Blog İpuçları

Wordpress Blogunuzu Daha Hızlı Hale Getirmek İçin 8 Basit İpucu

Bir web sitesi adresini yazarız veya bir bağlantıya tıklarız, sanki tıkladığımız bağlantının açılması sonsuza kadar sürecek gibidir. Daha sonra site yavaş yavaş ve parçalar halinde ekranımızda belirir. Bu durumu hepimiz yaşamışızdır ve ne kadar sinir bozucu olduğunun farkındayız. Günümüz dijital dünyasında, ziyaretçilerinin hepsinin ortak bir özelliği var, o da hız istemeleri. Kimse bir sitenin açılması için dakikalarca beklemek istemez ve nitekim de beklemez. Günümüzde önerilen sayfa açılma hızları 3 saniyenin altındadır ve site sahipleri içinde hedef bu süreler olmalıdır. Peki, siz ziyaretçilerinize istedikleri hızı verebiliyor musunuz? İşte, WordPress blogunuzu daha hızlı hale getirmek için 8 basit ipucu:

1- Web sitenizin hızını nesnel olarak test edin

Blogunuzu kontrol ettiyseniz ve yükleme süresi üç saniyeden fazla ise, ziyaretçilerin ve hatta normal okuyucularınızın da muhtemelen sitenizden kaçtığını anlayın. Dahası, Google yavaş yükleyen web sitelerinden hoşlanmaz. İşte size hızınızı analiz etmek için bilmeniz gerekenler.

Tarayıcınız tekrar yüklemenize gerek olmayan önbelleklenmiş görüntülere sahip olacağından blogunuz daha hızlı yüklenebilir. Ve yüksek hızlı bir bağlantı kullanıyorsanız, mobil cihazlardan daha hızlı yükleniyor olabilir. Mobil yükleme süresini daima sizinkinden değil, başkasının telefonundan da kontrol edin.

Blogunuzun performansıyla ilgili nesnel bir kontrol için GTMetrix‘i deneyebilirsiniz. Web sitesi sayfalarının hızını analiz etmek ve okumak için oldukça elverişli ve bir rapor oluşturmak için mükemmel bir araçtır. Aynı zamanda siteniz hakkında oluşturulan raporu da size açıklar ve ne anlama geldiğini anlatır. Ücretsiz denemeniz mümkündür ve oldukça güvenilirdir.

2- Büyük bir Host’a geçin

Hayır, tüm web barındırma hizmetleri eşit şekilde oluşturulmamıştır. Yükleme süresinde büyük bir fark yaratabileceğinden, kullandığınızdan farklı bir hosting keşfetmek isteyebilirsiniz. Harika bir barındırma hizmeti, yalnızca kendi sunucusu üzerinde alan kiralamaktan fazlasını yapacaktır. Bu, hız ve performans için oluşturulmuş WordPress temalarını sağlayacak, eklentiler zaten bu amaçla kurulmuş olacak, sınırsız bant genişliği sağlayacak, böylece trafik sınırlı olmayacaktır ve hepsini makul bir maliyetle yapmanız mümkündür. Kontrol edin ve karşılaştırın – hosting sandığınızdan daha öenmlidir.

3- İyi bir önbellek eklentisi seçin

Önbelleğe alma işlemi için birkaç WordPress eklentisi bulunmaktadır ve bunlardan herhangi biri sayfa yükleme süresini artırmak için çalışacaktır. Önbellekleme, temel olarak, daha önce blogunuza erişen bir tarayıcıda verilerin depolanmasıdır. Birisi blogunuza eriştikten sonra öğeler tarayıcılarında önbellekle yüklenir ve yükleme zamanı bundan sonra daha hızlı bir hal alır. Popüler bir WordPress önbellek eklentisi olan W3 Total buna bir örnektir. Ücretsizdir ve yüklemesi kolaydır.

4- Bir İçerik Dağıtım Ağı alın

Yükleme süresi bir ziyaretçinin sunucunuza olan uzaklığından etkilenir. Bir CDN (İçerik Dağıtım Ağı), içeriğinizin ziyaretçilerinize daha yakın sunucularda yayınlanmasına olanak tanır. WordPress siteleri için mükemmel olan Max CDN İçerik Dağıtım Ağı gibi bir eklentiyi belirli bir ücret karşılığında elde edebilirsiniz. Ancak WordPress, en az ücretli olanlar kadar iyi olduğunu söyledikleri ücretsiz bir Free-CDN de sunuyor.

5- Tüm resimler optimize edilmelidir

Analiz aracınız resimleri optimize etmenizi öneriyorsa, bunu yapmanız gerekir. Resimler gerçekten önemlidir, çünkü bir ziyaretçinin sadece metin duvarlarından çok daha fazla ilgisini çekecektir. Sorun, eklediğiniz her görüntünün sayfalarınızın dosya boyutunu arttırmasıdır. Zamanla, blogunuza ne kadar çok resim eklerseniz, sayfalarınız o kadar yavaş yüklenir, çünkü her resim ekstra bir alan kaplar.

Çözüm, resimlerinizi en iyi duruma getirmek, onları sıkıştırmak ve dosya boyutunu azaltmaktır. Her görüntüyü tek tek optimize edebilirsiniz, bu uzun ve zor iştir. Otomatik olarak da bu işlemi yapabilirsiniz.(Daha iyi bir fikir). Yahoo, görüntü kalitesini etkilemeksizin mükemmel bir iş çıkaran bir görüntü iyileştirici Smush.it’e sahiptir. Ancak bunları birer birer yapmak zorundasınız. Bununla birlikte WordPress, tüm resimlerinizi otomatik olarak optimize edecek ücretsiz bir WP-SmushIt eklentisine sahiptir – Daha kolay ne olabilir ki?- Ayrıca, bu eklentiyi yüklemekte oldukça kolaydır.

6- Ana sayfanızı optimize edin

Bu işlemi tek bir seferde halletmenizi sağlayacak, kurulumu ve kullanması kolay bir eklenti yoktur. Ancak ana sayfanızın daha hızlı yüklenmesi adına yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

  • Ana sayfanızda tüm içeriklerinize yer vermek yerine, sadece popüler olan ve yeni olan içeriklerinize yer verin
  • Ana sayfanızda daha az yayın gösterin
  • Kullanmadığınız eklentileri silin. Her eklenti sitenizi biraz daha yavaşlatır.

Ana sayfanızın sadeliği sadece daha hızlı bir web sitesine sahip olmanızı sağlamaz, aynı zamanda ziyaretçilerinize daha kullanışlı, nazik ve temiz görünür.

7- Taslaklarınızın ve revizyonlarınızın yedeklenmesini azaltın

WordPress sizin için çok sayıda yedekleme yapar ve taslak kaydeder. Ancak her taslağa ihtiyacınız yoktur. Taslaklar ve yedekler elbette ki önemlidir ancak ziyaretçilerin blogunuza ulaşabilmesi daha önemlidir. Revision Control eklentisini kurun ve içeriğiniz yayınlanmadan önceki yalnızca son taslağı kaydedin. Bu sayede geniş bir alan kaybından kurtulun

8- Kullanmadığınız eklentilerden kurtulun

WordPress bloggerlarının birçoğu aslında ücretsiz olan inanılmaz sayıda eklentiye seçeneğine sahiptirler. WordPress.org/plugins sitesini kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Ama hangileri size gerçekten gerekli? Bazen WordPress ana makinelerinde zaten eklenmiş olan eklentilere sahip olacaksınız. Bazen başka eklentileri de ekleyeceksiniz. Ancak eklediğiniz eklentiler ne kadar fazla olursa, yükleme süresi o kadar yavaş olur.

Her WordPress blog yazarı zaman içinde eklentilerini yeniden değerlendirmelidir. Bir zamanlar iyi olacağını düşündüğün şeyi, hiç kullanmadın. O eklentilerden kurtulun ve sadece sizin için önemli olan eklentileri tutun.

Bu ipuçlarından herhangi biri tek başına size aşırı bir hız vermeyecektir. Ancak, ipuçlarının kontrol listesini uygularsanız ve yükleme sürenizi düzenli olarak analiz ederseniz, ziyaretçilerinizi ve okuyucularınızı mutlu edebilir aynu zamanda blgounuzu da Google’a sevdirme şansı yakalamış olursunuz.

Bu yazı bloggokhantekin.com için yasam.io tarafından hazırlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu