Blog İpuçları

Blog Yazısı Nasıl Yazılır 8 Maddede Başarıyı Yakalayın

Blog yazısı nasıl yazılır, yazılarınızın daha fazla kişiye ulaşmasının püf noktaları nelerdir? Bu yazımda bu sorulara cevap bulabilirsiniz. Her gün yeni yeni blog siteleri açılıyor. Bazıları başarılı şekilde devam ederken bazıları ise bir süre sonra yazmaktan vazgeçiyor. Yazmaktan vazgeçiyor çünkü yazılarını kimse okumuyor. Bunun nedeni ise yazı içerik üretirken neler yapılması gerektiğini bilmediklerinden kaynaklanıyor. Bir blog yazarı olarak özgün içerikler üretebilirsiniz fakat içerik hazırlarken bazı şeylere dikkat etmezseniz yazılarınız sadece belli kişiler tarafından okunur. Yani içerik üretirken dikkat edileceklere dikkat etmediğiniz sürece yeni okurlara ulaşamazsınız.

İlginizi Çekebilir : Blog Yazmaya Başlamadan Önce Kendinize Sormanız Gereken 4 Soru

Günümüzde popüler bir blog yazısı yazmak eskiye oranla artık daha zor çünkü sizinle hemen hemen aynı içeriği oluşturan bir çok blog sitesi var. Okuyucu kitlenizi tam anlamıyla oluşturmak için belli adımları izlemeniz ve dikkat etmeniz gerekiyor. İçerik oluştururken aşağıda alt başlıklar halinde yazacaklarıma dikkat ederseniz zamanla okuyucu kitlenizin artacağını göreceksiniz. Hatta yazılarınızı okuyanlar, sadece okumakla kalmayıp yazılarınızı sosyal medya hesaplarında da paylaşacaktır ve sitenize abone olacaktır.

Blog Yazısı Nasıl Yazılır

Bilginiz Olmadan Fikriniz Olmasın

Eğer ilgi çekmek adına bilmediğiniz bir konu hakkında blog yazısı yazarsanız hem okuyucularınıza yanlış bilgi vermiş olursunuz hemde var olan okuyucuları kaybedebilirsiniz. Bilginizin olduğu konularda içerikler üretmek her zaman daha iyi olacaktır. Diyelim ki blog ipuçları konusunda bir içerik hazırlamak istiyorsunuz fakat hazırlamak istediğiniz konuda yeterince bilginiz yoksa, yazmak istediğiniz içerik türü ile ilgili başka blogları okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz. Böylece hem ürettiğiniz içerik daha kaliteli ve zengin olacaktır. Hemde siz o konuda daha çok bilgilenmiş olacaksınız.

Ziyaretçilerinizin hangi kategorideki yazılarınızı okuduğunu merak ediyorsanız en popüler yazılarınıza, en çok yorum almış olan yazılarınıza bakabilirsiniz veya Google Analytics’inize bakabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin sitenizde neler aradığını, hangi yazılarınızı daha çok okuduğunu veya sitenize gelen bir ziyaretçinin sitenizde ne kadar kaldığını detaylı olarak gösteren çeşitli yazılımlarda mevcuttur. Fakat bunların bir çoğu ücretli yazılımdır. Bence Google Analytics ihtiyacınız olanı karşılayacaktır.

Yazıya Uygun Başlık Bulmak

İçeriğe uygun başlık bulmak blog yazarlarının bazen zorlandığı bir durum olabiliyor. Güzel bir içerik oluşturuyorsunuz fakat düşündüğünüz başlık ile daha önce yazılmış bir çok yazı olabilir yani düşündüğünüz başlığı Google’a yazdığınızda bir çok sitedeki yazılar çıkabilir. Yazdığım yazının başlığı içerikten farklı olsun daha çok ziyaretçi çekerim diye düşünürseniz kesinlikle yanlış düşünmüş olursunuz. Evet belki yazınızı yayınladığınızda insanlar yazınızın başlığını görüp sitenize gelir ama gelmeleri ile çıkmaları bir olur tabi bu durumda sitenizin arama sonuçlarında gerilemesine neden olur. Çünkü sitenize gelen bir ziyaretçi sitenizde ne kadar çok kalırsa siteniz için o kadar çok iyi olacaktır. Yazıya uygun bir başlık seçildiğinde, yazınız özgün olduğunda ve seo uyumlu bir yazı olduğunda o yazınız zamanla ilk sıraya dahi çıkabilir. Aşağıdaki örnekte gördüğünüz gibi daha önce önce yazdığım bir yazı fatura kesmek kelimesinde ilk sırada.

