.
Ben ona da bir ara bakayım.
Teşekkür ederim abla tavsiyen için
Kitap okumak insanlarda aranılan bir özellik oldu ne yazık ki artık. Güzel bir kim olmuş.
Evet, öylede olmalı bence.
Olasılıksız benim de favorilerimden, beğendiysen Empati kitabını da tavsiye ederim eğer okumadıysan tabi. Salih Seçkin Sevinç'in Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya kitabını okumuştum, bu konularda deneyimli ve bilgili birisi. Yazım dili motive ediyor gerçekten, not ettim bu kitabını da. Yabancı romanını duyunca aklıma nedense hep güneş geliyor, cinayet sahnesindeki etkisinden olsa gerek. :) Güzel bir liste, devamını bekliyorum. :)
Empati kitabını ve Oz kitabını geçen gün sipariş verdim. İnşallah elimdeki kitaplar bittiğinde onları da okuyacağım.
Yabancı ve Olasılıksız dışındaki kitapları okumadım. Bazılarını duymakla beraber bazılarını ilk defa duyuyorum. Böylece listeme yepyeni kitaplar daha eklenmiş oldu. Hakan Günday'ın bu kitabını da mutlaka alıp okuyacağım. Çok farklı bir üslubu var. Ayrıca ''Her şeyin başı blog'' kitabını da mutlaka okumalıyım ki size daha az rahatsızlık vereyim. :)) Oldukça özgün bir liste olmuş. Paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :)
Kesinlikle…
Hakan Günday gerçekten harika bir yazar, diğer kitaplarını da aldım ama bir türlü sıra gelmiyor okumaya.
Estağfirullah, lütfen öyle düşünmeyin teknik konularda her zaman yardımcı olurum aklınızda olsun.
( ve lütfen rahatsızlık veriyorum gibi düşünmeyin,bildiğim bir konuysa yardımcı olurum.)
Ben teşekkür ederim. Beni de mime dahil ettiğiniz için. :)
Tess derim başkada birşey demem.
Evet Mustafa Tess harika bir yazar.
Gökhan güzel bir mim olmuş ablacım. Bende şu anda Olasılıksızı okuyorum. Güzel kitaplar paylaşmışsın emeğine sağlık 😊. Ne hoş tesadüf bu arada ben de seni mimlediğimi haber vermek için uğramıştım. Bu güzel mimle karşılaştım. Ben de seni SatırArası mim de mimledim cevaplarını merakla bekliyorum 😄.
Teşekkür ederim abla.
İnşallah vaktim olursa yazmaya çalışacağım. Mim için tekrar teşekkür ederim.
olasılıksız dışnda diğerlerini okumadım, güzel seçimler =) sevgiler
Teşekkür ederim.
Sevgiler.
Olasılıksız benimde en sevdiğim kitaplardan biridir.
Olasılıksız gerçekten harika bir kitap.
Şu blog seni de okumaya aşık etti ya helal olsun; sana da bloguna da:)
Aynen abla, teşekkür ederim :))
Gökhan merhaba; güzel seçimler :)) Paylaşım için teşekkürler.
Merhaba arkadaşım.
Ben teşekkür ederim. :))
Beğendiğin kitapların 2'sini okumuşum sadece. Diğerleri için de kütüphanemde yer açmayı düşünüyorum. Sadece Tess Gerritsen sıcak gelmiyor tür bakımından bana.
Doğrudur, polisiyeyi bir çok kişi okumuyor sanırım.
Olasılıksız benim de favorilerimdendir. Yazarın Empati kitabını da tavsiye ederim, o da çok güzeldir. Yabancı'yı çok merak ediyorum, umarım kısa zamanda ben de okuyabilirim :')
Empati kitabını da sipariş vermiştim bir kaç gün içinde gelir inşallah.
Elimdeki kitaplar bittiğinde ilk olarak Empati kitabını okuyacağım.
Hakan Günday kitaplarını merak ediyorum. Hala okumadım.Çok sevenler var onu. Alber Camus' u yıllar önce okumuş ve beğenmiştim. Bu arada blogunuzu mimledim. Yazmak isterseniz beklerim.
Hakan Günday'ın kitaplarını mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Mim için teşekkür ederim. İnşallah yazmaya çalışacağım.
Bloglar sayesin de uzun süredir ben de vakit ayırıyorum okumaya:) el işleri yüzünden fırsat bulamıyorum ama araba da metroda gelip giderken bir yerlere epeyce kitap okudum kendimce yenilerini aldım şimdi onlara başlayacağım.
İnşallah hep okuman dileğiyle abla.
Gerritsen'in kitaplarının hepsini severim birde olasılıksızı okudum. Yabancı hep aklımda ama şu bookstagramlar inanın beni kitap okumaktan soğutuyorlar. Okuyacağım bakalım ama ne ara bilmiyorum. Emeğinize sağlık.
Gerritsen dili gerçekten çok güzel, kitapları çok sürükleyici oluyor.
Teşekkür ederim.