blog yazısı nasıl yazılır
Blog yazısı nasıl yazılır

Kısacası yazınıza uygun başlık oluşturmak her zaman daha mantıklı olacaktır. Örnek veriyorum siz blog ipuçları ile ilgili oluşturduğunuz yazıya blog ipuçları ile alakası olmayan bir başlık atarsanız insanları kandırmış olursunuz. Ben genelde şöyle yapıyorum; önce yazacağım bir konu buluyorum. Bu konuda bilgim varsa dahi farklı sitelerden farklı bilgiler öğreniyorum. Sonra oluşturacağım içeriği düşünüyorum ve yazı başlığını yazıp içeriği oluşturmaya başlıyorum. Bazende yazacağım konu hakkında bir başlık bulamıyorum. Önce yazıyı hazırlıyorum daha sonra ise yazıya uygun bir başlık düşünüyorum.

Yazıya Uygun Görsel Bulmak

Bazen yazıya uygun görsel bulmak inanın bana bir kaç saatinizi alabilir. Çünkü Google görsellerindeki bir çok görsel telif hakkına sahip olabiliyor. Yani o görseli, görsel sahibinden habersiz kullandığınızda kullandığınız görselin sahibi sizi telif hakkından dolayı mahkemeye verebilir. O yüzden içeriğe uygun görsel bulmak çok zor olabilir. Benim size tavsiyem eğer mümkünse yazılarınızda kullanacağınız görselleri ücretsiz görsel sağlayan sitelerden alın.

Eğer nasıl yapılır konusunda bir içerik oluşturuyorsanız zaten görsele pek ihtiyacınız kalmayacaktır. Çünkü içeriğinizde kendinize ait görselleri kullanacaksınız. Kullandığınız görsel içeriğiniz ile ne adar uyumlu olursa o kadar iyi olacaktır. Bu konuda size, ücretsiz telif hakkında sahip olmayan görseller bulacağınız benimde kullandığım bir siteyi tavsiye etmek istiyorum https://pixabay.com/tr görsel sitesi işinizi görecektir diye düşünüyorum. Ayrıca Canva uygulaması ile kendinize ait görseller tasarlayabilir. Tasarladığınız bu görselleri ister blog yazılarınızda isterseniz sosyal ağ hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Önemli Bilgi : İçerik oluştururken kullandığınız görsel size ait olursa ve yazınız seo uyumlu olursa, resminizi doğru bir şekilde eklerseniz yazınızda kullandığınız görsel zamanla arama motorlarının görsel arama bölümlerinde de çıkacaktır. Böylece yazılarınızda kullandığınız görsellerden’de ziyaretçi çekebilirsiniz.

Telefonunuz veya fotoğraf makineniz içe çektiğiniz resmi yazınıza eklemek isterseniz resmi bilgisayarınıza yükledikten sonra mouse ile sağ tık yaparak resmin adını değiştirin. Örnek veriyorum ben bu yazımın başlığında blog yazısı nasıl yazılır şeklinde bir başlık kullanacağım yazımda kullanacağım resmin adını da blog-yazisi-nasil-yazilir şeklinde yaparım. Yazılarınızda kullandığınız resimlerin adını değiştirirken Türkçe karakterler kullanmayın ve kelimelerin arasına – işareti kullanın.

Dil Bilgisi Kurallarına Uymak

Kaliteli bir içerik oluşturmanın püf noktalarından bir tanesi de içeriğinizi oluştururken Dil bilgisi kurallarına uymaktır. Oluşturduğunuz içerik dil bilgisi kurallarına ne kadar çok uyumlu olursa gerek arama motorları gerekse okuyucularınız yazılarınızı o kadar çok sevecektir. İçeriğinizi oluşturduktan sonra yazıyı yayınlamadan önce kontrol ederseniz nerelerde yanlış yaptığınızı görmeniz daha kolay olacaktır.

Eğer çok uzun bir yazı hazırlıyorsanız okuyucuların nefes almalarını sağlayın. Yazınızı paragraflar halinde yazın böylece yazınız hem daha güzel görünecek hemde okuyucular yazınızı okurken sıkılmayacaktır.

Doğru Şekilde Etiket Kullanmak

Yazınızı oluşturduktan sonra yapmanız gereken diğer bir konuda yazıya uygun etiket kullanımı olmalıdır. Yazılarınızda kullandığınız etiketler arama motorlarında sitenizin üst sıralarda çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca ziyaretçi site içi arama yaptığında aradığı konuyu daha kolay bulacaktır. Yazdığınız yazı içinde geçmeyen etiketleri kullanmayın. Örnek veriyorum siz blog ipuçları ile ilgisi olmayan bir içerik hazırladığınızda etiketler bölümüne blog ipuçları etiketi koyarsanız hem ziyaretçilerinizi kandırmış olursunuz hemde arama motorlarını kandırmış olursunuz ki buda sitenizin arama motorlarında değer kaybetmesine neden olabilir.

Alt Başlık Kullanın ve Yazı Bütünlüğünü Bozmayın

Eğer okuduğunuz bu yazı gibi uzun yazılar hazırlıyorsanız size tavsiyem mutlaka alt başlıklar kullanın. Alt başlık kullanmak yazılarınızın daha kolay okunmasını sağlayacaktır. Ayrıca yazınızın arama motorları tarafından daha kaliteli index almasını sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir : Yazılarımı Kimse Okumuyor Neler Yapabilirim?

Yazılarınızın en az 300 kelime olmasına özen gösterin. Fakat yazıyı uzatayım derken konu bütünlüğünden ayrılmayın. Uzun yazılar ziyaretçiler tarafından pek tercih edilmiyor ama arama motorları uzun yazıları çok sever. Uzun yazılar hazırlayacağım diye konu bütünlüğünden ayrılmayın. Yani aynı cümleleri farklı şekillerde yazmayın. Bir cümle ile anlatacağınız bir durumu sırf yazı uzun olsun diye çok fazla uzatmayın. Yazınız 1000 – 2000 kelime veya daha fazla olabilir yeter ki konunun anlam bütünlüğü bozulmasın.

SEO Öğrenin ve SEO uyumlu İçerikler Üretin

Çok kaliteli ve özgün içerikler üretebilirsiniz. Fakat, çok kaliteli içerikler üretmeniz yazınızın ilk sırada çıkacağı anlamanına gelmez. Yani yazınız istediği kadar kaliteli olsun eğer içeriğiniz SEO uyumlu değilse o yazınız arama sonuçlarında dahi çıkmayabilir. Yukarıdaki anlattıklarımı her yazınızda yapmanızı tavsiye ederim. Eğer wordpress alt yapısını kullanıyorsanız ve sitenizde Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız bu yazıda anlattıklarımı doğru şekilde yaptığınızda SEO puanınız aşağıdaki resimdeki gibi olacaktır. Yoast SEO eklentisinde yazınızın seo uyumlu olması için gerekli ayarların neler olduğunu size söylüyor zaten.

blog-yazisi-nasil-yazilir
Seo Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır

Bir konuyla ilgili içerik hazırlarken daha önce o konuya benzer bir konu hakkında yazı yazdıysanız daha önceki yazdığınız yazıya yeni yazacağınız konu içinde link verebilirsiniz. Ziyaretçi yeni yazınızı okuduktan sonra daha önce yazdığınız yazıyı da okuyacaktır. Böylece ziyaretçinin sitenizde kalma süresi artacaktır.

İlginizi Çekebilir : SEO Nedir? SEO Neden Yapılmalıdır?

Ziyaretçinin sitenizde kalma süresi ne kadar çok olursa bu sitenizin faydasına olacaktır. SEO uyumlu içerik üretmek için SEO uzmanı olmanız gerekmez, dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte onlara dikkat ettiğiniz zaman yazdığınız özgün içerikleriniz arama sonuçlarında daha ön sıralarda çıkacaktır. Bu konuda size yukarıdakilerin dışında birkaç tavsiyem olacak. Unutmayalım lütfen makalenizin SEO uyumlu olması fark yaratır ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkabilirsiniz. Böylece daha çok kişiye ulaşabilir ve yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

  • Yazı başlığı anahtar kelimeyi içermeli
  • Yazı içinde alt başlıklar kullanılmalıdır
  • Meta kısmında açıklama anahtar kelimeyi içermeli
  • İçerik en az 300 kelime olmalıdır. Konu bütünlüğü bozulmadığı sürece 1000 – 2000 hatta daha fazlada olabilir yeter ki konu bütünlüğü bozulmasın.
  • Yazı içinde anahtar kelime kullanımı % 3 olmalıdır.
  • İçerikteki görsellerin en az bir tanesinin alt etiketi anahtar kelime olmalıdır.
  • İlk paragrafta anahtar kelimeyi kullanmayı unutmayın.

Yazınızın Sosyal Medya Sitelerinde Paylaşılmasını Sağlayın

Yazdığınız yazının sosyal medya sitelerinde paylaşılması yeni ziyaretçilerin sitenize gelmesini sağlayacaktır. Eğer yazınız okuyucular tarafından sevilirse başkalarınında faydalanması için sosyal medya sitelerinde paylaşılacaktır. O yüzden yazılarınızın sosyal medya sitelerinde paylaşılmasını kolaylaştırın. Sosyal medya paylaşım butonları ekleyebilirsiniz. Yazının görünen bir yerine örneğin yazının en üstüne veya en altına ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde sosyal medya butonları ekleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : Blog Sitenizde Başarılı Sonuçlar Almanızı Sağlayacak 6 İpucu

Yazılarınızda, yukarıdaki adımları doğru bir şekilde uyguladığınızda başarılı blog yazısı nasıl yazılır konusunda başarılı bir blog yazısı yazmış olacaksınız. Yazdığınız yazının zamanla arama motorlarında üst sıralara geldiğini göreceksiniz. Blog yazısı nasıl yazılır konusunda şimdilik aklıma gelenler bu kadar umarım faydalı olur.

İlgili Makaleler

44 Yorum

      1. Kesinlikle olacaktır :) Senin yazılarını zaten blogumu kurduğumdan beri onlarca defa okudum. Özellikle çerez kodu yazını en çok okuyan ben olabilirim her blogumun tasarımını değiştirdiğimde bir kez uğruyorum o yazına abi :)

  1. Yine cok güzel bir yazi. Arsive ekleyecegim. Insanlar baslarken hafife aliyor sanirim veya heves ediyor sonra bikiyor.

    1. Teşekkür ederim.
      Evet blog yazmaya yeni başlayanların bir çoğu bu olaya sadece para kazanmak için baktıkları için bir süre sonra istedikleri gibi para kazanamayınca blog yazmayı bırakıyorlar maalesef.

  2. Bu bilgiler gerçekten önemli bu konuda çok titiz çalışmadım ama yinede önem verdim seo ya uyumlu olsun diye sonucunu da aldım.Burada okuduğum bilgileri de artık ele alacağım daha güzel sonuç elde ederim inşallah teşekkürler.

    1. Rica ederim.
      Burada anlattıklarıma uyarsanız bir süre sonra arama motorlarında sitenizin üst sıralarda çıktığını göreceksiniz böylece ziyaretçi sayınızda da artışlar olduğunu fark edeceksiniz.

  3. Blog yazarlığına yeni bağlayanlar yada bir blog sitesi açmayı düşünenler için kilit nokta içerik kalitesi ki bu yazı sadece blog yazısının nasıl olması gerektiği ile ilgili detayları öğrenmek oldukça kolay. Sadece blog yazısının nasıl olması gerektiği değil, kaliteli bir blog yazısı için önemli kriterler de makalede yer almış. Benim bu konuda başarısız olduğumu düşündüğüm yer işe sosyal medya paylaşımları, insanlar pek blog yazılarını paylaşmayı sevmiyor. Daha çok hızlı tüketilen içerikler paylaşılıyor ve bu nedenle pek de yazılarımı paylaştırmak için yazmıyorum. Sitemde paylaşım butonları bile yok diyecektim ki baktım varmış. Temada olmasa aramazdım herhalde :)

    1. Teşekkür ederim.
      Aslında insanların blog sitelerindeki yazıları paylaşmamasının nedeni sanırım yazı olmasından dolayı çünkü bir çok kişi artık blog okumaktan ziyade video izliyor. Yani o yazıyla ilgili yapılmış bir video izliyor. Fakat okumanın yeri her zaman daha farklıdır.

  4. Gerçekten bu işi anlatan mükemmel bir içerik olmuş. Biz kendine blogger’lar bunların çoğunu aksatsak dahi aslında nelerin olması gerektiğini birkez daha sayenizde görmüş ve hatırlamış olduk. Güzel bir içerik için teşekkür ederiz. Takipteyiz hocam. :)

  5. Ortalama iki senedir aralıklarla teknoloji siteme blog yazısı giriyorum, bazen satın aldığım da oluyor elbette. Her zaman kendimi geliştirdiğimi sanıyordum. Ama her seferinde blog yazısı nasıl yazılır konusunda hep bir fikir sahibi oldum. Ve yine tekrar karşımda, yazınız sayesinde yeni fikirler edindim. Blog yazısı yapmak özellikle seo uyumlu yazı yazmak gerçekten zor, ve tecrübe gerektiren bir konu. Bu zorlukları sizin gibi ustaların sayesinde aşmaya çalışıyoruz bizlerde.. Ellerinize sağlık

  6. Bloglarınızda wordpress altayapısı kullanıyorsanız Yoast SEO gibi SEO uyumlu makale yazmanıza yardımcı olabilecek bazı araçlar mevcut. her ne kadar blog yazarlarının büyük bir kısmı wordpress kullansa da kullanmayan bloggerler için oldukça açıklayıcı ve etkili bir yazı olmuş. kaleminize sağlık. Sizin de dediğiniz gibi iyi bire blog yazısının temelinde özgünlük vardır. Özgün bir içeriğe gerçeklik ve doğallık da eklerseniz o zaman tadından yenmez. içeriklerimi sizin bu yazınızda belirttiğiniz yöntemlere göre yazıyorum. ve hem keyifli oluyor hem de geri dönüşler çok kaliteli oluyor.

    1. Evet wordpress siteler için yoast seo eklentisi gerçekten çok faydalı, makale yazarken makalenin seo uyumlu olması için size yol gösteriyor. Özgünlük gerçekten kaliteli bir bloğa sahip olmak isteyenler için vazgeçilmez bir unsur olmalıdır. Blog yazısı ne kadar özgün ve seo uyumlu olursa geri dönüşü o kadar iyi olacaktır.

  7. Gayet detaylı bir şekilde örneklerle çok güzel anlatılmış blog yazarken dikkat edilmesi gerekenler .
    Bende yoast seo kullanıyorum be gerçekten çok güzel yönlendirebiliyor . Arada çıkan turuncuları da sizlerin makelelerinizi okuduktan sonra yeşile çevirebiliyorum.
    Teşekkür ederim paylaşım için

    1. Rica ederim.
      Evet bende yoast seo eklentisini kullanıyorum. Yoast SEO eklentisi wordpress kullanıcıları için gerçekten çok faydalı bir SEO eklentisi.

  8. Merhaba Gökhan abi.
    Blog yazmasam da blog yazılarını okumayı seviyorum hatta zaman zaman düşünüyorum bende blog yazayım mı diye fakat devamlılığı getiremem diye korkuyorum.

    Blog yazan arkadaşlar için çok faydalı olabilecek bir içerik hazırlamışsın Gökhan abi. Eline sağlık

    1. Merhaba Yusuf.
      Sen blog yazmaya başla gerisi gelir bence. Sonuçta her gün blog yazacaksın diye bir zorunluluğun yok. İstediğin gün yazarsın, istemediğin gün yazmazsın. Bence bir an önce blog yazmaya başlamalısın diye düşünüyorum.

  9. Yine blog yazarları için çok önemli noktalara değinmişsiniz, kimini uygulamışım. Kimini ise uygulamamışım. Pixibay sitesini öğrendiğim iyi oldu, bazen ürün yazısı yazmadığım zaman o yazıyı anlatacak bir görsele ihtiyacım olabiliyordu. Öneriler için teşekkürler, kaleminize sağlık.

    1. Rica ederim.
      pixabay gibi sitelerden alınan görsellerde telif hakkı olmuyor o yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

  10. Güzel ve dolu dolu bir yazı olmuş. Özellikle yeni blog yazmaya başlayacaklar için güzel bir rehber. Elinize sağlık.

  11. Merhaba. Günümüzde bir çok kişi artık blog yazıyor. Blog yazmak isteyenler için ideal bir yazı olmuş blog yazmak isteyenlere şimdiden başarılar dilerim.
    Elinize sağlık Gökhan bey. Blog yazma konusunda oluşturduğunuz faydalı yazı için teşekkür ederim.

  12. Gökhan Bey, tek tek basite indirgeyerek güzel bir dille açıklamışsınız. Ben daha önce, gazete de editörlük yaptığım dönemde bir şey öğrenmiştim; bir yazıyı tıklatan başlık ve görseldir, okutan içerik…

    1. Teşekkür ederim.
      Evet kesinlikle katılıyorum. Yazı başlığı ve görsel kesinlikle çok önemli. Ben görsel konusunda çok iyi değilim yani konuya uygun görseli iyi seçemiyorum, karar veremiyorum. O yüzden de yazılarımın çoğunda kapak şeklinde yazı başlığını yazarım.

  13. Gokhan abim çok güzel bir anlatım olmuş işime çok yarayacak bir yazı uzun ve güzel ifade edilmiş bir yazı biz yeni blog açanla güzel bilgiler aktarmissiniz emeğinize sağlık

  14. Blog yazarları için çok faydalı bir yazı teşekkür ederim. Her maddesi gercekten cok fagdali böyle kaliteli icerikler yazdığınız için teşekkür ederim.

  15. Tamamı çok önemli ve bloggerlara büyük fayda sağlayacak maddeler. Yalnız, yazı yazarken etiket kullanma konusu biraz kafamı karıştırıyor. Normalde etiket ve kategori sayfalarının değersiz sayfalar olduğu açık. Bu nedenle ben bloğumda pek etiket kullanmam, kullansam da 1-2 tane (ona bile gerek duymuyorum çoğu zaman). Nihayetinde etiketler anahtar kelime değil mikro kategorilerdir ve dolayısıyla çok fazla ve gereksiz kullanımı seoya zarar verir. Bu konuda zaten hemfikiriz. Hal böyle olunca bu etiketleri indekse kapatmak bana daha mantıklı geliyor. Etiketlerin arama sonuçlarında görünmesi ve kullanıcıların bu etiketlere tıklayıp içerik yerine etiket sayfasıyla karşılaşmaları hemen çıkma oranını düşürmez mi? Benim yaptığım denemeler hemen çıkma oranını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Etiketleri arama sonuçlarından kaldırdığımda ise hemen çıkma oranında iyileşmeler olduğunu gözlemledim. Bunu birkaç kez belli aralıklarla tekrarladım ve sonuç yine aynıydı. Aynı şekilde kategorileri de arama sonuçlarından kaldırdım, bu da olumlu gelişmeler sağladı. Buna rağmen hala kafam karışık, senelerdir yaptığım onca denemelere ve deneme sonuçlarına rağmen yine de bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorum (etiketler konusunda). Açıkçası sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi önemsiyor, bu konudaki detaylı yorumunuzu merak ediyorum.

    1. Bende çok fazla etiket kullanmıyorum. Yazının kelime sayısına göre etiket kullanma oranını artırıyorum. Etiketleri arama sonuçlarında kapatarak doğru bir karar vermişsiniz, Yoast SEO eklentisini kullanıyorum bende, bende etiketleri arama sonuçlarında kaldırdım fakat kategoriler ile hiç oynamadım açıkçası oynamayı da istemem. Size de tavsiyem kategorileri arama sonuçlarından bir kapatıp bir açmayın faydası olacak derken bakarsınız zararı olabilir.

      Yani sadece etiketleri arama sonuçlarından kaldırmak mantıklı ama kategorilerin kaldırılmasından yana değilim.

  16. Hello everyone, it’s my first visit at this website,
    and piece of writing is genuinely fruitful designed for me, keep
    up posting such articles or reviews.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu